copka -> RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA (21.2.2006 15:43:30)
|
meni je ful smesno, ko pisete nikoli vec plastičnih, so za en drek, ni jih cez lesena. Mogoce sem jaz pretirano "naravovarstvenik", samo mi imamo doma plasticna okna, pa imamo tudi vlago, ki se je pojavila sele 4 leta po montazi. Ampak roko na srce, premalo zracimo, zivimo na hribu, pa se voda kar nabira na nasem travniku, pa smo sele renovirali stanovanje....In kaj posledicno sem zacela vec zracit, potem pa v kot( zunanji koti hise so problematicni) obrnem pecko in segrevam 20 minut in sem se tudi plesni znebila. Pa po tem dezju spet vidim vodo na travniku, pa bom nadaljevala s svojim pocetjem. Ampak kje je najvec plesni? Ponavadi v kopalnicah, pa v kaksnih kotih v kuhinji, kjer se nabira para. Lesena okna se navpijejo vlage, potem pa se skrcijo in spet puscajo zrak( ne dihtajo vec dobro). Dobro za vlago, slabo za ogrevanje, ker porabite vec za ogrevat prostor. Ne vem, jaz ne morem biti tako 100%, da pa kdaj ne bomo dali lesenih, zaenkrat sem cisto zadovoljna s plasticnimi, lesenih se mi po pravici ne bi dalo barvati, pa se ugotovili smo, da ima sestra alergijo na te barve. Na plasticna pa smo dobili garancijo, da se tekom let ne bodo spremenila. Tako, da nasveta ne morem dati! Vso sreco pri izbiri izvajalca del, ker od teh je vse odvisno v koncni fazi.
|
|
|
|