sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


hubi -> sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 14:13:14)

Večkrat sem že zasledila, da svojim otrokom začinite hrano s kislo smetano, parmezanom, sirom, margarino.... Le malokrat pa je bilo še napisano, kdaj ste to začele. Pa kakšno mamrgarino dajete zraven? Od kdaj zelenjavo popražite na olivnem olju ali maslu?
Rada bi sprobala še kakšen drugačen okus hrane, ne samo kuhane ali poparjene.
Hvala za odgovore.




muha1 -> RE: sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 14:24:08)





Od šestega meseca naprej. Malo pora prepražim na olivnem olju, dodam zelenjavo npr. bučke, stročji fižol, komarček,korenček, cvetačo... pol vse podušim, lahko dodaš prilogo: riž, krompir, kus-kus, testenine... Pa dober tek!
In še to. Kislo smetano rada dam k dušenim bučkam, fižolu, pireju, pač vidiš, kje paše. Malo se orientiraš po sebi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






Marogica -> RE: sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 15:54:12)

Kar si naštela, sem začela dajati nekje med 6 in 7 mesecem. Pražila pa sem samo ribe na olivnem olju, tudi v istem obdobju, drugače sem še dajala bolj kuhano hrano




blazka -> RE: sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 18:43:28)

Jaz sem mu po 6 mesecu začela na olivnem olju popražiti čebulo ali pa por. Da zelenjavi ful dober okus. Prav tako sem po 6 mes. začela špinači dodajati kislo smetano. Margarine mu pa še nisem dala, ker je čist umetna. Je že boljše dajat maslo, ker je naravno.

LP




Seven* -> RE: sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 19:09:28)

Vse nasteto pri 9 mesecih.

Ema bo pocasi stara 6 mesecev in razen banane in jabolka se ni nic dobila. Ni potrebe. Pocasi in orevidno.




Janeja -> RE: sir, kisla, smetana, maslo-kot začimba (16.2.2006 19:46:47)

Pri 6 mesecih.
V skoraj vso zelenjavo mešam kislo smetano in maslo, da je bolj kalorično. Pa por na olivnem olju prej prepražim. Je res čist drug okus.
Margarine pa tud jaz ne uporabljam - vedno samo maslo, ki je bolj zdravo.




Stran: [1]