neoVin (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> neoVin (22.2.2006 18:31:29)

Vitamini in minerali za nosečnice:
- folna kislina
- jod
- železo
- vsi pomembni vitamini in minerali

Ali katera to jemlje?? Sama ne jem nobene zelenjave in sadja, zato bi bilo namreč dobro, da bi to kako nadomestila.. pa me zanimajo vaše izkušnje??

muzika -> RE: neoVin (22.2.2006 22:39:50)

Jaz sem slišala, da je dobro pred zanositvijo jemati folno kislino, za ostalo pa nič posebnega. Je pa res, da jem zelooooo veliko zelenjave in sadja, tako da se o vsem ostalem niti nisem pozanimala. No, škodit ne more, če še kaj dodatno zraven vzameš. Jaz ne jemljem čiste folne kisline, ampak skupek vsega živega: vitamini e,c, b1. b2, b 3 , b6, beta karoten, folna kislina, Mg, Ca, Zn, Fe...., imenuje pa se New life. Že ime pove, da je to to. Je 120 tablet in stane okrog 3000 sit.

kapica -> RE: neoVin (22.2.2006 22:42:30)

Jaz tudi jemljem to rec, vsak dan spijem eno, sicer ne cisto redno, ker ko dobim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], sem tako razocarana da kar vse pustim.

Nic ne skodi, tudi ce je imas prevec v telesu, se izloca sama. Tako da boljse da jemljes kakor da ne, sploh ce ne jes dovolj vitaminov.

lelaval -> RE: neoVin (22.2.2006 22:45:00)

Jaz sem folno kislino začela jest, ko sem bila noseča že 2 meseca. Pa magnezij sem po naročilu G med nosečnostjo (je proti krčem). Železo prav tako ješ, ko ti G predpiše.
Ostalo pa bi naj dobila z raznoliko zelenjavo.

Stran: [1]