Anonimen
|
Ej, stari... Ene par besedil komadov zate... kaj pomenijo, boš pa že sam ugotovil... Zavrtiš si jih pa tudi lahko doma na CD-ju... VSE NAJBOLJŠE!!! Adi Smolar: Ko sem bil mlad, sem bil trapast, zdaj, ko sem star, sem še bolj, namesto, da mirno bi živu, s taksijem podim se naokol'. Ko pozna ura odbije in tapridni odprav'jo se spat, me najdete sred' oštarije, ko ravno začenjam igrat' in pojem: La, la, la,...... S pesmijo čas hitro mine, saj igram, kot bil bi na štrom, zjutraj, pa če me kaj prime, še pijančke grem vozit' na štac'jon. Tega ne delam zarad' d'narja, to delam zaradi srca, ki v ritmu mi glasbe udarja, udarja mi bum-bum-bum, ča-ča-ča. Jaaa.... La, la, la,.... Mojo so ženo svarili, ko je še ljub'ca je b'la. "Premisli", so ji govorili, "taksista nikol' ni doma!" A me vseeno je vzela, zdaj revi zelo je hudo. Ni jutra, ko nebi zapela: "Vsi so prihajali, a njega ni b'lo." La, la, la,... Ko se nekoč bom utrudu in križ me ne bo več zdržal, se kar na cesti bom zgrudu, pa še bolj divje hupal. Me bodo v špital odpeljali, to za bolnico dan bo vesel, zdravniki s sestrami bodo plesali, primarij pa z mano bo pel. Jaaa...La, la,... To pa ne bo še t'ko kmalu, s'm bolj zdrav, kot pa kaže moj stas. In žilav, pa kaj bi se hvalu, jaz odšel bom od vas zlo počas'. Ko me u grob bodo d'jali, nared'le kelnar'ce bodo špalir, Na ploščo pa bodo vklesali: "Rad je kalil nočni mir!" La, la, la,.... _______________ kadarkoli v smeh te spravi, kdo lahko molči, a vse pove? Kdo smehlja se nagajivo, razigrano in igrivo, z mehko roko čez obraz ti gre? Kdo lahko prežene strah in mračne misli odžene vstran, ko dan za dnem kaj lepega pove? Kdo te boža in ljubkuje, rad ima in se huduje, če do tebe grdi so ljudje? Ona ona, ona ona, ona ona, ona to zna. Ona ona, ona ona, ona ona, ona zna. Kdo razume, potrpi, če jezen si in govoriš stvari, ki jih nikomur ne bi smel? Kdo pozna te bolj kot sam poznaš se in te sploh ni sram povedati, kaj najbolj bi želel? Kdo pomaha ti v slovo, boji se zate in prizna: hudo mi je, hudo, ker greš na pot. Si kaj pozabil? še doda, nato pa čaka te doma in moli zate: Pazi nanj, Gospod. Ona ona,... Kdo smisel ti življenja da, ker se z besedico Midva na ustnicah prebujaš in zaspiš? Omami te z ljubeznijo tako zelo, da vse lepo je in si sreče, srečen, ker živiš. __________________________ Babilon: Happy familiy Vsi v bloku lajajo, ker mačke v kleti cvilijo, zgoraj spet igra klavir, pod nami se je vnel prepir, pikano zlo močno smrdi, tam lulajo že zgleda vsi, a vam je spet premraz gospa, v toplarni se jim kurt ne da. Muzko si nažigamo, in vse je gor probiramo. Srečna družina to smo mi, nas nikoli ne skrbi, a tudi glava se smodi, ker mi smo happy family. Sosedov sploh več ne poznam, ker menjajo se z dneva v dan, če se zabavamo do poznih ur, raje še njih povabimo na žur, _____________________ California: Vodnjak ljubezni Bila sem veselje za tvoje oči, bila kot svila za tvoje dlani. Roža, ki iz ljubezni cveti, hvala ti. Bila sem kriva za tvoje skrbi, da zašla nebi s poti. Za mnoge neprespane noči, oprosti mi. In vesela sem, da lahko pojem ti, da lahko pojem ti: Da si kot vodnjak ljubezni, ki se ne izsuši, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni, da si kot vodnjak ljubezni, plamen, ki ne dogori, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni. Rekel si mnogo prijaznih besed, dajal spodbudo si mi v težkih dneh, iz joka privabil smeh, hvala ti. Trudila se bom, da prijateljstvo ostane, ker si tako zaupal vame, da bom za vedno ostala del srca, tvojega. In vesela sem, da lahko pojem ti, da lahko pojem ti: Da si kot vodnjak ljubezni, ki se ne izsuši, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni, da