Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 16:59:29)

Pri prebiranju foruma opažam, da kar dosti in pogosto nakupujete vsaj v eni od omenjenih trgovin. Jaz v Eurospinu in v Hoferju v Sloveniji sploh še nisem bila (v Eurospinu v Italiji pa nazadnje pred nekaj leti), v Hardiju pa me tudi že niso videli vsaj tri leta. Zato nisem niti najmanj na tekočem, kaj tam prodajajo in za koliko.
Ker pa se je "družinski štab" odločil, da bo marec 2006 "poskusni mesec varčevanja" pri naši hiši (da vidimo, kam sploh gre naš denar in koliko bi se dalo privarčevati, če bi hoteli), sem se odločila, da bomo, namesto v Mercatorju ali v Sparu, marca kupovali v eni od omenjenih trgovin.
Zanima pa me, kakšna je cena za naslednje stvari in predvsem kakšna je kvaliteta (ne glede na znamko oz. proizvajalca):
mleko, pasje konzerve, kava, sokovi v sirupu, plastenke gaziranih pijač (tiste po liter in pol), raguji (bolognese in gobove omake), instant omake v vrečkah, hrenovke, klobase, panirani piščančji koketi, panirani osliči, zmrznjena zelenjava, instant juhe v vrečkah, salame, majoneza, kumarice in mehčalec.

Da vidimo, ali se mi sploh splača...

Anonimen -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 17:11:32)

Helo, jest kupim sokove v Hura, so najcenejši in tud dobri so(ledeni čaji, gazirana voda), osliče kupim v Tušu(so tudi enkratni), potem je pa še nekaj drobnarij od omak, ki jih kupim v Hoferju, kava npr.mi je zelo všeč Merkatorjeva, sicer ima Merkator veliko svojih znamk, proizvajalci so npr.mleko alpsko-pri merkatorju ga polni lj.mlekarne (tuševo mleko mi smrdi in ga polni Pomurske mlekarne-fuj!), sicer je to mleko v merkatorju mleko merkator, kava npr. je merkatorjeva in če pogledaš kdo proizvaja za merkator, ti je vse jasno.Načeloma za kruh nimam ravno posebnih želj, je pa zelo dober kruh v Hoferju, pa žemljice imajo(10 pakiranih skupaj), ki stanejo samo 200 sit, v primerjavi s tem, da je ena 60 sit v drugih trgovinah.To so samo ene izned glavnih stvari, več se ne spomnim.Seveda so tu še osnovne stvari: olje, moka kis; olje v Hura, kis v Tušu, moka ravno tako tuš....
Si pa moraš vzeti veliko časa, da vse obhodiš, jaz mam to srečo, da mam vse na kupu.
Všeč mi je npr. to, da ima Merkator veliko svojih znamk, polnitelji njihovih izdelkov so pa zelo znani [sm=smiley20.gif]
Nati..pa upam, da nisem preveč zakomplicirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Kleopatra -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 17:13:59)

Zame se najbolj splača kupovati v Sparu. Kar se pa tiče ozimnice, se pa ogromno prihrani, če sam vlagaš zelenjavo.
Ceneje nas pride, če kupimo 1 kg mletega in ga pripravimo kot omakico za testenine, to razdelimo na 4 paketke in damo v skrinjo.
Marsikje se da prihraniti.

Anonimen -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 17:17:41)

...poskusla sem tud prašek merkator, je dober, sam ne grem iz svoje kože (persil in ariel), edino tekoči prašek sem pa kar obdržala od Merkatorja...se bom še kej spomnla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lory -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 18:08:26)

