balaena -> RE: auč...preveč mleka imam (10.2.2006 7:57:25)
|
tudi jaz ti bi rekla, da si crpaj mleko, pa ne samo toliko, da napetost popusti, ampak kar do konca. pri meni je bilo podobno. ponoci sem se trikrat preoblacila, pa mala se mi je zdelo, da dobro je. crpala sem si pa po nasvetu iz mat. sole le toliko, da me ni bolelo. v porodnisnici, ko so tehtali so pa prav tako mi vse rekle, da sploh moje ne bodo tehtale, samo enkrat so jo, ker da imam veliko mleka, in ker je takrat toliko popila -mislim da trikrat vec kot soseda. no, pa se potem hitro lahko vse na glavo postavi! ti mislis, kako imas veliko mleka, pa kako veliko otrocek poje. na prvem tehtanju pri 1 mesecu pa sok. potem sem jo morala pa budit na dve uri in prakticno silit, da je jedla in se je v treh tednih zredila skoraj za kilo. in se zdaj je tako (3,5 mes) da imam kaksno noc in kaksen dan vse bolece in iztekajoce od mleka, potem pa par dni mala noce kaj prida jesti, pa kar cutim, da je slabse. zato si crpam, takrat, ko vidim, da je mleka manj, da bi ga bilo cim prej spet vec. pa se ena neresnica, s katero radi strasijo, vsaj mene so. ko smo ravno pri crpanju in zmrzovanju mleka, ne. jaz sem poslusala te nasvete, da ne smem novorojencku nikoli dat flaske, da naj si je sploh ne kupim. ker, ce mu bom flasko dala, se ne bo vec hotel dojit. zdaj pa moja flaske sploh videt noce! in ne morem nikamor brez nje (saj ni taka kriza, ampak vseeno). pediatrinja pa mi je rekla, da je to pogosto, da dojeni otroci sploh ne vejo, kaj bi s flasko. tako, da ti tudi to priporocam, da ce mislis kdaj kam it, da hcerko ze zdaj kdaj po flaski nahranis. tisti, ki strasijo, naj mi pa konkretne primere otrok, ki se niso vec hoteli dojit povejo!
|
|
|
|