borbe pred dnevnim spanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


taška30 -> borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:10:14)

Zdaj sem pa že tako sita tega, da moram malo vas povprašat glede dnevnega spanja.

Pri nas je namreč z dnevnim spanjem (pravzaprav z uspavanjem, ker ko spi - spi) obup, sicer že od samega začetka. Zvečer ni nobenega problema, budna v posteljo, duda in sama zaspi.
Podnevi pa...kričanje, kričanje, kričanje. Stara bo 10 mesecev in odkar se dviga na noge ob opori (par tednov) je postalo nevzdržno. Ni važno al je zaspana malo, veliko, preveč, glih prav, vedno je vpitje. In vstajanje na noge.
Jaz njo na hrbet, ona na stran, se vsede in vstane. Postopek ponavljamo v nedogled. zadnjič sem štela: 27x. Kot bi imela feder v riti. Potem stoji ob ograjici, si mane oči in se dere. Konča se tako, da omaga (včasih šele po pol ure) in za 3 sekunde obleži na hrbtu, ko jo položim, takrat zagrabim priliko, ji dam flašo v usta in potem jo pitje izgleda uspava in zapre oke. Ne morem jo pustit, da se zdere in sama zaspi (preverjeno), ker iz stoječega ne bo šla v ležečega sama, pa konec. Včasih sem zraven, včasih grem kar ven iz sobe, pa ni velike razlike, še slabše je če stojim zraven, ker se hoče potem z mano 'pogovarjat' in ne spat.

Poskusila še to, da jo pred spanjem 5 minut v naročju nosim po sobi, da se malo umiri od norenja po tleh, ja, sej se lepo umiri (še vedno budno gleda okoli), ampak ko jo položim, hop, vstane.

Imate vi kakšno rutino pred dnevnim spanjem al kako vam uspeva? Al je to le obdobje, ko ji je pač zanimivo se dvigati ob vsem, kar ji pride pod roke?

Spi pa 2x na dan po cca.1 uro ali več - torej spanje definitivno rabi.

Lp, Taška




Meceno -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:24:56)

Jaz bi jo mogoče sploh ne dala spat, se pravi bi jo ene parkrat dala v posteljo po tvojem postopku, potem pa pokokonci in v drug prostor igrat ( naj se še bolj otrudi ) in čez par minut zopet ponovila .[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Poizkusi če že nisi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Lp




Anonimen -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:30:17)

Ja, pri nas je bilo tudi eno tako obdobje. Nič, jaz sem pustila dreti. Včasih sem šla notri in ga namesto, da bi ga božala in ne vem kako tolažila, "nadrla". Ampak ker ni nič zaleglo, se je pač drl in nazadnje ugotovil, da iz te moke ne bo kruha. Sicer sem jaz tudi jokala zraven, ampak pač drugače ni šlo.




Anonimen -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:33:19)

Aja, še to. Saj temo imaš popolno v sobi oz. tako kot zvečer? Ker to mora biti pri takih bojih oziroma je dobrodošlo, da je res vse tako kot zvečer.




taška30 -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:35:20)

Ja, Splišni, saj jo jaz tudi ne 'tolažim', ker jo nimam za kaj. To ni tisto dretje: joj, boga sem, sama sem, rabim bližino, ampak dretje tipa: ne, ne, ne bom ležala in ne bom spala.
Tudi jaz zelo resno in 'grdo' gledam, ona se mi pa smeji v faco (vmes med dretjem).
Saj jo pustim samo, ampak vpitje mi gre pa še vedno na živce. In nič ne kaže da jo bo kaj izučilo (čas dretja se nič ne skrajšuje).[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




taška30 -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 12:36:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Aja, še to. Saj temo imaš popolno v sobi oz. tako kot zvečer? Ker to mora biti pri takih bojih oziroma je dobrodošlo, da je res vse tako kot zvečer.


