Pomagajte: zobki in dojenje! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


atejram -> Pomagajte: zobki in dojenje! (19.2.2006 16:56:46)

Pozdravljeni!

Pišem v upanju, da mi pomagate z nasveti: moj mali ima 4 zobke, ki (meni) povzročajo težave pri dojenju. Zadeva je taka: me ne grize, ampak med dojenjem drgne bradavico, očitno jo nenehno stiska z zobmi. Tako jo rani, kar mi seveda povzroča bolečine. Sej se mažem z Bepanthenom in lanolinom, ampak kaj ko se zadeva z novim dojenjem spet ponovi.
Si lahko kako pomagam? Če bi me ugriznil bi mu lahko rekla NE, tako pa...!?!?

Hvala za nasvete!




katja pv -> RE: Pomagajte: zobki in dojenje! (19.2.2006 22:25:37)

Na tvojem mestu bi vseeno poskusila z NE, da bi se odvadil drgnjenja in mu poskušala dopovedati, da se to ne dela. Za bradavice pa v kolikor, ti jih nenehno draži bi bilo najbolje, da za dojenje uporabiš nastavek za dojenje. Na izbiro imaš iz lateksa (bolj trd in ti bo dojko bolj ščitil), ali pa iz kavčuka, ki pa je mehek. Če so bradavice poškodovane poskusi prej z nastavki iz lateksa. Pazi na velikost. Glede krem uporabljaš že tiste, ki bi ti jih tudi jaz priporočila.
Pa veliko uspehov pri rešitvi težav.

Katja




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.2.2006 10:55:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tulip -> RE: Pomagajte: zobki in dojenje! (22.2.2006 20:27:23)

Hm, neprijetno, res... Sigurno ga zobje pri izraščanju bolijo in zato se drgne kjer le lahko. Mi smo imeli podoben  problem od 4,5 do 6mes, ko je že imel 2 zobka, me je pa grizel, ko se je dovolj najedel. Pa to bolj za igro, saj ko je bil lačen je le pridno sesal.. Lahko te le potolažim da pri nekaterih kot tudi pri nas to mine samo od sebe in sicer je naš s tem nehal pri 6mes, ko je imel 4 zobke...
Srečno![sm=pikapoka2.gif]




Stran: [1]