|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke
24.8.2006 14:11:53   
štorkljica
Muki1 dobila in odgovorilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
24.8.2006 14:51:22   
lucika
nasa biba je pa dans neverjetna. zdajle sem mela eno urico opazovanja, kaj dela s trebuhom. tak se prestavlja, da se prav vidi,. in ne neha in ne neha... ful prijeten obcutek in lep pogled. nisem ravno vajena tega. saj vedno brca in se premika, ampak tak jasno in tak dolgo pa se ne...

drugace sem pa danes delala...popolnoma nic. iz pomivalca sem posodo zlozla, pa obisk sem mela, pa mal terena. pa je minilo. ni ga lepsega, kot ce te povabijo na filano papriko. mmmm, komaj cakam, da pride moj iz sluzbe in greva tasci na kosilo:) vcasih se je pa treba pustit razvajat:)

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
24.8.2006 16:36:12   
ta.nja
Živjo!
Da se vam še jaz oglasim, sem še bolj nova na forumu, vendar zelo rada berem vaše pogovore. Sem v 33. tednu in pravkar sem prišla od ginekologa. Imela sem ultrazvok, ki pa je pokazal, da se user posted image  še ni obrnil pravilno ( upam, da se še bo ) in da je še vedno z ritko naprej. Upala sem, da se bo videl spol pa se ni. Pa saj je vseeno, samo da bo zdrav.

lp! Tanja

PDP:10.10.2006

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
24.8.2006 17:26:08   
Arabela
Hojla user posted image !

Komaj sem se privlekla od g.... vse ok, malo so me postrani pogledale, ker sem se v zadnjih tednih zredila za 4kg, ampak kaj ko pa sem čisto zatekla... v levi roki mravljinci sploh več ne popustijo...
Z malo bebo je vse ok, velika za 34t, koliko ima kg sem pozabila vprašati, lepo e je obrnila na glavico in uživa... za spol pa sploh več nisem vprašala, tako da bo oktobra presenečenje... Mi je pa preverila če mi odteka plodovnica, ker imam vedno neki izcedek, vendar je le urin... pregled imam spet čez 2 tedna, ko je na vrsti CTG... Glede zatekanja pa mi je rekla tako kot že vem vse čisto brez soli... .saj  sem tudi do zdaj pazila, pa moram še bolj...

Zdravstveno stanje avteka še neznano... 
Zdaj grem pa malce počivat in božat bušija....

Ta.nja dobrodošla med nami.....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
24.8.2006 21:02:47   
vava
evo doma - končno
Pri g. se nam je naš user posted image končno razkril. In zdaj veva da bo/je user posted image . Sva z mojim kar vsak eno solzico potočila, ampak žal vsak na svoji strani slušalke. Bogi. Je bil zadnje 2x z mano pri g., da bi videl otročka, pa nikoli ni bilo časa/namena za UZ. Danes pa je imel obveznosti čisto na drugem koncu SLO in ni mogel zraven user posted image .... Naš fant je že lepo na glavi, noge ima na levi zgoraj (to sem vedela brez UZ, ker me tam najbolj brca in tam se tudi vidi), premer glave 8,6 cm ...
Zdaj pa imena in še nekaj stvari za katere sva rekla, da bova počakala, če se nama bo pokazal spol ;)
mi smo veseli in vsaki pošiljamo enuser posted image , vašim user posted image  pa vsakemu po eno user posted image  

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
24.8.2006 21:37:00   
frrrr
mojceca, midva tut imava mucka... 5 let star, kastriran, skoz v stanovanju... sva dogovorjena s taščo, da ga počuva za prve pol leta, ker je preveč živahen in te hitro pride ugriznit v nogo, če mu kaj ni prav... ime mu je Car in se tut obnaša kot car v hiši... zato ne bomo nič reskirali in bo po pol leta prišel nazaj, ko boma z bebo v prikoli na morju, da spet razišče teren in se počasi navadi.

drgač pa... zdravje... zjutraj spet izpuščajčki po trebuhu... sm spet kremo, ki sem jo že pridno v hladilnik spravla, mogla začet mazat user posted image upam, da je danes zadnjič
drug problem je pa ZGAGA -> nč več ne pomaga... bi mogla skoz Rupurute jest, sam zaležejo glih za 15 minut, mleko pa za 5 minut... žvečilka še najdlje drži, ker slino dela

ponoči se js tut zbujam po 5-7x, za lulanje 1-2x, drgač pa za obračanje z enega boka na drugega... spim delno na boku, delno na trebuhu (podloženo imam odejo narejeno v gnezdece user posted image ) in se moram potem čez odejo prekotalit vsakič, ko menjam bok... počutim se kot želva user posted image

v MŠ bova pa hodila na Rudnik... začne se 4.9. - upam, da katero srečam...

lep večer!

