Pupica -> RE: Kako prepričati enoletnika, da bi popil sirup (15.2.2006 13:22:36)
|
Prvo kot prvo, nisem svoji hčerki nikoli tišala nobenega vitaminskega sirupa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Tekom celega dneva ji ponudim ogromne količine sadja(vsaj 4 ali 5 vrst), ki ga ima na dosegu tekom celega dneva. Prav tako ji raje naredim vsaj 1 do 2 dcl naravno svežega izstisnjenega soka, ki ga z veseljem popije.Tako otroku ni potrebno dodajati nobenih dodatnih vitaminov. Poleg tega če jesta še kakšne kašice(ali mlečne ali navadne-tudi ala frutolino, grisol...,čokolino,čokolešnik,...imajo že veliko vitaminov prisotnih)Tako da mislim, da pretiravaš z dodajanjem v sirupu. Če pa ti ne je sadja potem pa ji zamešaj sirup ali v sok, ali v hrano, ki jo je. Le 2x sem ji pa dala tudi sirup, ko je kašljala.To je bilo sredi noči, zbudil jo je kašelj in jok, saj jo je pomoje nekaj bolelo pri izkašljevanju. Ker se je to ponavljalo že kake 2 uri, sem ji dala žličko sirupa. Brez pregovarjanja, sem ji ponudila žličko in ji prigovarjala, da potem ne bo več auva. Odprla je in pojedla. Zjutri pa je dobila še žličko trpotčevega sirupa. Tudi brez težav.
|
|
|
|