nana 27 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 12:45:05)
|
nam se je to zgodilo :( Čisto se je spremenil po cepljenju in smo potrebovali dva tedna, da je prišel k sebi. ne se prestrašit, ker bo verjetno zmanjšal apetit in bo popolnoma nemogoč. Pri nas se je tako histerično drl, da se mu je zaletelo in smo ga peljali v pediatrično. Ne puščaj ga samega in ne v ravnem položaju. Pomagaš mu lahko takole: fiziološko (najbolj pripravne so ampulce od Nivee - kupiš v Baby centru ali DM-ju, ko boš dajala notri, obvezno drugo nosnico stisni s prstom, da se mu malo zaleti) in nato s svaljkom vate spravi ven smrkelj (nam so v dežurni na Metelkovi rekli, da mora otrok po tem, ko mu napolniš noska s fiziološko, dobiti nekaj za pit, da sluz spravi navzdol po grlu), maži mu prsa s kremo materine dušice ali z Fitbalmom iz lekarne (prej jo zmešaš z mazilom za ritko), z isto kremico mu masiraš podplatke, ZELO VLAŽI stanovanje (jaz imam cel dan pisker kamilic na štedilniku, mokre brisače na radiatorju), v platneno vrečko daj posušene kamilice in jo pogrej na štedilniku (jaz dam v lonec vodo, narobe obrnjeno pokrovko, vrečko s kamilicami in še eno pokrovko) in mu jo daj pred spanjem ali ko bo trdno spal na prsa, OBVEZNO dvignjeno celotno ležišče za 30 stopinj (podloži jogi z brisačami ali knjigami). jaz sem kupila še sirup za izkašljevanje za dojenčke od galenskega laboratorija in sem muu čez dan v sirup namočila dudko (potem pa čez poplaknila s čajem). Srečno!
|
|
|
|