RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Anonimen -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 20:53:23)

ja maxica ta vozek ma stopničko, ampakče maš naklon sedeža čist dol otrok na stopnički ne more stat!

tiki a mi lohk zaupaš ker vozek mate za dvojčke? od kere firme a je marela?




Pilar -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 21:31:18)

O mamamija, pri nas bo razlike 16m in sem razmišljala, dojenčka v voziček, starejšega pa zraven pešaka...a to ne gre? Jao, malo me grabi panika...se mi vidi da gre nosečnost h koncu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in me dajejo hormoni.




Jančika_ -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 21:59:44)

@Primoza: tole bo kar držalo, da drugim bolje uspeva kot staršem. Ravno danes ga je peš na sprehod peljala svakinja in ko sem jima šla nasproti, me je skoraj kap, ko sem videla, da se je drži za roko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tako da tudi jaz računam na vrtec in disciplino (pa da ne bo pomote, jaz ga ne puščam kar tako okoli letati; ne vem, zakaj ima toliko večje veselje zezati mene kot koga drugega...).

@Jana73: juhu, tole mu bom jutri pokazala, po moje bo čisto paf[sm=love.gif]!

@Splišni: uau, kaj je pa to? Se bom kar pozanimala, si sploh ne znam predstavljati, kako to zgleda in kam namontiraš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Tudi vsem ostalim hvala za izkušnje in nasvete. Vidim, da se bomo v vsakem primeru nekako znašli, tako ali drugače.




lelaval -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 22:17:12)

Jaz imam med starejšima razliko 16 mesecev in sem sprva sina dala v voziček, hčera -starejša pa je hodila. Ker pa ni hotela hodit, sem jo večinoma nosila. Pa mi je kolegica dala (ne vem, kako se reče)  - takšno stojalo na 2 kolicah, ki ga pritrdiš vzadaj na voziček (to, kar si ti gledala, se mi zdi, da zavzame prveč prostora za vozičkom in moraš imet ful dolge roke). En čas se je vozila tako, potem pa sva kupila trikolesnik za potiskat in sem brez problema hodila sama na sprehode. V eni roki voziček, z drugo pa sem tiščala kolo.




Seven* -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 22:27:22)

Mi smo se zaljubili v PP Duetto, ampak je 100k nazalost ful prevec dnarja. Vsec mi je, ker se ga da lepo zlozit in ker se  sedalni del da obrniti drug proti drugemu. Pa vozicek je kompakten. Je pa kar glomazen...




urbancek -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 22:49:56)

Pri nas prakticiramo tako, da je ta mali v vozičku, ta večji (2 leti bo konec meseca) pa lepo hodi peš. Včasih celo on pelje voziček. Če pa je preveč siten ga pa dam sebi za vrat. Z eno roko držim ta večjega, z drugo pa potiskam voziček. Pa se kar lepo izide. Še najraje pa seveda vidim, če gre kdo z mano, da lovi ta večjega.

Lp




frutka_ -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 23:00:27)

Ej, če jih v jaslicah spravim 3 v voziček za enega potem ni hudič da bi  ena klena celska mamica ne spravila v voziček dveh...hehehe!!!
Veš kaj pri malih je to tako težko predvideti...zdaj še hodi bolj slabo, zima je, debelo je oblečen..poleti bo drugače. Enega v rukzak, drugega pa v vojzek...pa še dojila boš lahko, enega spet v rukzak in drugega na joško. Evo, problem solved!




pravljica -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 23:19:26)

mogoče je že kdo predlagal...ne da se mi vsega brat, ker upam, da mi ne bomo imeli nikoli tega problema [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

v glavnem, pri nama s sestro je ata reševal problem z nahrbtnikom...jančika, saj ga vi tudi imate, pa še dobrega, tako da ne bo problema...ta velikega v nahrbtnik, mali pa v vozek za začetek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] simpl je nartabest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




KIRA -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (9.2.2006 23:44:25)

jančika, jaz sem ti na privat poslala en link. pol ko pogledaš, javi kaj misliš ti o tem...




