Marogica -> RE: BRANJE PRAVLJIC (16.2.2006 17:30:11)
|
Tudi jaz Boru dolgo nisem brala pravljic, gledala sva slikice iz knjigic in reklam, ki prihajajo na dom. Tako se je naš otrok hiro naučil novih besed, kot so limona, pivo,...... Jih ni rad poslušal oz. ni izdržal. Rad pa je poslušal CD-je, tako, da poleg gledanja knjigic zaspal ob pesmicah. To se je obrnilo šele nekje po 2,5 letih, ko je pravljice tudi z zanimanjem poslušal. Takrat pa je nastopilo obodobje, ko sem brala eno in isto pravljico tudi 3,4 mesece in to vsak dan. Moje mnenje je, da nič ne škodi, če se otroku čitaš, mislim pa, da ne odnese nič več, kot če mu pripoveduješ kaj drugega. V tako nežnem obdobju mu je bolj pomemben stik z materjo in pa njen glas. Kaj pa govoriš, je pa čisto vseeno. Da se ne boš bala, da se tvoj otrok ne bi dovolj hitro razvijal ali ne bi bil dovolj pameten, ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je naš, kljub nečitanju pravljic v najnežnejšem obodobju nadpovprečno inteligenten. Moj nasvet: vsakodnevno aktivno ukvarjane z otrokom pripomore, da se le-ta nauči dosti več kot si mislimo ali včasih celo želimo.
|
|
|
|