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
25.8.2006 9:22:13   
naja78
dobro jutro bejbe.

učer bi se pa jaz najraj zjokala,...tok mi je blo vroče,zabuhli prsti na nošegah,ko je blo konc materinske si čevlje za nataknt nism mogla več na D nogo obut(sezuta pod mizo,...)user posted image user posted image to me najbolj mori,.........in ko tam sedimo srečam mojo sošolko iz faxa,..v porodnišnico je šla slikat enega user posted image (poklicno,da se razumemo,.....).še to,....

morm jest tud zčet premišlevat o neslani hrani,....

ima katera idejo kaj kuhat,da je ok????????naj kaj dopiše,........

glede mačkov in drugih domačih živali:::

totalno dobim pike po telesu,ko mi kak prjav.....ja kaj boš pa zdej s kužkami,.......veste kaj sem 1x sosedi rekla::::::da bomo iz njih klobase naredl,koza neumna,kaj misli da jih bom vn zaprla,......

namreč,....moj user posted image ,jaz ,lubi in še 2 kužiki bomo spali v istem prostoru,.........sicer ne skupaj,malo več bo sesanja in umivanja rok,...itak pa otrok ni sterilen.......bol pretiravaš pri higieni(seveda do meje....),bol nardiš otroka bolnika,.......kaj pa včas ko so spal s kravami in ovcami,...ja halooooooooooooooooooooooooooo
ok,...kak mesec res malo paziš,ampak veste kero stvar bom jaz prvo nardila ko prinesemo user posted image iz porodnišnice,.........kužikam ga bom dala za povohat......naj si ga ovohajo,pa še kako pokakano pleničko,hlačke,........

no ok,,...dost nakladanja,.....vikend je tu???v špondelk gremo še nakupit zame mal bombažnih gatk,vložkov,kaka 2 moderca,kako fajn torbo za v porodnišnico in vso toaleto,ki sodi zraven.aja čevle sem pozabla,........

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
25.8.2006 9:23:09   
@lina
Mojceca, ne vem zakaj bi morala dat mucka stran. Mogoče te strašijo sedaj v nosečnosti, zaradi možnosti okužbe s tokso. Sicer pa ne vidim razloga, zakaj bi ljubljenčki morali stran ob prihodu novega člana. Celo več, priporočajo, da se ljubljenček seznani z novim članom (nisem poznavalec muckov, sami imamo psico), da ga sprejme v hišo, da se ne počuti odrinjenega, da se z njim vsaj približno enako ukvarjamo. Mi smo dali sineta psici, takoj ko smo prišli domov iz porodnišnice, ovohati, več ali manj je šla vedno na sprehod z mano z vozičkom in ni bilo nobenih problemov. Res pa je, da je naša psica samo v predprostoru, nikoli v stanovanju, tako da v stanovanju nimam težav glede puščanja dlak in ostalega dodatnega dela.

Tako da, frrrr, če je vaš muc res car v dobesednem pomenu, mar ne misliš, da bi potem znal biti še bolj ljubosumen, ko pride nazaj?

Ahhhh, kolikor imamo radi te naše živalce, toliko nam povzročajo tudi skrbi, saj nikoli ne vemo, kaj se plete v njihovih glavah. Zato jaz še dandanes ne puščam sina popolnoma samega s psico zunaj, ker tako majhni še nimajo občutka, kdaj so prestopili mejo pri psu.

Sedaj se pa odpravljam v LJ, malo v šoping za našega smrkolina, saj je čez poletje prerasel vse dolge rokave in hlače - ko mu jih oblečem, me spominja na tistega Urkla iz humoristične nanizanke user posted image  Sem pa 100% da se ne bom mogla upreti kupiti še kaj cortkanega za prihajajočo user posted image .

