Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

anja 26 -> Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 9:12:19)

Pozdravček vsem,[sm=rozica.gif]

Upam, da mi bo lahko katera pomagala.

No in sicer. PDP imam 30.07.2006 z nastopom v porodniški dopust 02.07.2006 in kar se tiče letnega dopusta za letošnje leto 06 mi pripada v celoti in tudi regres (ker delam 6 mesecev). Problemček nastopi pri tem, da jaz nebi koristila vsega letošnjega letnega dopusta pred porodom razem tistih deset dni ko jih moraš, da ti dopust ne propade. Ampak dopust 2006 lahko koristiš v letu 2007 le do 30.06.2007. Jaz pa pridem iz porodniške oz. nastopim na delo 01.07.2007. Zdaj pa ne vem a to velja tudi za nas ko smo bile na porodniški, ali ga lahko koristim tudi po 30.6.2006???

Kako kaj ve razmišljate o tem??
Pol bi morala dati mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v vrtec že z 11 meseci.
Čas kar hitro teče in sploh ne vem koga naj še vprašam. V službi smo srednje velka firma, imamo zunanje računovodstvo, kar se pa tiče kadrovske pa tega ni (tajnica ko nima pojma o ničemer) in če koga to vprašam noben nič ne ve. Na centru za socialno delo o tem tudi niti besede.

Prosim,za pomoč vse informacije so zaželjene.

Iz srca se vam v naprej zahvaljujem.

Anja 26[sm=pikapoka2.gif]

Cebelica Maja -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 9:49:24)

Pozdravljena!
Jaz začnem s porodniško 10.07.2006. Po našem prelepem zakonu, bi mogla tudi jaz do takrat porabiti ves dopust, a ker imam toliko starega, bom letošnjega porabila 10 dni, ostalo pa bom koristila po izteku porodniške. Sem povedala šefu kako je in sva se dogovorila, da ga lahko koristim kasneje.

Probaj se tudi ti dogovoriti, ker je škoda, da ti propade.

Podzravček! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sonccnica -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 10:14:43)

Pozdravljena

iz lastnih izkušenj ti lahko svetujem, da porabi dopust, še predno nastopiš na porodniško. Meni se je zgodilo, da kljub dogovoru s šefom nisem mogla koristiti dopusta po zakjučku porodniške (27.06.). V času moje odsotnosti so v podjetju začeli strogo upoštevati zakon (po katerem moraš porabiti lanski dopust do 30.06.) in tudi šef je bil nemočen.........

LP

anja 26 -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 10:23:51)

Zziva, še eno vprašanje.

Ko si pa prišla iz porodniške si imela zopet cel letni dopust???

Tudi jaz mislim, da se šefi nimaš kaj dogovarjat in pogovarjat, on ti vseeno lahko vse obljubi pol gre pa eno leto mimo in od tega dogovora ne ostane nič (stvari se res spremenijo v enem letu, pa res tako zaupaš in verjameš šefu).
Vprašanje, če bi kaj pomagalo ta dogovor dati na papir in uveriti pri notarju (vseeno je vmes zakon).

Pozdravček

sonccnica -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 10:43:38)

Ja, naslednje leto sem  zopet dobila cel dopust in regres, tako da sem si za nekaj dni prestavila povratek v službo.
Glede notarja, pa se bojim, da si s tem ne boš mogla kaj dosti  pomagati, ker zakon je pa le zakon...

livia -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 10:44:03)

Po zakonu moreš porabit vsega, če se seveda ned ogovoriš drugače. Ti pa svetujem pazljivost pri dogovorih, saj so sedaj vsi prijazni, ko boš pa prišla nazaj zna bit pa vse drugače.

Pinga -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 11:18:23)

Si v isti situaciji kot jaz, le 1 dan razlike.

