Negativna reakcija na železo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sončnica -> Negativna reakcija na železo (20.2.2006 7:40:12)

Pozdravljene!

Ali ima katera slabe izkušnje z jemanjem Hematopana? V prvi nosečnosti sem imela čisto dober hemoglobin in mi ni bilo potrebno jemati železa. V drugi nosečnosti pa sem bila že ob začetku nosečnosti na minimumu, zato sem dobila recept za Hematopan.

Danes sem ga vzela prvič in mi je tako slabo, da sploh ne vem kam naj se dam. Kot da bom ravnokar izbruhnila kot vulkan. Ne pomaga ne hrana ne pijača. Na železo v obliki sirupa pa po porodu nisem imela nobene slabe izkušnje.

Kako pa je bilo pri vas?

Lp mavrica

AishaM -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 8:08:11)

Meni po Hematopanu sicer ni bilo slabo, čeprav me je G na to možnost opozorila. Sem pa bila po jemanju teh tablet popolnoma zaprta in sem jih po enem tednu nehala jemati. In "zadeve" so se uredile nato šele po treh tednih.

Po mojih izkušnjah je Hematopan res močan.

Anonimen -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 8:29:01)

Jaz sem ga jemala, pa je bilo vse O.K. Če ti je po njem sabo, pojdi nazaj do G in naj ti predpiše druge tablete z železom. Zakja bi človek trpel, če ni treba. Pa ne pozabi zraven C vitamina jemat, ker ta veže železo v krvi. Meni se stanje ni popravilo, dokler nisem nekje tega prebrala, potem pa je šlo vendarle počasi navzgor.

Jančika_ -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 8:42:26)

Prvič sem tabletke Ferrum dobila tam nekje v sedmem mesecu in ni bilo kakšne reakcije. Tokrat mi je železo padlo že zdaj (sem v 21. tednu) in tudi ni problemov pri jemanju. Jemljem jih zjutraj skupaj s sveže stisnjenim sokom citrusov.

Ampak ko sem čisto na začetku te nosečnosti hotela preventivno jemati sirup rdeče pese, je bil pa obup. Že tako mi je bilo ultra slabo, po sirupu me je pa kar metalo, tako da sem ga opustila do takrat, ko sem nehala bruhati (16t). Mogoče bo pri tebi tudi bolje, ko prideš v drugi trimester.

KIRA -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 9:06:39)

Meni je pa samo Hematopan pomagal. Ferrum in druge mi sploh niso zvišale železa v krvi - vsaj ne bistveno. pa še zaprta sem bla kot hudič. po hematopanu pa vse normalno.

sončnica -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 11:46:40)

Očitno vsaka drugače reagira na različne železove tabletke. Zdaj mi je že malo odleglo, ampak mislim da Hematopana ne bom več jemala. Imam doma še dva sirupa, mislim da Legofer in bom poizkusila še s tem.

Hvala za vse napotke in uživajte s trebuščki!

Lp mavrica

Stajerka -> RE: Negativna reakcija na železo (20.2.2006 12:31:03)

Jaz ne prenesem železovih tablet, ker me po njih boli želodec, pa sem dobila sirup. Sirup mi ni dvignil nivo železa, potem sem začela jesti melaso (trsni sladkor) in je bilo bolje. Melaso dobiš v Leclercu, v Mercator centru ali v kakšni prodajalni z ekološko pridelano hrano. 

Baucka -> RE: Negativna reakcija na železo (28.2.2006 21:45:10)

Jaz sem prve tedne zelo bruhala in zelo malo jedla tako da so mi tudi predpisali železo.
Če ti je slabo ga vzami zvečer preden graš spat, pa s kakšnim kivijem ali pomarančo (pač z nečim kar ima dosti C vitamina). Citrusi ti bodo po mojem še bolj dražili želodec zato bi se jaz na tvojem mestu odločila za kivi. Dosti železa lahko uvedeš tudi s prehrano. Jej suhe slive, mešane solate. Jaz sem si naredila solato z obvezno rdečim radičem, motovilec ima tudi veliko železa, čez sem še narezala drobnjak, pa kakšno zeleno solato po izbiri, zdraven se dodaj rdečo papriko, katera ima ogromno vitamina C in namesto kisa sem uporabljala limono. Dodatni si še nabavi rdečo peso(svežo) in si jo naribaj na solato. Takšno solato jej dnevno vsaj enkrat.  Meni se je ob tej prehrani nivo hemoglobina zelo dvignil, tako da v 8. mesecu več ne rabim jemat železovih dodatkov.  

Stran: [1]