Ja, malo zatemnim, pa v spalno vrečo jo tud dam kot zvečer. Ampak mislim, da vseeno ve, da je dan, ne noč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




asso -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 14:28:25)

O, mi smo imeli dretje pred dnevnim spanjem še pa še. Ni pomagalo nič, edino to, da smo jo dali v pojstlco se je drla 10-15 min (no včasih tudi manj) in nato je zaspala. To je trajalo tam do enega leta pa še kaj čez. Še sedaj se to včasih zgodi.
Noče in noče spati, čeprav komaj gleda od zaspanosti.
Pri nas ni pomagalo, drugo, kot da smo jo pustili samo in je zaspala. Če smo bili v bližini je bilo samo še huje - histerija.
Jaz sem se tudi bala tega obdobja, ko je začela vstajati - se dvigovati. Namreč tudi ponoči, čim se je za sekundo prebudila - hop na noge in jok. Mislila sem, da jo bom vsakič morala podojiti, da bo zaspala nazaj. Kako bo božca zaspala na "nogah". To je trajalo nekje tri noči, četrto noč sem rekla, da mi je tega dovolj in sem jo pustila, da malo joka. Kar naenkrat, ko sem jo mislila dvignit, je "padla" dol in spala naprej.
Čez dan je bilo isto. Pač sem jo pustila, da se zjoče in se je že vrgla dol in zaspala.

Nič, kaj spodbudno, ampak pač tako je pri nas. Jok, jok in jok za spanje...




Jančika_ -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 15:01:09)

Oh ja, poznamo. Zvečer nikoli nobenih problemov, čez dan pa...jao.

Se tudi naredi, da zaspi brez pripomb, tako kot danes recimo, potem pa pride obdobje, ko gospod ne bo spal, pa čeprav ga kar piga. Ja nič, potem se pač greva, kdo bo koga (zadnja runda je trajala 2 uri! - malo jamranja, metanja stvari, kričanja itd itd) in se mama potrudi, da zdrži. In potem je spet en čas mir.

Ko zaspi, spi tudi 2-4 ure, tako da spanje definitvno rabi, čeprav ponoči spi 11-12 ur. Je bilo pa vmes obdobje, tam nekje pri enem letu, ko cel mesec ni spal čez dan. To je bil žur...




Jančika_ -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 15:43:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

malo jamranja, metanja stvari, kričanja itd itd


Tole sem malo trapasto napisala - seveda to počne mali, ne jaz, da se razumemo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Jaz pa stiskam zobe in se delam kul[sm=smiley24.gif]. Ker bolj ko reagiram, večje veselje ima. Itak.




Suzi* -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 17:52:07)

Moje mnenje je pa tako: jaz našemu podnevi nikoli ne zatemnim sobe in nikoli ga ne dam v spalno vrečo. Dan je dan, noč je pa noč. No, edino, če direkt v sobo pribija sonce, potem spustim žaluzije, ampak samo toliko, da ni direktnega sonca. Edino kar je isto kot zvečer je pesmica pred spanjem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Če se naš, ko ga dam v posteljico, 2x dvigne in noče ležat, ga vzamem ven in ga dam še za nekaj časa na tla igrat da se malo utrudi, pa potem čez čas ponovno poskusim. Takrat vedno obleži in zaspi.

Mogoče bi pa tvoja rada začela samo 1x na dan spat. Pri nas je tudi pri eni taki starosti začel le 1x na dan spat. Poskusi.





taška30 -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 18:29:17)

Ja, tkole je: v spalno vrečo jo ne dam zato, da je kakor ponoči, ampak zato, da je vsaj za malenkost manj mobilna (ampak zadnji teden ji tud vreča ne prepreči vstajanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), zatemnim tud ne fuul, pač roleto na pol, ker imamo velika okna in je drugače res svetlo - sicer se mi pa zdi, da svetloba nima veze s tem.

Seveda sem že probala, da jo vzamem ven in na tla, ampak se NE igra, pač pa sedi na tleh, si mane očke in se dere naprej.

Brezupen primer glede dnevnega spanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Že od rojstva (z redkimi izjemami). Jaz sem bila menda ista.

Malo 'zlobno' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] se tolažim, da bom morala to prenašat le še 2 meseca, potem se bojo pa drugi ukvarjali z njenim dnevnim spanjem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] (vsaj med tednom). Me prav zanima kako bo v varstvu?!?




Anonimen -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 21:39:01)

Mogoče pa tvoj otrok res ni zaspan verjemi ko bo bo že zaspal. Probaje še to:Položi v ležeči položaj se ulezi zraven daj mleko v leže mleko pomirja in uspava  in boš videla kako bo........velik sreče drgač pa fajn utrudi otroka igrajta se plešita pejta ven verjemi da bo tudi podnevi spanje vsaj dve urce .




