ČebelicaMaja
|
Jaz lahko povem le eno, da me zaradi dr. Beljčeve in osebja v sprejemni pisarni ljubljanska porodnišnica ne vidi nikoli več!!! Prišla sem z visokim pritiskom ob 22h na kontrolo, ker nisem več čutila gibov moje pikice- 5 dni pred rokom... najprej me je babica v sprejemni nadrla (aja, pred nama ni bilo niti ene same duše... če bi bla gužva bi še razumela...) mi predavala zakaj in kako, v smislu, da ne vem kaj bi rada, pa še bi blo za napisat (aja, pa možu je brez besed zaprla vrata pred nosom)... potem pride Blejčeva, me nadere kje sem prej hodila (pa sem imela dop. pregled in so me poslali domov), reče naj pridem naslednji dan, da bom dobila svečko in rodila...nekaj je še zarobantila, da so si sami krivi, da prihajamo takole k njim in odvihrala ven... niti pregledala me ni, niti pretipala, nazjala me je, da je v 1 min. naštela vsaj 20 gibov in kaj delam paniko- pa sem rekla, da se kot jaz vem štejejo serije gibov (ki jih prej res ni bilo) in da je to zaradi pritiska, ki so mi ga dvignili... skratka ena sama KATASTROFA... seveda sem šla totalno znervirana domov, šokirana, da ne bo normalnega poroda, prestrašena, kaj to pomeni svečka in podobno... zjutraj sva se z možem odpeljala naravnost v Postojno, kjer so me najprej pregledali po dolgem in počez, ugotovili, da še nisem zrela za rodit, me obdržali na opazovanju, mi znižali pritisk in čekirali, če je vse OK z mojo pikico. Rodila sem 10 dni čez rok (se pravi 14 dni kasneje), z osebjem, ki so me jemali človeško. Ne pričakujem, da se mi bodo klanjali (kot pacient sploh nisem zahtevna), pričakujem pa, da se bodo korektno obnašali. Tudi Blejčeva bi se morala zavedati, da je porod enkratna življenjska izkušnja, in da vsi nismo tako togi v človeških odnosih kot ona. Še danes me zmrazi, ko pomislim na tisto kontrolo, pa je od tega že skoraj 7 m.