Jaz imam PDP 1.8.2006 in mi za letošnje leto prav tako pripada cel dopust in regres. In ker moramo letošnji dopust porabit najkasneje do 30.6. naslednjega leta, to pomeni, da se takrat me komaj vrnemo iz porodniške in bomo ta rok zamudile,  pomeni, da moramo letošnji dopust izkoristit letos pred nastopom porodniške. Delam v kadrovski službi in sem se konkretno pozanimala, saj tudi meni ni, da sem zdaj pred porodom dva meseca prej doma, potem pa moram it delat, ko bo otrok star šele 11 mesecev. Ampak tudi pri prvi pikici je bilo žal tako. Ko pa se 1.7.2007 vrnemo v službo pa nam za  leto 2007 tako ali tako pridada nov dopust.
Če si zaposlena v podjetju, ki se strogo drži zakona, ti svetujem da dopust porabiš prej, sem pa tudi jaz že slišala za primere ko so se s šefom zmenili drugače, ampak pri takem dogovoru bodi pazljiva.

Lep pozdrav.

anja 26 -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 11:58:04)

Hvala vsem [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Ma, kakšni dogovori. Pri nas v službi imamo obvezen kolektivni dopust poleti in ko pride čas za dopust se vedno prepiramo, kar naenkrat je ful nujnega dela in podobno.
Ne pride v poštev nobeno dogovarjanje in prosjačenje, ker ko bo čas ne bodo dvakrat premislili in vse dogovorjeno pozabili.

Nič pa bom kar dva - tri mesece doma glede na to da imam še dopusta iz 2005.

Lepo se imejte in čuvajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] (trebuščke),

Še enkrat hvala vsem

tija75 -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 14:19:34)

Da se še jaz pridružim tej debati z mojim vprašanjem. Kako pa naj jaz naredim, ki sem še pa povrh na bolniškem do PDP-ja. Propade mi še 11 dni lanskega dopusta, cel dopust za leto 2006 ali ga pa tudi lahko kako koristim. PDP vidite spodaj. Ali lahko torej bolniško prej prekinem, pokurim 11 dni lanskega in celotni letošnji dopust (ful mi ga je žal pustiti, pa tudi pri plači se pozna) in nato pričnem s porodniško?

Že vnaprej vam hvala za odgovore.

Čao Tija

Alisa -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 14:30:44)

Tudi jaz imam enak problem. Sem na bolniški, vendar imam še 5 dni starega dopusta in še celega 2006, in mi ga je tudi škoda kar podarit. čeprav je direktorca naše firme rekla da naj ga rajši porabim v naslednjem letu po porodniški.
Vendar ne zaupam preveč firmi, ker so zadnje čase mal u krizi z denarjem( že 2 leti nimamo regresa), plače pa so za enkrat še.

bskrle -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (20.2.2006 19:17:11)

Vsem svetujem,d a se obrnete na sindikat ali poiščete po netu pravne nasvete, mislim, da ti dopust morajo omogočiti.
Bodite sitne in vztrajne!

Vrtnica1 -> RE: Nosečke PDP JULIJA - koriščenje letnega dopusta 06 v 07 (21.2.2006 5:49:22)

Jaz sem bila v enaki situaciji: pdp sem imela 17.7.2005, do nastopa porodniške sem bila na polovični bolniški. Ko sem hotela izkoristiti dopust, sem enostavno prekinila bolniško in šla na dopust pred porodniško. Tukaj ni bilo nobenega problema, ampak lahko pa bi delodajalec kompliciral. Porabila sem obveznih 10 dni v tekočem letu in si preostali dopust pustila za po koncu porodniške. In kaj se mi je zgodilo? Rodila sem prehitro, zato se mi je podaljšala porodniška do konca junija 2006. Delodajalcu sem dala prošnjo za koriščenje dopusta po 31.6. in...[sm=grrr.gif][sm=hudicek1.gif][sm=sad.gif] niso mi odobrili, čeprav prej so nekaterim pa. In tako sem se obrisala pod nosom za 16 dni dopusta. Pa takšno sočutje. Ker sem sama kriva, da sem prehitro rodila [sm=hudicek1.gif].
Bodite pazljive.
Lp.

Stran: [1]