Prosim pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Meceno -> Prosim pomoč (20.2.2006 10:44:14)

Sem pojamrala že na STARŠI ČVEKAJO pa mi nobena še nobena ni nič napisala
Namreč moja Tara je bolana in me je strah iz minute v minuto bolj, sama sem doma, njen pediater začne delat ob 14h in ne vem če se mi nebo zmešalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], saj se imam pod kontrolo, je prvič bolana

V glavnem... v četrtek je zbolela in dobila vročino in nič drugega, nakar v soboto doseže vrhunec,....39,8 stopinj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], svečk nam je zmankalo, zato smo šli k pediatru, ta ji je dal tudi samo svečke in v nedeljo nam je vročino ratalo zbit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ampak danes ponoči nismo nič spali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image],( prejšne noči smo pod tušem prebili )....pa saj ni v tem problem Tara joče iz nevem kakega razloga (ponoči jo je napenjalo, zato sem ji v ritko na konico bebe palčke dala kremico in se je fajn pokakala )
Ampak po vsem tem Tara še vedno zavrača hrano od kar se je zbudila , se pravi nazadnje je jedla včeraj ob 20h, noče se dojit, ne flaše,...nič,... po žlički nekaj izsilim...tri žličke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
No... in zdaj zjutraj je dobila izpuščaje in sumim da ima  šesto bolezen, samo nevem ali je normalno to da noče nič jesti, samo to me skrbi in kaj naj naredim, kako naj jo prepričam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Upam da me bo katera pomirila in svetovala


Hvala





Anonimen -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 10:47:59)

A je vročina sedaj padla? Naj bi pri tej bolezni.
Nič hudega, če ne je. Glavno, da pije, raje se tu malo potrudita. Silit je s hrano nikakor ne, telo samo pove, česa je zmožno in česa ne.
Po moje ste iz hujšega ven in bo šlo zdaj na bolje.




Meceno -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 11:00:51)

Ja, vročine sedaj nima več že od včeraj ne .
Ampak saj to je problem, ker mi noče nič pit,  se dojiva in ko sem ji že prej vsaki dan pripravila čaj ali pa prekuhano vodo v flaško se je režala ....oz po kozarčku pa po žlički še gre ( bolj vse mimo teče, ....po žlički pa dela brrrr )
Problem je to, da vse kar ji ponudim se ona samo joče in se cela nazaj zvije

Misliš da je hudo narobe če bi dobila vsake toliko časa samo dve do tri žličke tekočine ?
Ali lahko še kaj drugega poizkusim da bi kako popila ?




nana 27 -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 12:15:28)

Ko naš ni hotel jesti, sem prebrala, da je tudi teden brez hrane (mleka) še vedno v redu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak v tem primeru mora otrok piti čim več tekočine. Poskusi s kakšnim drugim čajem sokcem (če je že dovolj stara). važno je, da je temperatura mimo. Še dve uri pa te bo verjetno pomiril tudi pediater. Upam, da se vse dobro izteče!




iana -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 12:16:49)

Ne vem koliko je stara ampak če je manj kot 6 mesecev ji daj vsakih 15 min 2-3 žličke vode ali čaja ( hladnega ), daj malo sladkorja v čaj, mogoče bo raje pogoltnila. Če imaš možnost, naj ti kdo iz lekarne prinese šprico, majhnim dojenčkom je lažje dajat kot po žlički, samo pazit moraš, da daš čisto malo naenkrat.
Če je starejša od 6 mesecev ji daj mešanico 2dl vode + 1 žlico pomarančnega soka + pol žličke sladkorja + ščepec soli. Tudi na 15min do pol ure.

Jedla bo pa ko se bo počutila bolje.




Meceno -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 19:31:36)

Tara je stara sedem mesecev in pol in se ji je na zvečer stanje izboljšalo, saj je začela okoli 16h piti, tako da iz najhujšega smo zunaj, vsaj upam.

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]Hvala vsem za nasvete




Anonimen -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 20:09:33)

O, s,uper, Meceno, in oprosti, ker se potem nisem mogla več oglasiti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




simona2 -> RE: Prosim pomoč (20.2.2006 21:00:54)

No naj te malo potolažim, čeprav bi sama rabila nekaj tolažbe. To je definitivno šesta bolezen in pri nas je bilo isto, samo da je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še mlajša 5,5 meseca in sva celo priistali v bolnici na infuziji, ker ni nič pila. No stanje s hranjenjem se ni bistveno izboljšalo niti sedaj, ko je že vročina in izpuščaj mimo. Sem pa prebrala da je pri šesti bolezni ali tudi Roseola ali nekaj takega lahko problem tudi pordelo in boleče grlo in da zato otroci odklanjajo hrano. Upam, da bo iz dneva v dan bolje tako pri vas kot pri nas. Pozdravček in poljubček mali bolnici. 




Meceno -> RE: Prosim pomoč (21.2.2006 7:36:24)

Tudi tebi simona2 veliko moči in da se tvoja beba pozdravi [sm=angel.gif]

Splišni vseeno hvala [sm=rozica.gif]

Danes smo še malo tečni, bolj živahni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],...pa flekasti ampak vsaj nekaj poje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Pozdrav vsem RR[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]