premalo plodovnice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

metaa -> premalo plodovnice (19.2.2006 11:05:36)

na zadnjem pregledu mi je g. rekel, da nimam ravno največ plodovnice, da sicer še ni panike, a naj malo več počivam. Sem pa nekje med 34.-36. tednom, ne vem natančno. Zanima me, če katera ve, kaj se zgodi, če količina še malo pade, a je otrok ogrožen? Sicer počivam kar se dan, ampak ob enoletniku to preprosto ne gre tako kot bi verjetno morala. Malo me skrbi, da ne bo kaj narobe. Naslednji pregled imam šele čez 12 dni in takrat bo zopet kontrola količine plodovnice, ampak kaj če jo do takrat začne še bolj primanjkovati. Ali lahko poleg počivanje sploh še kako vplivam na to?

Anonimen -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 11:13:48)

Malo poglej po Pušenjakovem forumu!

http://med.over.net/phorum/search.php?f=12&search=premalo+plodovnice&globalsearch=2&match=1&date=0&fromday=20&frommonth=1&fromyear=2006&today=19&tomonth=2&toyear=2006&fldsubject=1&fldbody=1&moderationbit=0

k1 -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 13:20:31)

ne bi te rada strašila, ampak če se ti bo manjšala, to ne bo nič kaj dobrega. res pa počivaj, pravijo, da bi se naj plodovnica obnavljala - no pri meni se žal ni. si zasledila na hlačkah, da ti po kapljicah odteka?

jaz sem je imela vedno manj, ampak poleg tega sem imela še zelo visok krvni pritisk tako da je morala moja [sm=duda.gif] v 29t ven.

urška -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 14:31:29)

jaz sem imela isti primer in vedno ko sem bila na pregledu so poudarjali da moram veliko piti.
ne vem sicer če je to dejansko povezano tudi s tem, da  plodovnico ustvarja otroček z uriniranjem;

preberi Pušenjaka pa boš videla...

tulip -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 15:31:05)

Tudi jaz sem imela manj plodovnice, a ni bilo še kritično- to ti pa lahko le zdravnik pove kdaj je je premalo. Moj fantek se je rodil 1 dan pred rokom popolnoma zdrav, le bolj suho kžo je imel.  

mala -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 19:03:01)

Jest bi ti svetovala, da bodi res pozorna na brce, men so porod sprožili zaradi tega, sicer sem bila tri dni čez rok-ampak na tvojem mestu nebi čakala 12 dni bi me blo mal preveč strah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]probej it k privat ginekologinji.

Grascakinja -> RE: premalo plodovnice (19.2.2006 19:38:37)

Ne se hecat, 12 dni je preveč. Pojdi na pregled prej, res, ti polagam na srce, nujno. Lahko da kaj ne štima z otrokovimi ledvicami, ker sam ustvarja plodovnico.

tinaaa -> RE: premalo plodovnice (22.2.2006 18:53:02)

Jst sem mela v 31. tednu na spodnji meji količino plodovnice... mi je G rekla, da moram veliko počivat, pit, jest... Čez 14 dni sem mela kontrolo in se je povečala količina... Tko, da se da... Zdej sem sem 34.-35. teden pa je količina še vedno ok. Tko, da ima vpliv tole pitje in počivanje. 

Stran: [1]