Lepo se imejte!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
25.8.2006 10:16:23   
moci
user posted image nas je vse nakupovalna mrzlica napadla.
hvala za tolažbo glede mačkona. so vsi zgroženi, ker ga imava v stanovanju. ampak jaz sem toksoplazmozo že mela, tako da... edino zaradi alergij bo treba pazit, pa spet je lump bolhe prineseluser posted image
naja, jaz sem bila tud ob 4h na tečaju, pa sem skoraj zaspalauser posted image se mi zdi da je blo preeeedolgo.
sporoči kje boš kupila torbo, jaz jo še iščem.
se pa strinjam glede sterilnosti in kompliciranja, saj mora otrok prit v stik z bacili, drugač ne bo nič odporen in ga bo vsaka pikica okužila. ne razumem staršev ki otroke zavijajo v vato, nikamor ne grejo, da ja mali ne bo kej bolan.
moja mami je rekla, da če bova čisto majhnega user posted image peljala v trgovino, nama ga bo kar vzela user posted image se kar naprej zgraža glede tega.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
25.8.2006 10:34:49   
muki1
Hej punce.
Glede domačih živalic je pri nas tako. Imamo 5 muc, ena je nonstop notri, ostale so zunaj. Pa kužiko imamo, pravo veliko mrcino, mešanko med nemškim in škotskim ovčarjem.
S pesom je nekak tak, kot je napisala @lina. Vidim, da se razvija pravo prijateljstvo med mojo hčerko in našo Dino. V začetku je bila groba, zdaj pa je skužila, da je Neža še majhna in krhka in se prav nežno obnaša do nje. Sem pa bila priča zelo lepemu prizoru, ki ga imam tudi ovekovečenega na fotografiji. Ko sva prinesla Nežo iz porodnišnice, sva jo dala takoj Dini povohat, pa ji je le-ta šla prinest žogico. Res lep prizorček user posted image .
Muca, pa je nonstop notri in je prava gospa. Sicer smo v hiši in se malo porazgubita dojenček in mucek v prostoru, ampak v začetku sem res pazila, da ni bila muca v  spalnici, ko je Neža spala, da se ne bi spravila na njo ležat, ker mucam prav paše v kakšnih zibkah in koških spat.
Naja78, jaz sem nekje prebrala, da je dobro, če se psičkom da povohat kakšna cunjica otrokova že medtem, ko je malček v porodnišnici, da že poznata vonj, ko se bodo prvič videli. Sicer je pri nas v praksi tako, da imajo novorojenčki v porodnišnici oblečena oblačila, ki so njihova last, ampak s kakšno kapico ali pa pleničko bi pa šlo.
Grem zdaj z Nežo delat mlečne napitke. Danes je brez vročine, upam, da tako ostane.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
25.8.2006 11:04:01   
tasha23
jutro,
na obali je pa danes obupno vreme: celo noč je divjala nevihta (ne pomnem kdaj je na zadnje tako bliskalo in grmelo celo noč!!!), tako je treskalo, da je uboga user posted image  ble čisto iz sebe, naš mali user posted image ves prestrašen v trebuhu - ali se mu je kolcalo, ali se je obračal ali brcal, v glavnem nihče ni spal, niti tatauser posted image . Nato pa ko se je proti jutru nevihta končno umirila in smo končno malo zadremali, me zgrabita krča v obe nogi user posted image user posted image user posted image user posted image , še sedaj me nogi bolita. user posted image  pa se je tako čudno namestil v treuhu, da me je še tam zgrabila neka čudna bolečina, da se nisem mogla nikamor premakniti. Tako, da namesto reč dobro jutro domačim sem tako neumno planila v jok user posted image user posted image user posted image  (malo od utrujenosti, malo od bolečin...)... Ko so se vsi odpravili iz hiše pa sem se ponovno vlegla spat, pa me je še ena nevihta z grmenjem in bliski PONOVNO zbudila!!!user posted image user posted image user posted image  Imela sem celo manjšo poplavo v hiši - za popiuser posted image user posted image !!!!
Še dobro, da sem včeraj vse cunjice za user posted image  oprala - danes me pa čaka likanje, če me nogi ne bosta boleli, ampak zelo težko stojim na nogah user posted image  Pa še v BC bi morala po nekaj malenkosti ... če ne bo spet deževalo!

Aja, kar se tiče pa hišnih ljubljenčkov imamo tudi mi malo user posted image , ki živi z nami v hiši in je prav zoprno, ko nas sprašujejo kaj pa zdaj, ko boste dobili user posted image , jo boste dali stran????user posted image  Še mojuser posted image , ki načeloma ni nikoli maral malih psov je zadnjič rekel : nikakor je ne damo stran je prevelika faca!!!user posted image user posted image user posted image  in je član naše družine - bomo pač izmenično crtali  eden user posted image , drugi pa user posted image .  Za enkrat ima zelooo rada otroke in misli, da jo bomo brez večjih problemov navadili na user posted image .