Uglavnem so te tuje trgovine en velik jajc. Smo tudi mi šli na foro varčevanja. Ampak je večina stvari zanič po okusu in izgledu, tako, da lahko tudi v mercatorju in sparu varčuješ in kupuješ njihove znamke, ki pa so veliko bolj okusne in dobre, kot pa Hardi, Eurospin...
Šparaš pa lahko tudi tako, da čez teden pišeš kaj ti manjka, pol pa v soboto nabaviš za cel teden. Pa uporabiš domišljijo in kuhaš sama. Ne pa že pripravljeno hrano.
Saj ni treba, da je meso vsak dan na jedilniku. Sploh pozimi.
Recimo poceni kosila za čez teden.
-ponedeljek(meso iz goveje juhe od nedelje, tenstan krompir, solata, pa juha goveja)
-torek(recimo jota), ki je lahko tudi za dva dni.
-četrtek(zelenjavna obara iz zmrznjene zelenjave)
-petek(kupiš sveže osliče pa jih sama spaniraš, okisan krompir)
-sobota(kakšni špageti in omaka iz mletega mesa, ki jo tudi sama narediš)
No malo sem skrenula ampak tako se pri nas špara
Eto poceni prideš skos

bskrle -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 21:24:51)

Sem iz okolice Kamnika in se znajdem takole
Jaz imam Etino trgovino čisto blizu - in je tam zmrznjena zelenjava, omake, vložene stvari dosti cenejše (15 %) - v glavnem imajo daljši rok trajanja in potem ni problema z nakupom in zalogami. K sreči imam tudi Fructal skoraj pred nosom - tam so gazirane pijače, razni frutki cenejši, pijača druge kvalitete je na pol zastonj, potem je pa še Jata - jajca, pasja hrana (Najdebelejša jajca so 600 SIT- 30 kom) ...

Po mleko se ti splača iti v Ljubljanske mlekarne, saj si  iz Lj. Tam so poceni tudi razni jogurti, namazi, siri ipd.
Vsekakor pa boš privarčevala, če boš racionalizirala jedilnik. 
Še to: kruh je grozno drag, sama sem opazila,da ga dosti zmečem stran, zato kupujem tudi le po četrt hlebca. 

lelaval -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 22:56:10)

V hoferju so ugodne coca cole - 1,5 litrska plastenka 100 SIt - pa še dobre so. Drugo mislim, da v Hoferju ni ugodno, razen, če so akcije.
Jaz sicer največkrat nakupujem v Tušu, včasih pa v Šparu ali Merkatorju. Če že zavijem V Eurospin, tam vzamem mleko -99 Sit - pa kupim cel paket - 12 kom (ali pa dva) - in to ostane nekaj časa.
Je pa res, da imamo vse trgovine več ali  manj zelo blizu, tako, da pridno pregledam reklame, ki jih poštar prinese in sem s cenami na tekočem, pa kupim stvari tam, kjer je ugodneje.
V Hardi pa zelo redko zaidem - če sem slučajno blizu, potem kupim tam čips (velik paket 150 Sit), ostalih stvari pa tam ne kupujem.

polona2 -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 22:59:25)

Joj, jaz ti bom sicer težko pomagala, ker imam najraje Spar. V Eurospinu so ugodne cene jogurtov, sirov,  ter testenin. V Hoferju se ti splača  nakup instant juh, vegi-kock za juho, toast sira, tudi testenin, corn-flakesa. Cen ne vem na pamet. Sigurno dobiš v nabiralnik reklamne letake, pa malo preštudiraj stvari v akciji. Veliko teh trgovin ima svojo spletno stran.
Pa še POZOR za Gospo Pes!!!Moj kuža sicer ne je konzerv, sem pa v Muellerju videla pasje konzerve in prigrizke po zelo ugodnih cenah. Ne vem, če je tudi v BTC Muellerju tako, v Kranju so imeli Cesar-ja  po 90 sit!!!
Ker sama kupujem v Muellerju konzerve za brezdome muce, ti lahko povem, da se na pogled zdijo kvalitetne in okusne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],
ne tako obupne kot kakšna Mercatorjeva npr.
Mislim, da je v tej trgovini cena konzerv najbolj ugodna, pa še čez cesto jo imaš.

