Kdaj riževo mleko? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

simona2 -> Kdaj riževo mleko? (20.2.2006 14:35:11)

Ojla,

mene pa zanima glede na to, da je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] alergična na mleko (dokazana alergija s kožnimi testi), kdaj lahko začnem dajati riževo mleko?  čez en teden bomo stari 6 mesecev.

Me je pa kar groza, ko sem prebrala koliko mleka še spijejo vaši malčki, čeprav ste že na uvajanju goste hrane. Moja namreč skoraj popolnoma zavrača mleko - izjema 2 mlečna obroka z riževo kašico zvečer in zjutraj z nekaj žličkami samega mleka in pa če je po sreči še eno dojenje ponoči (drugače je popolnoma zavrnila dojenje in jaz si še vedno črpam, da ohranim mleko za tistih nekaj nočnih minut in ga skladiščim v skrinji - ga imam že več kot liter[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]).

Ali mislite, da je to lahko kaj hudega, če ne dobi toliko mleka?

bebe&jaz -> RE: Kdaj riževo mleko? (20.2.2006 14:46:38)

Jaz bi pa rada samo še dopolnila Simonino vprašanje:
Kdaj pa npr. kozje mleko? Ali pa jogurt iz kozjega mleka?

pozdravčke od nas, ki nam je Bicom odlično pomagal!

iana -> RE: Kdaj riževo mleko? (20.2.2006 14:46:43)

Do enega leta naj bi pili samo gormulo. To pomeni mleko za pitje.

Puding ali kakšno kašico mu pa že lahko zmešaš z riževim mlekom ( poiskusi pa kupiti tistega, ki ima malo več maščobe ).

lelaval -> RE: Kdaj riževo mleko? (20.2.2006 23:02:33)

Moja prva hčera je alergična na mleko. Alergijo so ji ugotovili pri 3 mesecih, ko sem ji začela dodajat adaptirano mleko. Do 1.leta sem ji tako dajala Sojamil (to bo 9 let nazaj, zdaj pa ne vem, če ni že katero drugo, le da je osnova soja in ne kravje mleko). Potem pa sem ji dajala sojino ali pa riževo mleko. Zdaj ga itak dobiš v katerikoli trgovini, jaz pa sem ga takrat dobila le v domačilekarni.
Mislim, da ne bo nič narobe, če ji že daš za poskusit riževo mleko.

Ne dajaj pa kozjega - sem pediatrinjo vprašala (ker je predvsem tašča mislila, da bi aj tega pila), pa je rekla da ne, ker kozje mleko je še bolj alergeno kot kravje.

Svoje mleko pa le shranjuj, je vseeno najboljše za otroka.

Stran: [1]