si kot vodnjak ljubezni, plamen, ki ne dogori, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni. Da si kot vodnjak ljubezni, ki se ne izsuši, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni, da si kot vodnjak ljubezni, plamen, ki ne dogori, si kot pesem, ki mi v srcu vedno zveni. _______________________ Game Over: Uživaj življenje Uživaj življenje, kolikor se da. Ne pusti se nikomur, da te spravi na tla. Počni, kar želiš, le enkrat se živi. Prijatelju zaupaj, bodi to, kar si. Volja tvoja naj bo vedno močna in trdna kot kamen. Poskrbi za to, da nikoli ne ugasne tvoj plamen. Spremlja te naj povsod brezmejni pogum. Dovoliti nikdar ne smeš ,da zapusti te razum. Je treba potrpeti včasih drugemu v prid. Ne moreš kar naravnost z glavo skozi zid. Kar hočeš, da se ti zgodi, bližnjemu daj. Zagotovo se v prihodnosti povrne nazaj. Uživaj življenje kolikor se da ... Ne stori drugemu, kar nočeš, da storili bi tebi. Pamet nosi v glavi, imej vedno sanje ob sebi. Bodi večen optimist, ki nikoli ne odneha. Velika želja, delo, trma, to vse ključ je do uspeha. Je treba potrpeti včasih drugemu v prid ... Uživaj življenje kolikor se da ... Brez vezen je svet, dolgčas ga razjeda. Misli so črne, vse ti preseda. Pomisli ,po dežju sonce sije. vdahni globoko, napolni baterije. smeh zamenja solze, jutri nov je dan. preteklost pozabi, obrni stran. k novim zmagam pojdi naprej. obriši jok iz lica in se nasmej. If you're feelin' allright say right (right). If you wanna have fun say right (right). If you wanna stay up 'till the mornin' light. Everybody tonight's the night. Uživaj življenje kolikor se da ... _____________________ Omar Naber: Krasen dan Pred mano lep in krasen dan, kot iz sanj, tak naj seže mi v spomin. Nebo neznanega sveta, kot je ta v katerem js živim. Neskončno vabi v svoj objem, da ne vem, če še sanjam in še spim. Ker bistvo mojega sveta, ne pozna, vse resnice in solza. Refren: Ampak, ko moral bom nazaj za mene vedno bo maj, le bled spomin mi bo odpel skrivnostni refren. Pred mano lep in krasen, dan kot iz sanj, tak naj seže mi v spomin. Nebo neznanega sveta, kot je ta v katerem js živim. In zame je resnica tam kjer je ni, kjer nikoli je ne bo Zdaj vem da res ne rabm več, kot le to da mi vedno bo lepo. Ampak, ko moral bom nazaj za mene vedno bo maj, le bled spomin mi bo odpel skrivnostni refren. Pred mano lep in krasen, dan kot iz sanj, tak naj seže mi v spomin. Nebo neznanega sveta, kot je ta v katerem js živim. Pred mano lep in krasen, dan kot iz sanj, tak naj seže mi v spomin. Nebo neznanega sveta, kot je ta v katerem js živim. Ampak, ko moral bom nazaj za mene vedno bo maj, le bled spomin mi bo odpel skrivnostni refren. Pred mano lep in krasen, dan kot iz sanj, tak naj seže mi v spomin. Nebo neznanega sveta, kot je ta v katerem js živim. ____________________________ Šank Rock: LAŠKO PIVO!!! Poletje nas udari, sonce suši. Takrat nas znoj obliva, za jesti nam ni. Vse dobe in vsi dnevi so primerni za meditacijo ob steklenici piva. In pravljica postala je resničnost prava, saj Zlatorog med nami zdaj prebiva. PODNEVI IN PONOČI, LE PIVA SI NATOČI LAŠKI PIR KDOR HOČE NAJTI V SEBI MIR, TA MORA PITI LAŠKI PIR LAŠKI PIR Ko pa mraz pritisne in zimska burja piha. Takrat so dnevi kratki po soncu vse vzdiha. Vse dobe in vsi dnevi so primerni za meditacijo ob steklenici piva. In pravljica postala je resničnost prava, saj Zlatorog med nami zdaj prebiva. PODNEVI IN PONOČI, LE PIVA SI NATOČI LAŠKI PIR KDOR HOČE NAJTI V SEBI MIR, TA MORA PITI LAŠKI PIR danes ga pa spij, kolikor hočeš... VSE NAJBOLJŠE, KAMIKAZA!!! Link na to temo bo pa poslan na njegov e-mail, tako da, babe, če imate še ve kakšno idejo, jo kar prilepite zraven...
|