Pia67 -> Jaz pa jedla zelenjave ne bom, brrrr, bljak... (14.2.2006 20:47:51)
|
Živjo! No, tega moja 5,5, mesečnica sicer ni izjavila ampak z nadzorno pantomimo danes ob 13. uri povedala. Ne prvič, v slabem tednu 3. zapovrstjo. Začeli sva z zelenjavo (po 4. mesecu), vedno jo je imela rada, papala je že mešanice (rižek+bučke ali cvetača ali brokoli ali korenček, potem sem že uvedla krompir ( v knjigah je zelo nasprotujoče kdaj začnemo z njim), s špinačo raje še počakam). In na vsem lepem je prevagalo sadje, pa sem menjavala vsak 2. dan v glavnem obroku. Zelenjavno kašico naredim res okusno, dodam nekaj kapljic olivnega olja, krompirjev pirejček je vedno z mlekom. Pri sadju je osnova vedno jabolko, ki mu dodam malce hrušk, breskev, korenček ali pa marelico. Banano sem ponudila le 2x ravno zaradi tega, da ne bo preveč sladkosnedna (že v mojem bušiju je po vsaki sladici vzneseno kolcala, no zdaj pa imam [sm=smiley13.gif] Kaj mi svetujete? Naj v jabolčno osnovo počasi dodajam zelenjavo (količino počasi povečujem v prid zelenjavi) in pri sadnih obrokih zmanjšujem dodatek sladkega sadja v prid jabolku? Edino to mi pade na pamet. Sicer bo kmalu stara 6 mesecev, rada pa bi dosegla, da ne bi ostale le pri korenju in oranžnih bučkah kar se tiče zelenjave. Hvala vnaprej za kak nasvet, Damjana
|
|
|
|