Jančika_ -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 22:45:09)

Ni nujno, da bo zaspal, ko bo res zaspan. Včasih so otroci tako zelo zaspani, razdraženi in utrujeni, da enostavno ne morejo zaspati. Saj je tudi pri odraslih tako - ko sem kdaj (hm, v dokaj davnih časih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) celo noč preplesala, zjutraj nisem padla dol od utrujenosti, ampak ponavadi še dolgo nisem mogla zaspati - pač doker se nisem dovolj umirila.




A-N-J-A -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 22:45:50)

Meni pa naša češpla samo na dojki zaspi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Sem tudi jaz probala ,da bi sama zaspala v posteljici,pa ni variante.Meni že od 7m vstaja in če jo pustim v postelji je tok tegotna, da  se kar vrže,al pa z glavo butne v rob.Pol se pa še bl dere,valda,če se pa udari.
Kaj bi pa v takem primeru naredile?????????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




taška30 -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (22.2.2006 22:51:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mogoče pa tvoj otrok res ni zaspan verjemi ko bo bo že zaspal.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Verjemi, da otrok je zaspan, ker ko jo vzamem nazaj ven, se noče igrat, mane si oči in tečnari.

Probaje še to:Položi v ležeči položaj se ulezi zraven daj mleko v leže mleko pomirja in uspava  in boš videla kako bo........

Je funkcioniralo nekaj časa na zakonski postelji (ko še ni bila tako mobilna), zdaj spi v svoji posteljici, kamor jaz ne morem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne uspavam jo z mlekom, pije čaj.

velik sreče drgač pa fajn utrudi otroka igrajta se plešita pejta ven verjemi da bo tudi podnevi spanje vsaj dve urce .

Ja, se trudim, sicer pa spi več kot dve uri, problem je le v uspavanju.

Hvala vseeno. Ne vem sicer zakaj je potrebna anonimnost? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Škoda.

Še kakšna ideja, prosim?




Anonimen -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (23.2.2006 8:57:32)

Naš je star skoraj 8m in ima skoraj 10 kil. Rahlo me je utrudilo nošenje in crkljanje...pa ga pobašem v avto pa se voziva okoli. Če je lepo vreme greva ven z vozičkom. Sej vem, da vožnja z avtom ni dolgotrajna rešitev, ampak kaj naj nardim, če ga imam v naročju v vodoravnem poližaju pa tuli ko zmešan. Zaspan pa ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Moj predlog? Avto. Voziček - zunaj ali po stanovanju.

Ti želim,d a bi čimprej (čudežno) minilo [sm=smiley31.gif]




Alina_alin -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (24.2.2006 21:44:54)

Tudi mi imamo od vsega začetka voziček. Zunaj ali not. Samo se sprašujem, kaj bo, ko bo v varstvu in varuška ne bo uspavala z vozičkom...




Avri -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (24.2.2006 22:45:54)

Hja, sočustvujem. Sem isto sprobala karkoli, ker smo za malenkost mlajši se obrnemo na trebuh in vsedemo, smejimo, jokamo, ni da ni. Tudi jaz sem ga skoz obračala potem pa sem skužla da s njemu to zdi da best: mama se igra z mano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem sem probala z glasbo. Ta ga umiri. Seveda taka da bi še muhe zraven obležale. Nam fajn vžgejo tudi take z zvoki iz narave ali pa delfini. Še malo eksperimentiramo. V roke pa mu dam eno tako lučko, jo ful rad žuli in opazuje, zraven pa muzika. In potem zaspi. Ko bo to passee potem pa jovo na novo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





taška30 -> RE: borbe pred dnevnim spanjem (9.3.2006 15:36:22)

Sem privlekla na dan tole mojo temo in se bom hvalila![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zaenkrat kaže, da smo uredili. Upeljala sem strogo rutino (prej je bila bolj ohlapna). Gremo v sobo, žaluzije do konca dol, narahlo prižgem radio, Manco slečem iz hlač, jo dam v vrečo, trikrat po sobi gor dol, vmes ji obraz tiščim k sebi in si fajn mane oči, v posteljo, flaša, spi.

Finta je pa naslednja: kakšne pol ure do 45min pred predvidenim spanjem ji ne ponujam nič za pit. Tako, da je punca mogoče celo malo žejna. In ko jo dajem v posteljo, ji pred nosom maham s flaško in ona kar obleži in odpre usta in čaka. Potem jo pitje uspava.
Nobenega joka in kričanja več - že 14 dni!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Upam, da tako ostane.

Lp, Taška 




Stran: [1]