Prvo cepljenje potem pa prehlad (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Pikica76 -> Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 11:39:29)

A se je še komu zgodilo, da se je dojenček po prvem cepljenju prehladil? Naš je čist bogi iz noska mu teče pa malce kašlja, pa čist rdeče oči ima? Sem brala na forumu, da mu kaj veliko ne morem pomagati razen s fiziološko?




nana 27 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 12:45:05)

nam se je to zgodilo :( Čisto se je spremenil po cepljenju in smo potrebovali dva tedna, da je prišel k sebi. ne se prestrašit, ker bo verjetno zmanjšal apetit in bo popolnoma nemogoč. Pri nas se je tako histerično drl, da se mu je zaletelo in smo ga peljali v pediatrično. Ne puščaj ga samega in ne v ravnem položaju. Pomagaš mu lahko takole: fiziološko (najbolj pripravne so ampulce od Nivee - kupiš v Baby centru ali DM-ju, ko boš dajala notri, obvezno drugo nosnico stisni s prstom, da se mu malo zaleti) in nato s svaljkom vate spravi ven smrkelj (nam so v dežurni na Metelkovi rekli, da mora otrok po tem, ko mu napolniš noska s fiziološko, dobiti nekaj za pit, da sluz spravi navzdol po grlu), maži mu prsa s kremo materine dušice ali z Fitbalmom iz lekarne (prej jo zmešaš z mazilom za ritko), z isto kremico mu masiraš podplatke, ZELO VLAŽI stanovanje (jaz imam cel dan pisker kamilic na štedilniku, mokre brisače na radiatorju), v platneno vrečko daj posušene kamilice in jo pogrej na štedilniku (jaz dam v lonec vodo, narobe obrnjeno pokrovko, vrečko s kamilicami in še eno pokrovko) in mu jo daj pred spanjem ali ko bo trdno spal na prsa, OBVEZNO dvignjeno celotno ležišče za 30 stopinj (podloži jogi z brisačami ali knjigami). jaz sem kupila še sirup za izkašljevanje za dojenčke od galenskega laboratorija in sem muu čez dan v sirup namočila dudko (potem pa čez poplaknila s čajem).  Srečno!




bena -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 12:51:41)

Midva z našim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sva se ravnokar vrnila s prvega cepljenja. V pisnih pojasnilih, ki sva jih dobila piše, da so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] 14. dni po cepljenju manj odporni in bolj dovzetni za obolenja.

Sicer pa je bil naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prehlajen teden dni nazaj, ko je imel precej poln nosek. Zdravica nama je takrat predpisala kapljice za nos, mislim, da se jim reče Ephedrini ali nekaj takega pripravijo pa jih v lekarni (dobiš jih le na bel recept, zato jih moraš sama plačati cca. 1200 SIT).  Vendar sva z atijem ugotovila, da je po teh kapljicah izgubil okus, saj tiste 4 dni, ko sva mu jih dajala ni hotel prijet za flaško, samo dojil se je. Zato sva mu jih prenehala dajati in je naslednji dan takoj zagrabil flaško. Drugače pa mu nosek še vedno izpiram s fiziološko raztopino.




Pikica76 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 12:58:23)

Nana hvala za super nasvete.




nana 27 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (14.2.2006 13:25:16)

Pikica, še nekaj sem se spomnila. Če ampulce od Nivee ne bodo v redu, v lekarni se dobi pršilo Sterimar in je tudi fino. Je primerno tudi za dojenčke (piše na embalaži). Meni je bolj fajn ampulce notri vlivat. V dveh tednih smo porabili tri škatle ampulc. Moraš pa biti pozorna na to, da otročka takoj, ko se mu zaleti malce dvigneš, da ne bo prehudo. Glede smrkanja - baje se da dobiti v Ljubljani pumpica za noska na baterije, ampak nimam pojma, kako bi to zgledalo. Termometer imamo pa mi ušesni in digitalni z gibljivo konico za v ritko. Samo na dan cepljenja je imel malo vročine čez 38 stopinj. Drugače pa vse v redu. Nikjer ti pa prehladu ne morejo pomagati. Največ lahko narediš sama. Meni so na Metelkovi svetovali še pisker kamilic ob posteljo in rjuho čez pisker in posteljico ponoči (narediš šotor), ampak tega nismo prakticirali. Pomagajo samo, če se predolgo vleče, da ne pride na pljučka. Noska pa obvezno čisti pri vsakem previjanju, da ne bo šlo na ušeska.  




Pikica76 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (15.2.2006 11:53:33)

Moram sporočiti, da sem mu včeraj vlila hektolitre fiziološke v nos, probala sem tudi s pumpico ven spravit ampak se mi ne zdi preveč človeška zato raje z vatko sčistim nosek. Tisto razpršilo sem tudi probala ampak sem raje kar pri fiziološki ostala. Kamilice sem mu dala pod posteljico in sva imela na koncu v spalnici tako paro, da nama je po oknih kapalo. No in rezultat - danes brez smrkanja, očke niso več rdeče in na splošno se bolje počuti pa končno mu rata tudi zaspat za nekaj časa. Se je še mami mal naspala. [sm=jezicek.gif] Punce hvala za nasvete, upam da bo še kateri prav prišlo.




Andy13 -> RE: Prvo cepljenje potem pa prehlad (15.2.2006 14:39:45)

Nana, super nasveti! Šibam še dat kamilice na štedilnik. [sm=smiley20.gif] Fiziološko pa že uporabljam in je malce bolje.




Stran: [1]