Lep vikend in čimveč mirnega spanja ter čimmanj otečenih nog!!!user posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
25.8.2006 11:19:46   
vava

dober dan čveke!
Mislim, da sem vam že pisala o trgovini art plet iz Kočevja. Danes dobim posteljnino, ki so mi jo tam sešili (do ponedeljka dodam še fotko). Se mi zdi, da je precej ugodno - blago sem izbrala sama, pride pa prevleka za odejo, prevleka za blazino in ščitnik za posteljico (z volančki...) skupaj 5.000 SIT. A ni to ugodno? Pa zdaj, ko vemo, da bomo imeli fanta, bom pri njih vzela še en komplet: zgornje termo hlače, 2x žabice, jakna, puloverček, majica, kapa, rutka ... vse v modri s karo vzorcem in všitim medvedkom za 12.800 SIT. Meni se zdi fino. Ni pa nujno vzet celega kompleta. Sem se pa odločila, da ga bom imela. Tudi če ne celega na enkrat, bomo pa po kosih kupovali user posted image ...
V glavnem - fina tale štacunca.
lep dan vsem
v

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
25.8.2006 11:58:09   
Arabela

Tudi pri nas je noč minila brez spanja zaradi krčev v rokah... pri nas je tudi ful bliskalo in grmelo, ampak v takem jaz najlepše spim... sem se zgodaj vstala, pojedla zajtrk kot vedno, potem pa šla nazaj spat do 11.30... sem ugotovila, da mnogo boljše spim dopoldan kot pa ponoči.... zamenjala dan za noč...

Kar se tiče naših živali sploh ne bom komentirala... samo omemba da je naša kužika rotweilerka in da ima košaro v najini spalnici  mislim da pove vse.... na začetku so me opazke in pripombe ful motile, sedaj sem se glede tega navadila.... ljudje ki imamo živali gledamo pač drugače na njih kot ljudje ki jih nimajo... pa saj večinoma ne mislijo nič slabega, pač malce pametujejo...  to je debata ki ji ne bo nikoli konec... v glavnem bo naša pesika ostala pri nas in upam da ne bo problemov...

zdaj pa grem počasi pripravljat kosilo.... slivove cmoke in mineštra... ZAKON!!

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu vava)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
25.8.2006 12:10:00   
mtina
Hej!

Kakšna dobra ideja za kosilo. Mnjami - Jaz bom tudi to jedla!!!!

LP - moram it!  Mnjami!

Sonce!!!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
25.8.2006 16:41:52   
Maxica
Živjo. Jaz sem pa tako slabe volje danes.user posted image  Imela sem pregled pri ginekologu, naredi mi UZ in kar naenkrat poskoči, opa, kje pa je glava. user posted image  se je obrnil spet počez, se pravi, da ima glavico na strani, mu je pa zdrknila rokica dol, tja nekam, kjer bi sedaj že morala biti glava. Pol pa gleda še posteljico in spet reče, da to zna biti pa že kmalu predležeča. Čisto sranje, spet sem na istem. Sploh ne vem, zadnjič je bilo že vse fino in fajn, sedaj pa spet skrbi- v takem primeru bo gotovo sledil CR, ker se tako ne da roditi, sploh če mu rokica uide naprej. Pa še ta predležeča posteljica, mater, sem slabe volje. Se že kar vidim, kako jim bom skrvavela, pa še ta CR...user posted image user posted image user posted image  Joj joj joj. Pa še ta moj ginekolog, ki je tako flegma, da sploh ne veš, pri čem si. Je rekel, da naj kr odmislim vse to, naj me nič ne skrbi (kva mi pol sploh vse to pravi?!user posted image ) in da naj čimveč ležim na enem oz. drugem boku, da bi user posted image  pomagala, da bi se prevalil nazaj. Mah, če bi pomagalo...
Kile so drugače v redu, normalno, rekel je, da morda se bom kaj več zredila kot prvič, ampak ne bi smel biti problem izgubiti jih. Vzeli so mi tudi kri, še zadnjič za toksoplazmozo, pa je bila sestra tako zmedena, da mi je žilo zgrešila in sem čisto prepikana.user posted image  Danes res ni moj dan.
Pregled imam spet čez 3 tedne, pa bomo takrat videli. CTG je rekel, da takrat še ne bo, da bo še prezgodaj.
So pa v zadnjih dneh tudi mene začeli mučiti neznosni krči v nogah, sploh ponoči, ali če ležim čez dan. Se mi kr taka bula naredi, cela mišica otrpne, boli pa kot user posted image user posted image .
Komaj čakam oktober, da bo vse skupaj že za mano, nič več ne uživam v nosečnosti.
Joj joj joj, boljš da neham pisati, da ne zamorim še vse vas.
Lep vikend imejte, jaz delam samo še drug teden, pol pa dopust par dni in že je tukaj porodniška.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
25.8.2006 20:52:25   
Pikabu
Ojla.

