steklenička ali lonček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

2ursae -> steklenička ali lonček (22.2.2006 10:23:09)

naš bo kmalu star 5,5 meseca in bom počasi začela z dodajanjem goste hrane. Pa me zanima: kupila sem lonček, tisti, ki ima pri straneh dva ročajčka. Se dojiva, flaške praktično še videl ni, kaj šele, da bi jo znal držat.

Kaj menite - naj raje začneva s flaško in ko jo bo obvladal prešaltava na lonček, al mu lahko kar že dam lonček? Na prospektu podjetja, ki proizvaja te lončke namreč piše, da je prvi korak flaška (imajo tako fino, lepo oblikovano za lažji prijem), drugi korak je pa ta lonček, ki je namenjen za 6+ mesecev.

hvala, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

muha1 -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 10:41:50)

Jaz bi na tvojem mestu prvo probala z lončkom in če ne bo šlo, pa potem prešaltala na flaško. To je pač moje mnenje[sm=smiley1.gif]

tina104 -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 11:05:11)

Meni je pediater rekel, naj mu dam za pit kar iz lončka ali po žlički. Res gre počasi, pa malo je okoli mokro, ampak s flaško je pri nas podobno kot pri tebi. Ko sva bila v bolnici in nisem imela žličke, dobila pa sem čaj v flaški, sem mu poskusila dat, pa je samo čakal, da je kaka kapljica slučajno padla na njegov jezik.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če ima tvoj dudo, potem bi bilo verjetno lažje s flaško, ampak za zobe je boljši lonček. 

bombonček -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 11:12:24)

Naša ni nikoli hotela piti iz flaške odkar pa imamo magični lonček od aventa pa pije brez problema.Tako jaz mislim,da je lonček bolj primeren.

Jančika_ -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 15:20:35)

Poskusi najprej z lončkom, če ga bo hotel. Naš ga ni in smo pristali na flaši, pa še to bolj pod prisilo (je bilo nujno in ni šlo drugače). Lonček ja zakapiral šele pri 14 mesecih, čeprav sva mu ga prvič ponudila že pri 3 mesecih.

tulip -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 20:14:40)

Gosto hrano lahko daš kar po žlički! Glede sokov ali čaja pa ti ne bi znala svetovat, mi pijemo od 4mes po flaški...zdaj jih imamo 6,5mes.

vevi2 -> RE: steklenička ali lonček (22.2.2006 20:32:31)

Jaz sem mu dala magični lonček pri 6 mesecih, pa ni šlo. Navajala sem ga piti iz šalčke, pri tem pa ni bilo problema. Vmes sem pokupila vse možne lončke, ki ne polivajo, z mislijo da bo pa s kakšnega že znal povleči. Star je že skoraj 9 mesecev pa še vedno ne gre, včasih potegne in se mu tekočina zaleti. Je pa hitro pogruntal pitje po slamici. Vsak dan mu naštimam tudi lonček od NUk-a z silikonskim nastavkom, ki poliva, da malo vadi in se z nijm igra. En dan bo že pogruntal, je a drugače dojen in nimamo dude.
Tudi jaz svetujem kr direkt na odprt lonček, slamico, ...

anckabancka -> RE: steklenička ali lonček (23.2.2006 15:44:58)

Mi tudi kar po slamici. Ni šlo z nobeno drugo varianto, oz. je popil premalo. Zdaj pa v pol minute popije cel deci pa skoraj nobenega polivanja ni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]