Špela -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 23:40:03)

V Eurospinu sem nekaj mesecev nazaj precej nakupovaal, in enkrat mesečno me še zanese tja, vsaj po olje, sol, sladkor,salame, jogurte,sire,pa čistila njihova, za posodo, tla,.. Se mi zdi da se kar pozna. Ostalo pa pri nas laufata spar in mercator.

matahari -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 23:49:14)

Jaz hodim v Hofer v glavnem po sadje in zelenjavo, ki je I klase in veliko ceneje kot drugod, potem še mlečni izdelki, vsekakor žemljice, z mehčalcem nisem zadovoljna, ker nima nobenega vonja, mačje konzerve so veliko ceneje kot drugje, breskovi in anasovi kompoti, pelati, sokov ne pijemo, ker vsak dan moj dragi naredi limonado z medom...tam kupujem tudi tabletke za pomivalni stroj in čistila za okna...najbljižji mi je sicer Mercator, vendar se splača kupovati samo njihovo blagovno znamko..

KODA -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (22.2.2006 23:51:26)

1X na dva meseca se zapeljem na Fernetiče v Eurospin po olje,sol,cuker,makarone,sokove v tetrapaku,olivno olje,maslo,žepne robčke...
Naš Spin se mi je že pri taprvem obisku tako zameril,da ne grem več tja.Zato še vedno grem rajši na Fernetiče.

Lari -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 7:14:33)

Sori, mal sem za luno, ampak me vseeno zanima kje je ta Eurospin?

paris -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 8:05:30)

Občasno grem tudi v naštete trgovine. V Evrospinu kupim: sir,parmezan, salamo, pršut, sladkarije. V Hardiju: toast, mineralno vodo, klobase, čokoladne rogljičke, vloženo zelenjavo.
V Hoferju sem bila do sedaj samo enkrat- mi je nekako od rok, tam sem videla ugodno: sadje, zelenjavo, meso, žemlje, nekaj vrst sladkarij.
Tudi v Hura sem bila ene dvakrat, a se mi zdi še najmanj zanimiv.
Kot je rekla bskrle, se splača kupovati v tovarniških trgovinah. V mlekarnah imaš mleko, jogurte, sire, ledeni čaj- zelo dober- edini, ki ga pijemo poleg uniona, zmrznjeno zelenjavo..., pri nas v Šiški imamo fructalovo tovarniško trgovino, potem  je perutnina p. na tržnici.....
Skratka, da se prihraniti, če se malo potrudiš in spremljaš akcijske letake.

Eurospin je v Črnučah, malo naprej od končne postaje št.6, na levi strani,če gledaš proti obvoznici, ali pa na Rudniku, zraven Rutarja. Sem hotela prilepiti link, pa strani trenutno ni mogoče najti![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kalbo -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 8:50:05)

Kerensa, vem, da nisi ravno vzorna kuharica, sam če znaš ragu za špagete v loncu pogret, bi ga znala tud sama narest za pol cene, pa še boljši bi bil. Mal čebulce prepražiš, jo posoliš, gor streseš mleto meso, mal popečeš, dodaš olupljeni paradižnik, jest ga mam kar v skrinji, mal zaliješ popraš in evo ga.

Če znaš kokete spečt, pol ti tud piščančji al pa keri kol zrezki na olju pečeni nebi delali težav. Mal jih potolčeš, posoliš, popopraš, mal medteranske mešanice, pol pa sam na olje vržeš. Ziher za četrt cene koketov.

Men se tistle hardi zdi mal sumljiv, pa še enkrat smo računal, ker je bla tašča nora na hardi, pa smo prišli na njeno žalost do zaključka, da je v Šparu cenejša, pa še boljša roba.

dory -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 8:54:56)

kalbo...de bos vedu...prou rada preberem kak tvoj recept, k je tok simpl, da mi stvari postanejo lazje...zadnc sem testirala tvoj recept za testo...ratal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

no pa se h kerensinem vprasanju...jst kupujem v hoferju..ze odkar pomnem smo kupovali v aut, zej pa zavijem sama tja,ker vem kaj je dober..

v eurospinu se splaca pa le kaka salama, jogurti, piskoti in testenine...cistila so pa poden...

ceprav sem redna stranka najboljsega soseda, ampak po "fasngo" pa skocim v hoferja :)

tanaja* -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 9:17:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Lari

Sori, mal sem za luno, ampak me vseeno zanima kje je ta Eurospin?

