Nixxon -> RE: računalničarji - kateri virus to počne??? (14.2.2006 10:36:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: walter virusi so nadležna stvar, in žal je tak da 3 antivirusni programi ne pomagajo pri stvari... sploh... ponavadi se celo "tepejo" med sabo, ko drug drugega zaznajo kot virus, ker pač imajo v svojih datotekah kao "viruse", ki potem prave viruse prepoznajo... največ se jih pa itak z maili dobi, sploh če imaš vklopljeno autopreview funkcijo, ki ti v inbox-u avtomatsko prikaže v spodnjem delu outlook-a vsebino e-maila... jaz mam to izklopljeno, in zbrišem čisto vsaki mail ki mi je že na daleč sumljiv... od takrat ko to redno delam, nisem imel še enega viruse... aja, pa firewall je tudi fajn met vklopljen, pa ne tega od windows-ov, boljše kakega drugega... še najbolj pomembno pa je redno delat update vseh programov... Amen. Zelo dobro napisano. Rabiš samo en antivirusni, en firewall, mogoče še kak adaware program, pa zdravo pamet na ON. Kot je Walter napisal, skenslaj autopreview v Outlooku in ne odpiraj nobenih mailov s sumljivimi naslovi in priponkami ali kakšen Invite na SMS nevemkaj. Kdor kaj želi od tebe po mailu bo zadevo napisal tako da ne bo sumljiva. Če ti ni preveč dela bi jaz spekel vse svoje podatke in sistem nanovo naložil.
|
|
|
|