Do kolk še "lahko" vročina? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anitaz -> Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 16:45:39)

Trenutno jo ima 39.3, zmerjeno v ušesku. Ponoči jo je imela 38,5. Ker ima vento ritko in veliko kaka, menim da so zobki.

Do koliko lahko naraste vročina pri zobkih?

Hvala!

Anita




jagoda -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 17:06:41)

S tako vročino in drusko bi jo jaz peljala k zdravniku. Sicer ni pravil glede tega kdaj se vročina zbija. Čisto odvisno je od tega kako jo otrok prenaša. Enim jo je treba zbijat že pri 38, drugi pa tud višjo prenašajo brez večjih težav. Jaz osebno je pred 39 ne zbijam, ker ima vročina svoj namen.




Anonimen -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 17:11:13)

Hja vročina ima svoj namen...višja je bolj ODMIRAJO MOŽGANSKE CELICE! Zato je zdravilo potrebno dati pri 38,5 (v ušesu, ritki) oz. 38 pod pazduho.




anitaz -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 17:12:10)

Anonimen-tole mi pa ni blo čist jasno[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]




Anonimen -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 17:21:49)

Tudi jaz bolj malo razumem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ampak pri nas zbijamo če naraste nad 38,5 merjeno popdazduho. Ampak to je že kar visoka vročina, anitaz, jaz bi verjetno našega kar odpeljala do pediatra.




beti 1 -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 18:39:48)

Jaz bi ji na tvojem mestu najprej zmerila temperaturo še v drugem ušesu ali kje drugje. Če ima slučajno vnetje ušes ti termometri kaj radi pokažejo več, kot je v resnici. Drugače pa pozorno opazuj pleničke, ki morajo biti polulane in pa njene ustnice. Če bodo pleničke le pokakane in bo pričela imeti suha usta jo pa le odpelji do pediatra. Uradna doktrina je še vedno taka da rast zob ni vzrok za povišano temperaturo, niti za drisko. Te stvari naj bi se pojavile zaradi okužbe, ki je bolj verjetna zardi rahlega padca odpornosti ob rasti zob.
Pod drugič odgovor še nekomu, ki ne upa stati za svojimi izjavami.:
povišana tamperatura pri bolezni ima zagotovo svoj namen in ta nikakor ni odmiranje možganski ali katerihkoli drugih celic telesa, temveč se s povišano temperaturo poveča obrambna sposobnost telesa. Resnično nevarne so temperature preko 40°C.
Večina pediatrov po svetu in pri nas se strinja, da se temperaturo zbija ko centralna (uho, ritka) temperatura preseže 38.5°C, vendar tudi to ni nujno, če je otrok ob tem dobro razpoložen, še je in pije. Tudi pri taki temperaturi zdravila niso obvezna, najprej naj bi otroka ohlajali s klasičnimi pristopi. To je: predvsem je treba paziti, da ni preveč oblečen, ali pokrit. Otrok, ki ima vročino rabi manj oblačil in odej ne več!!! V poštev pridejo hladni obkladki na nogice, rokice in pa tudi hladna kopel. Pri nižjih temperaturah se prične zbijati temperaturo samo pri otrocih, ki so že imeli vročinske krče.




Anonimen -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 18:50:36)

Hvala bogu, beti 1, da te imamo.
Je pa res, za je meni zadnjič pediater rekel, da se ne ohlaja rok in nog, ker so te, ko temperatura narašča, itak mrzle. Kar je res. In da je treba ohlajati center temperature, to je telo.




anitaz -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 21:01:01)

Hvala vsem za odgovore!

Smo bili pri zdravniku, pa je rekla da ima očitno začetek nekega virusa in naj jutri zjutrja prideva še enkrat,da ji vzamejo kri. Dobila je svečke za zbijanje temperature, veliko naj pije (čeprav ravno danes noče skoraj nič). To je bilo pa tudi vse. Ko sem ji dala večerejo, mi je pa vse nazaj vrgla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Pa sem ji pol še mal probala dat, pa nič,pa tudi pit ni hotla. Vsaj "zizala" je pred spanjem in zdej hvalabogu mirno spi.
Upam,da tole ne bo kaj hujšega.

Lahko noč!




CIPRESA -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 21:14:16)

Mi smo imeli zadnjič podoben problem ko je Žigu narasla čez 38,5. Pediatrinja mi je strogo zabičala da pred to temperaturo nikakor ne dajem nobenih zdravil ker če ne narase čez to pomeni da gre za virozo ki pa jo mora otrok preboleti brez zdravil ker lahko z dajanjem zdravil stvar še poslabšamo saj virozo zatremo in jo otrok ne preboli druga nevarnost pa je da otrok lahko dehidrira če ne pije dovolj (moj je odvračal zadnjič vse tudi tekočino). Če je pa vročina nad 38,5 in narašča naprej pa mu damo sirup in ga spremljamo ves čas. To so bile navodila zadnjič od naše pediatrinje.
Upam da boste kmalu zdravi.




Gina -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (20.2.2006 21:23:58)

Sploh ne razumem, kako so lahko kakšni anonimni tolk pametni. Nam vsem odmirajo celice in to celo življenje. In sicer je res, da se edino možganske celice ne obnavljajo, ampak potrebe po tem ni. Celic je toliko, da če bi se še množile bi kvečjemu dobili kak tumor. Če nam pa odmirajo, pa tudi ni kake posebne škode, ker jih še dovolj ostane. Predstavljaj si, da je na eni sami piki na i, napisani tule, približno 500 celic. A si potem lahko predstavljaš, koliko jih je v celih možganih?!


Beti je zelo lepo napisala. Vesela sem, ker je z malo boljše.




SaaS -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (21.2.2006 8:03:33)

Jaz mu nad 38,5 vedno zbijam vročino, po nasvetu pediatrinje. Če dva dni ne zgine, ga peljem pokazat. Pri zobkih jo je imel dvakrat, ampak to res samo zvečer in tam nekje med 38 in 38,5. Če pa je otrok še čisto majčken (par mesecev) bi pa jaz vsaj poklicala zdravnika čim prej.
Vročina ima do določene meje res svoj smisel. Kakor je meni znano, je telesna temperatura 37 optimalna za razvoj in razmnoževanje virusov oz. bakterij in s tem, ko telo zviša temperaturo na 38 se brani pred njimi, jih uničuje in preprečuje nadaljne razmnoževanje teh nepridipravov. Če pa je previsoka jo je pa treba zbijati, tudi če vemo za kaj gre.    




jagoda -> RE: Do kolk še "lahko" vročina? (21.2.2006 17:28:28)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Beti in Gina!




Stran: [1]