vročina pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


klavdija80 -> vročina pomoč (11.2.2006 8:17:14)

hojla, moja 8.mesečna pupika je imela  danes ponoči vročino 39,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] drugače nič ne kašlja pa tudi iz nosa nič ne teče, tako da ne vem če je glih prehlajena. zdaj me pa zanima vaše mnenje a moram k zdravniku ali ji kako sama pomagam ali je imela katera podobne težave.
mogoče malo sumim da so zobki, ker ji slina kar v potokih teče iz ust. sicer ji spodaj rasteta dva ampak se že oba vidita, a je to to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] koliko  pa je ponavadi vročina pri izraščanju zob ?
hvala že v naprej




*maja -> RE: vročina pomoč (11.2.2006 8:20:23)

Če je imela ponoči vročino in ni prehlajena, potem jo še ne rabiš peljati k zdravniku. Čez dan ji zbijaj vročino (če bo potrebno) s Calpolom ali čim podobnim, če pa ji vročina ne pade do ponedeljka potem pa jo le pelji na pregled.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.2.2006 8:28:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: vročina pomoč (11.2.2006 8:37:40)

Zoprno, ker je jutri nedelja. A danes še delajo zdajle pediatri? Pri nas ja, zato bi jaz otroka kar peljala. Drugače je sicer dobro kakšen dal ali dva počakat, da se razvijejo znaki, značilni za bolezen, in da se potem lahko pravilno zdravi. Samo jutri je nedelja in v nedeljo pri nas ni pediatrov.
Sem pa pomisila na to, da je zadnjič, ko sva bila pri Tiborju pri pediatru, prišla tja tudi punčka, ki je imela slinavko. Najbrž brez veze, ampak zdajle sem se na to spomnila.




SaaS -> RE: vročina pomoč (11.2.2006 8:38:42)

Moj je imel že parkrat vročino. Dvakrat tudi pri zobku. Ko je okoli 38,5 in čez, mu jo zbijam ali s Calpol sirupom ali s paracetamol svečkami. Če pa po dveh dneh to še vedno traja, ga pa peljem k zdravniku.




tins -> RE: vročina pomoč (11.2.2006 13:40:46)

Nočem te strašiti, ampak moja je imela ob nenadni vročini, brez ostalih simptomov uroinfekt.
Glede zobkov pa sem mnenja, da če že je vročina, ni tako visoka.
Jaz bi šla k zdravniku dat vodo in kri. Zbijanje vročine, če ne veš, kaj je z otrokom narobe, se mi zdi pa neumno.





Bubamaraa -> RE: vročina pomoč (11.2.2006 13:56:46)

Domači recept za zbijanje vročine: sok rdeče pese....Pri nas vedno pomaga, tudi ko svečke zatajijo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]