Jaz pa vsak dan rečem: "Danes pa res moram kaj napisati.", potem se mi pa kar ne da. Za nami je spet en pester teden. V torek smo si z Emo in še eno user posted image prijateljico privoščile potepanje po Mullerju in Pikapolonici. Tako sem si kupila dva modrčka za dojenje in sta mi všeč, saj sta čisto lepa. Kupila sem tudi kasete za palčka zavijalčka, saj sem ugotovila, da jih imajo tam mnogo ceneje kot v BC-ju. V Pikapolonici sem pa kupila še en bodi in žabice za našega user posted image , potem sem pa še našla eno krasno, belo jopico iz velurja, ki jo bo imel naš dojenček oblečeno za domov iz porodnišnice, če bo že tako hladno. Sem bila prav vesela, da sem to našla. Tako imam zdaj glede cunjic, kar trenutno rabim vse, za odhod iz poronišnice imam čisto vse novo, ostalo pa od Eme, malo moram še kozmetiko pregledati, mislim, da moram predvsem za sebe poskrbeti in kupiti kremo za bradavice, pa še kakšna stvar bi se našla. Danes sem se končno lotila likanja. Plenice imam že vse zlikane, nekaj tudi cunjic, ostalega pa ne morem več. Zdaj me že tako hrbet boli, pa spodaj vse špika, da bom šla po hitrem postopku počivat. Bo še za kakšen dan ostalo veselje z likanjem. danes nas je pa razveselila tudi novica, da je pohištvo za Emino sobo že prišlo, tako da upam, da bo naslednji teden že montirana in da bom lahko potem pospravila vsa oblačila tja, kamor spadajo. So bili pa ekspresni. Načeloma rečejo, da je dobavni rok en mesec, prodajalec nam je rekel, da pride nekje v 14 dneh, mi smo jo pa dobili v 8 dneh. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem bila res presenečena, ko so klicali, da je že prišla.

Kar se pa mojega počtuja tiče, je pa zelo nihajoče. Meritve sladkorja se mi zvišujejo, komaj že čakam torek, ko imam pregled za sladkor, upam, da bo vseeno vse v redu, čerpav me je kar malo strah. Potem sem pa slabe volje, če mi preveč pokaže. Precej me boli križ, tudi špikanje spodaj je zelo pogosto. Včasih že kar pomislim, če se moram bolj opazovati, da ne bi bili popapdki, ampak niso. Pri popadku bolečina mine, pa spet pride, mene pa če boli, me boli ves čas, brez popuščanja. Se mi pa zdi, da je tole naše dete precej mirno. Ne vem, ali je obrnjen s hrbtom navzven in me noter nekam brca. Saj ga čutim preko celega dneva, tudi ponoči, ko se zbudim, ampak precej nežno. Bolj čutim samo rpemikanje, ampak tako počasno, lažerno po mojem trebuhu, kot kakšen nogomet. Edino nadležno mi je pa kolcanje. Kolca se mu pa zelo veliko in tudi dokaj močno, tako da me včasih že res moti. Ponoči je tudi pri meni pogosto zbujanje, večinoma mi še uspe zaspati nazaj, se pa kakšno noč že zgodi, da ne morem nazaj zaspati. Sem se ravno danes ponoči spraševala, kako zgleda, če celo noč prespiš, pa kdaj sem nazadnje spala celo noč in kdaj bo prva nalsednja, ko bom spet končno lahko prespala ne da bi se ponoči zbudila..... Ah ja.... Bo treba še kar malo počakati. Drugače pa naj vas potolažim tiste, ki se veselite spanja na trebuhu, da verjetno tudi po porodu še ne bo nič. Potem so pa prsa tista, ki ovirajo in mleko, ki teče ven. Kar se pa krčev tiče imam pa zaenkrat še dokaj mir. ME je ene dvakrat zagrabilo kar močno, ene parkat se je zgodilo, da sem čutila, kot da me hoče prijeti, pa sem napela mišice in je popustilo. Pijem pa vsak dan kalcij, kar naj bi baje pomagalo, tako da upam, da tkao tudi ostane.

Za konec moram pa še pohvaliti našo Emo. Je tak cuker zadnje čase. Ima dojenčka, ki mu je tako ime, kot bo našemu dojenčku, če se niso zmotili. In ga vse pogosteje prenaša, pa ziba, uspava, previja. Jaz jo samo gledam, pa tako nežna je. Vse pogostoje pride do trebuha in kliče dojenčka, da naj pride ven. Upam, da se ji tale mesec do rojstva ne bo preveč vlekel, da se ne bo naveličala. Me vse bolj zanima, kako bo potem dejansko sprejela novega člana.

Maxica, čisto poznam tvoje občutke. Sicer mene tarejo druge težave, ampak kakšen dan si že kar rečem, da grem rodit, ali pa da naj bo hitro oktober, da ne morem več. Potem se pa spomnim, da bom mogoče pogrešala trebušček, pa brcanje in vse, kar spada zraven, pa skušam uživati, čeprav je včasih res težko. Upam, da se tvoje težave čim prej rešijo in da se malo dete obrne tako, kot mora biti. Saj časa ima še dovolj. Moji sestrični se jet udi nekje v 33. tedneu obrnil na ritko, potem je bil pa čez 14 spet nazaj na glavi. Še malo, pa bomo odštevale. Vidim pa, da tudi moj mož težje prenaša mojo drugo nosečnost kot prvo. Pa se res trudim, da nisem tečna, pa da ne jamram preveč.