Eurospin je v Črnučah, noter zaviješ pri Avtomarketu in potem levo (nasproti trgovine stonauro).

Anonimen -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 9:32:27)

Jah, se bom kar s kalbotom strinjala.
Poskusni mesec varčevanja se namreč ne sklada dosti z artikli, ki jih omenjaš - razne instant juhe, gazirane pijače, sadne pijače,... Vsaka juha in druge instant stvari so veliko cenejše, če jih narediš sama (pa tudi dela ni ne vem kako veliko več, če jih pripraviš v večjih količinah, zamrzneš in sproti po potrebi uporabljaš), da o zdravju ne govorimo.
Gaziranih pijač in sadnih pa ne potrebujete, pijte vodo, ki je najcenejša in najbolj zdrava!

Zdaj pa še odgovor na vprašanje - v Eurospinu nisem bila še nikoli, v Hardiju sem parkrat kupila kak neprehranski artikel, ki je bil v letaku, za Hura še nikoli nisem slišala, s Hoferjem pa sem zelo zadovoljna. Vse, kar sem kupila, je odličnega okusa. Poskusili pa smo, oziroma v prvem primeru so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], čokoladne piškote Horoskop, sadni čaji so najboljši, kar sem jih kje dobila, redno kupujem solato (zdaj, ko je ni na našem vrtu), tudi sir je bil dober.
Drugače pa mislim, da je najceneje, če iz posamezne trgovine izbereš posamezni artikel in slediš akcijam in takrat nakupiš v večjih količinah. Mi npr. še zdaj uporabljamo, in verjetno ga bo dovolj do poletja, toaletni papir, ki je bil enkrat poleti v akciji za -50%.

kalbo -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 9:36:01)

Selena, moj odgovor ni bil kritično usmerjen, ampak je bil mišljen kot nasvet. Sicer se pa strinjam.

Anonimen -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 9:40:47)

Tudi moj ni bil kritika ampak nasvet.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.2.2006 10:27:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

andrejaz -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 15:18:37)

Jaz v omenjenih trgovinah ne nakupujem, razen občasno v Hoferju. Pojma pa nimam kakšne so kaj cene. Za mleko se spomnim, ker sem ga danes kupila in stane 129 SIT. Imajo pa v Hoferju zelo dober kruh (lepinje, koruzni kruh) in zelo lepo, dobro in poceni zelenjavo in sadje. Pa zelo dober je njihov sladoled.
Evo pa še nekaj sem se spomnila - pripravljena lazanja za 2 osebi , ki jo samo še vržeš v pečico, stane 800 SIT.

pravljica -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (23.2.2006 22:07:14)

če vzameš v roke letak hoferja (s hrano, pijačo ipd.) in greš po te stvari v špar, kjer nabereš v voziček najcenejšo znamko le-teh...prideš ceneje skozi

pri nas je bilo npr. tako - v hoferju smo nakupili recimo 5 stvari...2 sta bili super in se bomo še kdaj odpravili po njih (oglata salama npr., ki ni poceni in omaka za testenine), 3 so bile uredu, a še vedno ne tako dobre kot šparove (rdeče zelenjavne ribe, žemlje, čipsi in druge sladkarije), 3 pa so končale v košu (vložena mešana solata, ribe in še neke konzerve in vložene stvari, ki jih drugače v šparu kupujemo)...šparanje pa takšno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nasy -> RE: Eurospin, Hardi, Hofer ali Hura? (24.2.2006 6:18:11)

meni hofer ni všeč, tam sem bila le 2x, vsakič sem šla samo pogledat (enkrat s kolegico in enkrat z mojim). Midva nabavljava v Sparu, Leclercu ali Eurospinu zadnje čase. Če rabim pa prav kaj na hitro, grem v Mercator, ker je pač najbljižji. Me pa jezi, ker ima vsak Mercator zgleda prav usposobljene trgovke, da so nesposobne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]se opravičujem, če je kakšna od tu trgovka ampak jaz vedno naletim na take...

Stran: [1]