Do kdaj dvojni sloj oblačil? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

petja -> Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 19:45:56)

Jaz še vedno upoštevam nasvet iz materinske šole in svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki ima 11 tednov, doma oblačim dvojno oz. ima vedno gor dva bodija ali pa bodi in majčko, spodaj pa žabice (bomažne ali pa plišaste) in debelejše nogavičke.

Pa me zanima, koliko časa jo moram še tako oblačiti?

V stanovanju imava sicer čist normalno temperaturo, ni prehladno in ni prevroče. Nočem ji dati stran enega bodija, potem pa ful segreti stanovanje (ker me bo strah, da jo zebe)  in se kuhati v njem. Toplejšo imava le kopalnico - zaradi previjanja.

Hvala, petja

NinaŠ -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 19:54:13)

Tina je stara 3 mesece, pa je še vedno oblečena v "dva sloja" oblačil - bodi in majčka. Se mi zdi, da ji tako ustreza, če bi pa videla da ji je prevroče bi jo pa slekla. Vsekakor je bolje tako, kot da bi pregrevali stanovanje.  Za previjanje pa že dober mesec ne ogrevam dodatno, le ko se gre Tina kopat gledam, da je prostor malo toplejši (brez pretiravanja :) ).
Tako da ti svetujem - delaj po občutku, če se ti zdi, da je bejbi prevroče jo sleci....

LP

Grascakinja -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 20:29:44)

Moja ima 7 mesecev pa ima spodaj še vedno en bodi (sicer zdaj brez rokavov - kot spodnjo majčko), čez pa mikico, obuta je v žabice in tanko trenerko pa nogavičke. Imamo približno 22 stopinj.

Potipaj otroka, kako je topel na zadnji strani vratu, če je moker ali ful ful vroč, je preveč oblečen, če je hladen, premalo.
Načeloma naj bi otroka nekako po 1-2m oblekel tako, kot sebe - razen če si recimo ti ful zmrzljiva, otrok pa ne in obratno.

pravljica -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 22:01:53)

naš ima 7 mesecev...v stanovanju je 22 stopinj, pod majčko pa ima vedno oblečen še bodi z dolgimi rokavi...spodaj so še žabice in nogavičke

Katrin -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 22:57:21)

Tako kot so napisale že ostale: mi smo stari 11 mesecev in imamo še vedno dvojni sloj.
Ko se bo vreme otoplilo bo pa morda kaj drugače...

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

taška30 -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (13.2.2006 23:30:57)

Naša je stara 9,5 mesecev in ji tudi oblačim 2 zgornja sloja. Ponavadi body z dolgimi, čez pa majčko s kratkimi (jih imam kar nekaj, ker so 'pametni' obiski prinesli za darilo majčke s kratkimi rokavi za zdajšnjo starost.)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa izgleda prav frajersko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tudi spodaj dva sloja (žabice in toplejše hlače ali trenerko), pa termo štumfe.

Ampak to zdaj, ko plazi po tleh po celem stanovanju. Prej je imela le en sloj zgoraj, pa bolj tanke hlače, ker je bila vedno kje na toplem (postelja, dekica, ležalnik...).

bskrle -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (14.2.2006 8:03:24)

Do poletja.

kati* -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (14.2.2006 9:37:08)

v 2. mesecu sem začela malega oblačiti tako kot sem jaz (če imam eno majčko s kratkimi rokavi, ima on le body) in v stanovanju nima nikoli žabic pod hlačami. Zunaj pa je še zmeraj malo bolj oblečen kot jaz, ker nič ne miga v vozičku.

lelaval -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (14.2.2006 9:42:11)

Jaz ji pri 8 mesecih še vedno oblačim dolgi bodi in čez majčko z dolgimi rokavi. Pa zoknčke, žabice in hlače. Ker večino časa sedi ali leži (se še ne plazi), jo potem zebe, saj ima drugače že nogice mrzle. Dokler ne bo bolj toplo, bo še tako oblečena. Dodatno pa ne ogrevam več za previjanje, le za kopanje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.2.2006 10:10:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

asso -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (14.2.2006 10:15:01)

Mi imamo 15 mesecev in še vedno ima spodaj body z dolgim rokavom in čez majčko (tanjšo) ne puloverja. Mislim, da ji ni ne vroče ne mrzlo.
V stanovanju imamo 21-22°C.

Do stoplitve bo kar še naprej tako, potem pa bomo prešli na body s kratkim rokavom.

Anonimen -> RE: Do kdaj dvojni sloj oblačil? (14.2.2006 10:22:50)

Nikoli nisem oblačila dva sloja. Ko je bila majhna je imela bodi in pajacek in pokrita s tanko dekico. Potem pa bodi in trenirka in nogavičke. Včasih sem ji dala gor majčko s kratkimi rokavi, ampak samo zato, ker se je pri hranjenju preveč zapacala (je bilo lažje potem preobleči samo majčko). Zdaj ko se plazi pa vedno samo bodi in trenirko, precej tanke nogavičke in copate. V stanovanju imamo 24 stopinj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.2.2006 10:23:13)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.2.2006 10:52:26)

Stran: [1]