Punce uživajte. user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
26.8.2006 10:26:18   
štorkljica
Ma kake čudne sanje sem mela ponoči. Sanjalo se mi je da sem rodila in sicer enega tko mičkenga otročka kot je dlan, pa se sploh nisem preveč sekirala očitno je blo to normalno da je tko velikuser posted image  Tko že komaj čakam tega malčka da več niti ponoči nimam mirauser posted image
Pa zvečer sem mela en tak ful čuden občutek, nevem če mam prav ampak blo je tko kot če bi bili lažni popadki. Oz. dva lažna popadka. Sam v bistvu nevem ker nimam pojma kako to v resnici zgleda. A mi lahko kera to pove, kako se občuti lažni oz. pravi popadek? Ve ki ste že bolj izkušene verjetno veste kako to zgleda. Da bom pol prpravlena in ne bom zganjala panike ob vsakem ščipuuser posted image user posted image  Pa kdaj se začnejo sploh pojavlat lažni popadki, zdaj začnem že 35 teden pa mislim da bi se zdaj mogoče že lahko začelo? Malo me skrbi da nebi kaj zabluzilauser posted image
Moj mali user posted image  pa tut velik kolca, do 3x na dan, se mi že včasih kar zasmil, ker vem kako nadležno je kolcanje že za nas, kaj pa še za enega tko mičkenga user posted image  ki sploh neve o čem se gre.
A kera že šteje premike čez dan? Mi je zadnjič prijateljica nekaj o temu govorila, kao da bi baje zdaj jaz že mogla to delat, sam meni GIN ni nič rekla. Baje da bi dopoldan moral brcnit 10x user posted image  Ne razumem edino kako je to, ali se to šteje vsak brc posebej ali pa "brcalne seanse" ki jih user posted image  ima? Ker mali včasih v enem rukerju zna brcat tut po 20x pa pol spet 2h nič pa pol mogoče brcne 2x pa spet 1h nič, potem pa brca in kolca recimo 15min, pa 3h nič...

Zdaj pa se grem počasih rihtat, grem malce nakupovat in gledat stvari za user posted image  Nameravam danes kupiti neke brisačke s kapuco in mogoče posteljnino pa kake žabice in če najdem kak srčkan kompletek za domov iz bolnišnice, v glavnem grem praznit budžetuser posted image user posted image user posted image user posted image
Punce lepo se mejte čez vikend!

PS: ta.nja wellcome!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
26.8.2006 12:09:16   
mtina
Hej!

Ti lažni popadki so baje takšni, da se od pravih ločijo po tem, da so neredni, bolečina pa prihaja od spodaj; medtem ko pri pravih popadkih se vse skupaj začne zgoraj in potiska navzdol.

user posted image Me pa zanima, kako dolgo traja lažen popadek? Meni se je že dvakrat sedaj v dveh dneh zaporedoma naredilo, da sem bila na sprehodu, nakar sploh nisem mogla več hodit. Me je tako bolelo (pritiskalo, kot bi me raztegovalo) tam spodaj trebuha, da sem za vsak peti korak počivala. Zelo neprijetno. Kaj je to? Mislim, da je Pikabu opisovala podobno težavo?! user posted image

Mene krč v nogah ne prijema: vsak dan spijem Donat (zjutraj in zvečer 1dl) in jogurt, ter pol litra čokolina.  user posted image  Upam, da se nisem prehitro pohvalila.

Včeraj je bil očitno tak dan, da smo bile slabše volje. Meni je šlo ves čas na jok user posted image , pa kar izogibala sem se ljudem, ker se mi je zdelo, kot da so vsi na nasprotni strani od mene. Uh, kot da je danes kaj boljše. user posted image

Lp, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
26.8.2006 12:57:54   
moci
mtina, mislim da so tvoje težave enake kot moje. na tečaju jih je opisovala babica in je kazala medenico, ki da nekako leze nazrazen (spredaj pod trebuhom),ker se  pripravlja na porod, ko ti hodiš pa teža pritiska navzdol in to bolj narazen leze in boli. pravi, da moramo raje hoditi večkrat po malo.
jaz se moram tud kar ustavit in najprej sem mislila, da sem tako brez kondicije, zdaj sem pomirjena.
upam, da sem ti približno prav povedala. če je še katera v lj na tečaj hodila, ti bo mogoče bolje razložilauser posted image

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
26.8.2006 14:12:45   
gaya

oj

sam tolk da vas mal pozdravim punce moje. Sem totalno na tleh, po noči brez spanja user posted image . Z mojim sva se skregala na ful in razlogov sploh ne bi navajala. V glavnem ne vem kako bo šlo tole naprej, sej se sprašujem če to mene hormoni mečejo, ampak jst resnično mislim da mam prav. On pa tud tumba svoje user posted image . Zdaj je v službi, jst pa doma ne vem kaj naj sama s sabo. Malček v trebuhu je čist aktiven,.... vrjetn je ravn tko sprovociran kot jaz user posted image .

