poučevanje doma (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

nani -> poučevanje doma (19.2.2006 19:31:55)

Sem študentka pedagogike in tema ene od mojih seminarskih nalog je poučevanje doma (homeschooling). Zanima me, če ima kdo od vas kakšne pozitivne ali pa negativne izkušnje z domačim poučevanjem oz. zakaj ste se odločili, da boste svojega otroka poučevali doma namesto v šoli. Hvala za kakršne koli informacije.

naniplus4 -> RE: poučevanje doma (20.2.2006 12:54:28)

Ali je to v Sloveniji sploh možno (zakonito)? Vem da ponekod - npr ZDA, GB, Avstralija - je, za pri nas pa nisem prepričana. Sem pa firbčna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

india -> RE: poučevanje doma (20.2.2006 18:21:34)

Pred leti sem več otork poučevala nemščino in angleščino doma. V obliki tečaja, po 3 otroke naenkrat,seveda brez izdaje spročevala na samem koncu. Zadeva je tekla zelo dobro, bili smo dokaj utečeni in otroci so "odnesli" dosti znanja s teh ur, pa tudi zabavali smo se zraven.
Problem je bil edinole v tem,d a te oblike učenja niso jemali tako resno,kot kak tečaj v šoli ali kje drugje. Seveda spet odvisno od starosti otrok. Najresnejši so bili otroci od 9 do 12 let.
Upam,d a sem ti s tem kaj pomagala, če želiš, vprašaj še kaj na privat!

nani -> RE: poučevanje doma (20.2.2006 20:52:33)

Ja, osnovnošolsko izobraževanje doma je v Sloveniji z zakonom dovoljeno - nekaj mesecev pred pričetkom šole je potrebno poslati nekakšne papirje o tem kje se bo otrok šolal in kdo ga bo šolal. Drugače pa ni nobenih prevelikih problemov s tem, če želiš otroka šolati doma.
Tudi meni se to ne zdi najboljša ideja (razen, če so kakšni drugi razlogi za to - bolezen ali kaj podobnega), saj otroci potrebujejo družbo vrstnikov in tudi spremembo okolja, da se navadijo in naučijo funkcionirati tudi zunaj doma.

Dadi -> RE: poučevanje doma (2.3.2006 13:37:13)

Moja kolegica je delala diplomo točno iz homeschoolinga in je šla v Kanado za pol leta in tam raziskovala....Če te kej več zanima o diplomski pa piši na privat.

Eleonora -> RE: poučevanje doma (24.8.2008 1:41:33)

Nani,

jaz sem se skoraj celo življenje šolala doma!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lahko rečem, da so prednosti tega tako velike, da svojih otrok za nič na svetu ne bi dala v šolo!

Nekaj več sem o tem napisala v nitki 'Prvi razred - kako uspešno je otrok štartal?', če imaš pa še kakšno vprašanje, kar na dan z njim!

Stran: [1]