Soncnica -> RE: a še kdo tolk dela (21.2.2006 13:50:21)
|
Hoj Mateja! Tudi moj mož veliko dela, pa še zdaleč ne toliko kot tvoj. Midva sva imela na to temo kar nekaj "konstruktivnih pogovorov", saj jaz preprosto nisem pristaš ideje: ... da je potem več denarja... Ja, to drži, ampak koliko pa stanejo tisti neprecenljivi trenutki, ko otrok prvič stopi na nogice, ko se vsede, shodi, se nasmeje. Kdo ti bo to plačal, ko boš ves zagaran in se boš spraševal kdaj si vse to zamudil, kdo je vzgojil tvoje otroke in zakaj ste tako daleč eden drugemu. Pa da ne bo pomote; tudi jaz sem deloholik, zaljubljena sem v svoje delo, ampak nekje je treba potegniti črto, kajne? Tudi pri denarju... Razen, če se oba starša strinjata, da bo samo mama vzgajala otroka, oče pa bo zgolj provider. Če nekaterim to ustreza super; ampak meni se zdi, da otrok potrebuje oba starša in to ne samo finančno Enako filozofijo imam tudi glede zaobljube "v dobrem in slabem". Vse lepo in prav, ampak kje je smisel sklenitve zakonske zveze, če partnerja praktično nista nič skupaj, če se skupaj ne pogovarjata, smejita in se navsezadnje tudi prepirata. Jaz zase lahko rečem, da sem se poročila s svojim dragim, ker sem rada z njim, ne pa ker domov prinese lep denar... Srečno!
|
|
|
|