Tiki -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 6:59:09)

Pa še tukaj. Imamo voziček Hauck duo shopper. Je v bistvu malo bolj kompaktna marela, pa zelo enostaven za zložit. Mi imam malo starejši model kot je v spodnjem linku, princip je pa isti:

http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.kidsroom.de/files/Bild2/510902.jpg&imgrefurl=http://kinderbekleidung.einkaufs-angebot.de/510902.htm&h=213&w=200&sz=19&tbnid=jgz05N_j9udQ7M:&tbnh=101&tbnw=94&hl=sl&start=16&prev=/images%3Fq%3Dhauck%2Bduo%2Bshop




Anonimen -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 7:19:30)

sam tiki sej se ta ne zložo kot marela ampak kot ne vem knjiga..sam tko skup površina pa ostane ista a ne?




Tiki -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 7:27:51)

Ja, res je. Se mi tudi zdi, da je tako še najbolj praktično.




Bostjan-1 -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 8:19:28)

Moram priznati – precej zanimiva debata. Sem pred kratkim govoril z eno mamico, ki ima 3 leta in pol staro hčerko in sploh noče hoditi, zato jo še vedno vozijo, pa še dudlo stalno vleče. Pa sva prišla do zanimivega vprašanja, ali je res kriv »otrok« ali »starši«. V pojasnilo še moja izkušnja. Hčerka je shodila s trinajstimi, čez en mesec smo zapakirali voziček ter na podstreje z njim. Priznam, da je bilo kar veliko dela, da smo se ujeli glede ritma in smeri, ampak pri letu in pol smo že zmogli prehoditi 3km (resda smo porabili dobri dve uri). Potem smo precej hitro napredovali, lani, pri treh letih in pol, pa je že zmogla v enem dnevu prehoditi 1200 m višinske razlike gor in dol (v tem dosegu je npr. Storžič). Podobno je bilo z dudlo. Pri enem letu smo jo zarezali, da jo ni mogla več sesati. Malo jo je čudno gledala. Prve dve noči se je stalno prebujala in smo dežurali kot pri novorojenčku. Po parih dneh pa se je vrnila v star ritem in dudla je bila dokončno zgodovina. Pa še kahlica. Nič nismo hiteli. Potem pa na morju pri dobrih dveh letih, ko je že čutila, kdaj jo pritiska in je znala tudi malo zadrževati, smo jo dodatno stimulirali s tem, da je lahko nagica letala naokoli, če se je potrudila narediti kupček v kahlico. Praktično v enem tednu smo odrezali plenice tako, da jih tudi ponoči ni potrebovala. Če povzamem, se mi zdi, da moraš za sleherno stvar pri otroku ujeti trenutek in ga takrat tako navdušiti nad doseženim, da tudi sam začuti spremembo na bolje in ni več pripravljen na staro. Ampak za to se morajo odločiti predvsem starši in ne čakati na otroka. Kaj če bi tudi na tvoj problem tako gledala in ne iskala vedno najlažje poti?! Mogoče začni s parki, kjer ni nevarnosti, če otrok teka sem ter tja. Stimuliraj ga z odkrivanjem narave. Skupaj iščita npr. kostanj, pa potem še enega, pa še enega, vsi nadaljnji pa so seveda v tvoji želeni smeri - no, mogoče letni čas ni najbolj primeren, ampak boš že razumela smisel. Obljubi mu kaj, kar veš, da ga zanima, da bo dobil ali videl na cilju. Mogoče živalski vrt? Je pa res, da če se ukvarjaš z otrokom, potem ni ravno časa na pretek za reglanje s prijateljicami.
Če še vedno razmišljaj o »transportu«, pa mogoče še en namig – kolesarske prikolice za otroke (npr. www.zvweipluszwei.de). Lahko jo uporabiš za kolesarjenje ali pa spredaj dodaš kolo in imaš voziček. S posebnim sedežem primerno tudi za otroke od 1meseca dalje (preverjeno, moja izkušnja). Otrok ima veliko prostora, tudi za kakšne igrače, zraven je lahko tudi prostor za nakupe, možna zaščita proti vetru in dežju. Mi smo jo uporabljali (CTS Cabriolet) predvsem za nedeljske kolesarske ture in piknike.
Tudi sam imam dva otroka, razlika med njima 2leti in 2mes., pa se nismo nikoli obremenjevali s tovrstnimi problemi. Sicer pa - otroci res znajo poživiti življenje, le občasno se mi zdi, da jih ne znamo dovolj razumeti in se jim približati na njihov način. Upam, da tudi vo uspešno rešite svoj problem! Le še dobronamerna pripomba - zakaj planirate probleme, namesto da bi jih reševali, ko se, če se sploh, pojavijo?!
 