Glede živali se strinjam z vami, ampak midva sva vseeno našo perzijko dala k tašči za nekaj časa, ker ji zelo izpada dlaka, pa še ful rada je že zdaj lezla v zibko user posted image  in me je strah da ne bi mogla bit vedno ful pozorna. Ma se pa tam zlo fajn, pa jst jo grem fulkrat obiskat, ker jo res pogrešam......

Včeraj sem že dobila odločbo za porodniško in za nadomestilo namest paketa in zdaj čakam 15 da dobim 58 jurčkov in grem še mal v šoping. Manjka mi pa še previjalna in pa stojalo za banjico. Ostalo mamo pa že vse user posted image , tud kozmetiko za po porodu. Edin hladilno mazilo za ritko moram še iskat v lekarno.

Aja jst se bom ta teden spravla k masaži presredka in pitju čaja. Zdaj me pa zanima kolk čaja pa lahko, moram oz je priporočljivo spiti na dan user posted image , ker to mi pa na navodilih ne piše.

Grem zdaj še mal postopat po stanovanju in razmišljat kako se bova z mojim danes pogovorila user posted image

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
26.8.2006 16:23:33   
naja78
hay v tem čudnem(al sem pa seam jazuser posted image )sobotnem dnevu.
mene nič ta sonce ne razveseli,tud dež ne,samo dneve odštevam.
glih sem na podstrehi bom dol znosila nekaj mojih cujnic,letne ta hude pa nazaj gor v omaro,.....da ne bo moj mel še s tem dev.
noge bolijo kot vedno,....no bi se človk navadu na to,....ampak le pod pogojem,če seveda pričakuje user posted image .
ponoč smo mal bol spal,kolki bolijo,ampak saj bo,...kajne,.......

gaya:nehi se sekerat zarad user posted image ,saj pr nama je tud dan ko se spričkava,še najbolj mi grejo na jetra njegovi stari,sploh se ne zanimajo za user posted image ,ko pridejo k nama na obisk se samo z njim menjo,men komi kaj povejo....pa naj grejo nekam....se ne sekeram......tak da brez veze

lažni popadki:jaz jih še nimam(štartala32 teden....) in jih sploh nebi rada mela,saj ne da se jih bojim,ampak ni nujno da jih sploh maš.......pač čakaš na taprave,...ni pa res da prave  lahko zgrešiš,user posted image user posted image jih je nemogoče....v glavnem bolijo in trajajo več kot 30 sek,so redni in se stopnjujejo,

pri lažnih zelo pomaga tehnika sproščanja in so dobra vaja za prave....

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
26.8.2006 18:17:28   
mtina
Mojceca, upam, da je to res to.

Lp

Sonce!!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
26.8.2006 20:21:58   
@lina
Med pravim in lažnim popadkom pravzaprav ne moremo same ločiti - ta prvi odpirajo maternični vrat drugi pa ne in to lahko ugotovi le G s pregledom. Je pa res, da so lažni neredni, občasni, občutiš pa ga lahko kot otrdevanje trebuha, malo tiščanja navzdol ipd.

Amazona, kako boš vedela, da so pravi popadki? Mojih prvih "popadkov", ki jih je CTG zaznal že cca 14 dni pred porodom, jaz skoraj nisem čutila. Ampak pravi popadki ne ponehajo, postajajo pogostejši, niti ni nujno bolj boleči, boleči so malo kasneje, na krajši razmik in to je to. Takrat se začne.
Edino fajn bi bilo, če se ti to otrdevanje trebuha res pogosto pojavlja, da to omeniš G, pa naj te še pregleda dodatno. Je pa 35. teden že dovoljen čas, pravzaprav se lahko pojavljajo še kak teden pred 30. tednom. In tako kot pravi naja78, so učinkovita vaja, sprobavaš sproščanje, dihanje in ostale načine kako jih prebroditi in si pripravljena na prave.

Mtina, to kar ti opisuješ je pa verjetno res samo raztezanje medeničnih kosti, kar zna biti včasih tudi zelo boleče in zoprno. V tej nosečnosti me še ne pesti tako, v prvi pa kar.

