ultrazvok pred zanositvijo (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> ultrazvok pred zanositvijo (18.2.2006 9:09:22)

Zanima me, kako je reagiral vaš G?

ali ste povedale, kaj bi rade že sestri ob naročitvi na pregled?

če ste povedali šele ob pregledu, kako je vaš G reagiral? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tud jaz bi rada šla na ultrazvok, preden bom začela jemati folno kislino in razmišljat o tem, da zdaj " gre pa za res".. sam se mi zdi, da ko bom rekla svoji G kaj bi rada, da si bo mislila "al se ene zmišljujejo" oz. da mogoče tega sploh ne bo hotla nardit, ker za to pač ni "vzroka".

povejte izkušnje, da bom v primeru neprijaznosti znala reagirat (da se doma pripravim na to, kaj naj ji rečem).

April -> RE: ultrazvok pred zanositvijo (18.2.2006 9:17:27)

jaz sem bila pri njej, ko sem nehala z kt. Ni predlagala, da bi naredila ultrazvok. Tudi nobenega razloga ni bilo za to. Dogovorili sva se edino, da se oglasim pri njej, če v šestih mesecih ne zanosim. Napisala mi je tudi recept za folno kislino.

Mislim, da sem po drugi menstruaciji že zanosila.

Glede na to, da si še zeli mlada, ti svetujem, da se ne obremenjuj z raznimi preiskavami. Jej folno kislino, uživaj in ne misli preveč na vseskupaj.

Marogica -> RE: ultrazvok pred zanositvijo (18.2.2006 9:27:21)

Najbrž bo ginekolog hotel vedeti, zakaj bo rada UZ.  Če je to povezano z "bodočo" nosečnostjo, ti ga najbrž ne bo naredil ,ker nima smisla, saj se celo plod vidi okrog 8 tedna.
Kar se pa folne kisline tiče, pa UZ nima veze, pa tudi se ne delajo kar tako, saj so dragi.
Si res kar malo "zmišluješ" in kompliciraš.
Če pa je kakšna druga, resna stvar, ti bo pa G sigurno napisal napotnico za UZ

sazi -> RE: ultrazvok pred zanositvijo (18.2.2006 14:10:33)

Moj G je bil v moji nosečnosti zelo skop z vsemi pregledi - res sem dobila samo tisti minimum, ki pripada od ZZZS-ja.
Je pa zato pred nosečnostjo na mojo željo celo naredil UZ, saj sem mu razložila, da je sestra imela odstranjeno pregrado in bi se rada prepričala, da je jaz nimam. No, takoj mi je naredil UZ, odkril pregrado, me napotil naprej, v 2 mesecih so mi jo odstranili in dober mesec po histeroskopiji sem zanosila.
Kot sem rekla, pri mojem G drugače zelo "šparajo" s pregledi - sploh z UZ, pa je na mojo razlago zelo lepo reagiral in sem si z odkritim pogovorom morda prihranila nekajmesečni (ali letni) trud za zanositev...
Povej ji za svoje skrbi, pa boš videla, kako bo odreagirala.

inja2 -> RE: ultrazvok pred zanositvijo (18.2.2006 19:15:51)

Jaz sem, šla tudi preden sva začela delat na[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], na pregled in sem ji povedala zakaj sem prišla. Pa mi sploh ni bilo potrebno rečt za ultrazvok je kar sama rekla, da bo vzela bris potem pa mi je še ultrazvok naredila.

Mogoče je tko naredlia tudi zaradi tega, ker sem imela že en splav.

lp, m[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

kasija78 -> RE: ultrazvok pred zanositvijo (19.2.2006 11:49:28)

Jaz sem bila na Uz že dosti prej (slučajno), ker so me bolele ledvice, pa me je splošna zdravnica napotila kar v nek UZ za žene in me je potem tista zdravnica najprej vprašala, če sem noseča ;) Vse skupaj traja 10 min + čakanje tako da če imaš dober razlog pojdi. Ampak preventivno pa to ni potrebno po moje. Ali imaš kakšen razlog, da bi rada šla?

Stran: [1]