LP, Boštjan




lacoste7 -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 8:57:32)

Mi imamo ta strolli Rider in smo ful zadovoljni. Razlika v letih je 21m. Zadeva se namontira na stran vozička, tako, da te pri vožnji sploh ne ovira, pa tudi ta mali se je fajn drži, skratka uživa pri vožnji tudi zdaj, ko je strar že 4 leta, ga včasih uporabimo, če se mi kam mudi.

Sem pa brskala po spletu in ta zadeva stane v Evropi še več kot pri nas cca 100-110 EUR, pri comfortu pa dobiš še 10% gotovinski popust ali pa brezplačno dostavo na dom.

Jaz ti ga priporočam




ori -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 11:22:57)

Moji deklici sta narazan 23 mesecev in ža od rojstva najmlajše velikokrat hodim na sprehod sama. Smo pa sprehode malo spremenili... Ko je starejša dobre volje in razpoložena se odpravimo tudi dalje-2 km npr. daleč. In takrat jo malo motiviram ji prigovarjam, prosim, včasih ona pelje voziček da ji je bolj zanimivo pa cilj kam gremo(npr. trgovina, ogled kake kmetije, obisk in otroci tam ) ji da veliko motivacijo. Velikokrat je tudi ona peljala zraven svoj voziček s svojim dojenčkom pa je kar šlo. Če je pa kriza pa malo dojenčico do konca vozička, starejšo spredaj, njen voziček pa na roč od mojga obesit in še nakupljene stvari v košaro spodaj pa mama guraj... a smo se smejale pa še kak drug tud ki nas je videl! če je pa starejša bolj lena pa gremo samo malo v okolici hiše pa je tudi dovolj za tisti dan. Sem bila pa jaz navajena prej pred drugim porodom ful hodit sem naredila fuuuul km s prvo hčerko v vozičku in sem se kar težko navadla da to zdaj ko sta dve ni več mogoče če očka ni zraven. Ampak važno je da si zunaj, da se z otrokom pogovarjaš, in da skupaj uživate v dnevu..pa je vsem lepo! Kadar pa želim sprehod zase se pa ven odpravim ko dekleti zaspita(zvečer) in to je to!




Jančika_ -> RE: Kako na sprehod z dvema otrokoma? (10.2.2006 15:27:02)

Same dobre ideje, hvala! Kot sem že napisala, nekako se bomo že znašli, to sploh ni problem. Je pa fajn, če imaš v glavi več možnosti. Ko imaš čas, je seveda čisto vseeno, kako transportiraš deco, če se ti pa kam mudi, je pa drugače.

Pri nas je pravzaprav glavni problem sprehodov to, da smo doma skoraj v centru mesta in je do tam, kjer lahko malega vsaj malo spustim tekati, 20 minut peš ob samih prometnicah. Danes sva bila z malim na peš sprehodu dva, pa sva morala imeti oči na pecljih.

Tole z rukzakom je sicer super, ampak po pravici povedano nisem dovolj močna, da bi Vasjo lahko nosila bohve kako daleč. To je bolj atijeva domena. Najbolj simpl bo itak nekako oba nadevat v vojzek.

Lacoste, to, hvala, sem rabila kakšno informacijo iz prve roke. Bomo ob priliki skočili v Mozirje preizkusit.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]