šmarnica -> RE: Dojenje pri nedonošenčkih (15.2.2006 8:58:26)
|
Da ne bodo same slabe izkušnje se oglasim še jaz. Naša princeska je rojena v 32 tednu in kot je že povedala Janeja, v tem času nedonošenček še nima razvitega sesalnega refleksa. Zato ga jasno hranijo po sondici. Nekje po 34 tednu se jim refleks pojavi. Ampak nato je problem, da je otrok čisto preveč šibek, da bi lahko jedel po dojki. Zato ga hranijo po cucu. Tudi meni od začetka niso dovolili dojiti - niti ko je že imela sesalni refleks. Bali so se, da bo pričela hujšati. Zato sem si tudi jaz mleko črpala in črpala,... tudi še ko sva prišli domov, ker mi niti babica ni priporočala, da jo dojim. Njen nasvet: če že ravno moram, potem naj vsak drugi obrok ali še manj. Pa potem počasi na vedno več obrokov. Pa sem jo ubogala. Počasi, ampak res počasi sva prešli na polno dojenje (mleka mi niti pod razno zato ni zmanjkalo) in ko je bila stara dva meseca (gestacijska starost 0 mesecev) sva se polno dojili. Še vedno se - in moram reč, da je prava mala požeruščka. Tako nepopisno uživa pri dojenju, da je kot kašen mucek (z rokico ves čas praska po prsih). In če bi vprašal njo - bi bila priklopljena name vse čas. Flaške niti pod razno ne pogreša. Nasprotno - če ji želim dati pikico čaja (da je ne bi tako zvijalo po trebuščku) se mi z cucem skoraj zadavi. Stokrat se ji zaleti. Tako da - tudi nedonošenčke se lahko polno doji. (ko so za to zreli).
|
|
|
|