Gaya, ko se boste vsak na svojem koncu prevetrila in umirila, bo bolje. Res je da smo bolj občutljive, mogoče včasih tudi preveč pričakujemo od drugih, prav imamo itak vedno (user posted image ), ampak en dober, zdravilen pogovor in vse bo pozabljeno! Boš videla! Jaz se pohecam, da se midva ne kregava, ampak gre samo za glasno izmenjavo mnenj.user posted image

Prejle sem povečerjala in sedaj me vse tišči. Kaj res že primanjkuje placa tam notri?

Lep večer vsem!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
27.8.2006 7:38:43   
Arabela

Grozna noč!!! Ves čas sem se premetevala, vstala ob 4ih, gledala tv, nato zaspala nazaj... zdaj pa sem se zbudila zaradi obupno bolečega krča v desni roki... jokala kot zmešana, sem se poskušala umiriti, da bi sprostila roko, pa je bolečina ponehala šele po cca. 15min... še zdaj imam mravljince...  pa kaj proti temu res ne morem nič narediti?! sploh ne vem več kako naj spim... najrajši bi so roke odrezala!!!!

No mi pa smo včeraj imali prav lep dan... na obisku je bila user posted image  družina... babica, dedek, mama, oče pa njegova sestra s 7letno in 3letno frkljico... smo se imeli prav luštno, čeprav je bilo kar nekaj za delat.... posledice se le boleč križ danes zjutraj...

Mi je pa svakinja prinesla še posteljnino, ki sta jo mali dve prerastli in zaščito za posteljico... takšno čudovito, rožasto z medeki..... pa ležalnik za malega... jaz res ne vem kako bi brez nje... že zdavnaj bi bankrotirala.....

Amazona, če jez prav vem štartaš ti 36. teden, tako kot jaz.. da ti ne bo en teden zmanjkal.. jaz štejem gibe že od 30 tedna dalje... in sicer v roku 12 ur mora migati 10x... če v enem intervalu npr. 10min miga 15x, se to šteje za 1 gib.. tako so vsaj nam razložili v MŠ... zaenkrat naš miga v mejah normale.... je pa najbolj aktiven zjutraj in zvečer....

NA vrsti je corn flakes....

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
27.8.2006 10:38:30   
muki1
Dobro jutro .
Spala sem kot polh user posted image  user posted image  user posted image . Do devetih zjutraj user posted image . Sicer sem se budila ponoči, ko se je bilo treba obračat in si blazino med noge tiščat, ampak imam en tak fajn prespan feeling.
Danes zjutraj je tehtnica kar precej poskočila. Morda sem predolgo spala in se mi je voda imela čas nabirati user posted image  .
Zdaj sem pozajtrkovala. Za kosilo pa skuham samo juho, potem pa gremo na piknik.
Gaya, jaz sem ravno zadnjič opisovala, kak sva se z možekom spičila, na nož. Mi je tudi bilo čisto hudo, ampak zdaj se sploh več ne spomnim, zakaj sva se prepirala. Sva spet prijatelja. Včeraj sem bila tak ponosna na njega. Je šel na en rekreacijski tek, 11 km. Joj, jaz niti tiste razdalje, ki jo je pretekel, ko se je ogreval ne zmorem user posted image  user posted image .
Maxica, upam, da se bo tvoj user posted image  še obrnil na glavico. Jaz sem ravno zadnjič tuhtala, da že nekaj tednov čutim brce samo na enem in istem mestu. Desna stran trebuha. To lahko pomeni, da je že ves čas na glavi, pa ima tak noge, ali je pa tudi prečno, pa ma tam nogice.
Res upam, da bo vse potekalo po naravni poti. Maxica, držim pesti .  Nič jim ne boš skrvavela, nehaj tako premišljevati. Če te skrbi, se odloči za porodnišnico, ki je pač najboljša daleč naokrog, da se boš brez skrbi prepustila izkušenemu osebju. Saj to je njihovo delo, bodo že poskrbeli, da bo s tabo vse v najlepšem redu user posted image . Sicer pa, časa je res še nekaj, da se pikica obrne.

Kar se tiče lažnih popadkov, jaz jih ne čutim, razen otrdevanja trebuha. Pravi popadki, pa, kot so že rekle punce, jih ne moreš zamenjati. Jaz sem svoje prave začela čutiti kot zelo močen PMS, potem pa itak skapiraš, da je to to, saj se pojavljajo redno in ne pojenjajo user posted image .

Amazona, želim ti, da rodiš normalno, v roku, ampak glede na to, da imaš rok 01. oktobra, pa september trka na duri....bodi pozorna na popadke .

lepo se imejte

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?