Nakupi prek Ebay-a (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

soncek&luna -> Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 15:32:47)

punce, sem ze iskala na iskalniku tudi nasla nekaj tem, vendar kar me zanima nisem nasla. torej:
zanima me, tiste ki ste ze kupovale prek ebay-a, kako ste poravnale stroske. po povzetju, preko kreditne kartice. kako se placa preko PayPala?
rada bi narocila avtosedez, ker me z vsteto postnino se vedno cenejs pride kot pri nas.

hvala za pomoc [sm=smiley31.gif]

soncek&luna -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 16:27:59)

na, ocitno sem forum zgresila--- zdej pa ne morem drugm premaknit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Irena88 -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 16:35:47)

Plačevanje na ebay-u je odvisno o prodajalca, večina pa želi imeti plačilo preko pay pal-a. To je en programček, ki te vodi skozi postopek plačila in sicer preko kreditne kartice American Expres, VISA, Eurocard in to brez provizije. Takoj ko ti plačaš preko pay pala-a dobi prodajalec obvestilo o plačilu, ti pa dobiš potrdilo, ki si ga lahko sprintaš. Zadeva je dokaj enostavna in deluje. 

soncek&luna -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 17:16:24)

hvala irena, se eno vprasanje... ce hocem prek paypala placevat, moram potem ze ob vpisu navesti stevilko kreditne kartice? danes sem se namrec hotla vpisat pa me sprasuje kako bom placevala prek poste al prek kartice... in ce prek kartice, moram napisat ze zdaj stevilko... moram priznat, da sem mal skepticna glede tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Irena88 -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 17:50:10)

Ja številko kartice moraš takoj vpisat.

Irena88 -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 17:53:12)

Aja ti me sprašuješ, če moraš takoj dat št. kartice, ko se vpisuješ v e-bay?? Ne takrat še ne rabiš dat številke, ko pa želiš plačati preko pay pala pa moraš.

Stajerka -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 18:17:59)

Soncek&Luna ima prav. Ebay zahteva, da se "legitimiraš". Če se registriraš na ebay.com ali ebay.com.uk, moraš za legitimacijo vnesti številko Evrokarda, po tem pa ti po emailu pošljejo potrditveni kodo in se lahko prijaviš!!!! Če pa se registriraš na ebay.de pa lahko izbereš: ali vneseš evrokard in ti po emailu pošljejo potrditveno kodo, lahko pa zbereš, da ti potrditveno kodo pošljejo po pošti na domači naslov, v tem primeru pa ni treba vnesti številko kartice. Pošto dobiš na domači naslov v treh-štirih dneh.

Če želiš plačevati preko paypala moraš pa sprožiti programček in še enkrat vnesti kartico! Če imaš klik, se zelo hitro registriraš v paypal.

Po mojih izkušnjah, želi (v nemčiji in avstriji)  večina prodajalcev najprej nakazilo, šele po tem ti pošljejo artikel. V ameriki pa večina uporablja paypal.

Irena88 -> RE: Nakupi prek Ebay-a (22.2.2006 19:03:54)

Ne rabiš klika za plačevanje preko pay pal-a in itak je pay pal palčilo v naprej, ker ga ni junaka ki bi ti poslal robo pred plačilom[sm=smiley32.gif].

Stajerka -> RE: Nakupi prek Ebay-a (23.2.2006 19:15:07)

Klik rabiš zato, ker ti omogoča takoj vpogled v porabo Evrokarda. Ko se registriraš v Paypal, prav tako rabiš aktivacijsko kodo. Če si pri registraciji navedla Evrokard, dobiš aktivacijsko kodo tako, da ti iz Evrokarda odtegnejo 0,001 EVRA, zraven imena pa jue aktivacijska koda.... Če imaš klik, lahko pogledaš kodo takoj in ti ni treba čakati na mesečni izpis....

soncek&luna -> RE: Nakupi prek Ebay-a (23.2.2006 20:34:31)

hvala za info punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Balboa -> RE: Nakupi prek Ebay-a (7.3.2006 8:10:25)

Klik rabiš zato, ker ti omogoča takoj vpogled v porabo Evrokarda.

A ja?? Kaj pa če plačuješ z Viso, Americanexpress itd??? No nehimo zavajat, klik enostavni ni in ne more bit pogoj za registracijo na ebay-u ali pa za registracijo pri pay pal-u. Res pa je, da preverijo tvojo številko plačilne kartice tako, da ti iz tvoje kartice vzamejo 1,5 EURA (to znese pri nas 360,81 SIT) in ne 0,001 EURA kot je napisala Stajerka in ko ti potrdiš njihovo aktivacijsko kodo ti oni 1,5 EURA nakažejo nazaj!!! Tako da je 0SIT končno stanje.

Stran: [1]