vneta ritka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

muha1 -> vneta ritka (9.2.2006 11:49:49)

Katera krema razen praške paste je še OK?

pikica123 -> RE: vneta ritka (9.2.2006 11:58:12)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je mela enkrat ful vneto ritko. Mi smo pol že vse živo probali,pa ni nč pomagalo, pol smo šli pa do zdravnice in nam je dala eno kremo na recept,po kateri je blo v 3 dneh čist vredu. Za vsakdanjo nego nam je pa priporočala Diprobase kremo,kupiš jo v lekarni,brez receptain je ful je vredu.

Lp

petja -> RE: vneta ritka (9.2.2006 11:59:49)

Jaz uporabljam le hladilno mazilo iz lekarne (ga sami naredijo) ali pa bepanthen. Pa tamala še nikoli ni imela vnete rite. Se pa držim tega, da jo umijem vedno samo z vodo, nikoli z robčki (Nivea, Pampers ...). Vato v vodo namočim in jo umijem.

Upam, da sem ti pomagala.

Lp, petja

Anonimen -> RE: vneta ritka (9.2.2006 12:01:35)

nivejina...za rito..tak viola znakec ma gor je pa v tubi
pa bepanthen

arielca -> RE: vneta ritka (9.2.2006 13:08:36)

Jaz prakticiram lekarniško hladilno mazilo in Bepanthen (roza). Rito ji umivam z vodo, če uporabljam robčke, pa vedno Babylove.
Naša ni imela še nikoli vnete ritke, je pa imela zelo rdečo takrat, ko so se ji pojavile glivice. Takrat je pomagal Canasten v kombinaciji s hladilnim mazilom.

Aja, proti vnetju pomaga tudi to, da ji ritko fino osušiš in jo pustiš čimveč na zraku (ko jo previjaš, ne daš takoj plenice gor).

Anonimen -> RE: vneta ritka (9.2.2006 13:25:45)

Nazadnje, ko je imela pri nas vneto ritko, praška pasta ni nič pomagala in nam je zdravnica dala na recept mazilo Nistatin in je pomagal v nekaj dneh.

lelaval -> RE: vneta ritka (9.2.2006 13:31:14)

Če so glivice, pomaga Canesten (a ne vem, če se dobi brez recepta). Navadno pa imajo tudi v ustih bele pikice - predvsem na jezičku- daj ji malo daktarina na jezik (z dudo ali žličko), saj so to iste glivice in se preko črevesja prenesejo na ritko.
Ritko lahko malo posušiš s fenom, pa šentjanževo olje tudi pomaga.

Anonimen -> RE: vneta ritka (9.2.2006 14:03:51)

Hoj
Poskusi od Kozmetike Afrodita (bebica- zaščitna krema). Taka roza tuba je, pa zelen pokrovček. Jaz z njo mažem vse živo, pa takoj popusti.

deily -> RE: vneta ritka (9.2.2006 14:06:34)

Poskusi Bubchenovo kremo za ritko. Pri nas je pomagalo

*alja* -> RE: vneta ritka (9.2.2006 16:20:20)

Krema Canasten ful pomaga ( za zdravljenje glivičnih okužb, MO, kvasovk,... )
Naneseš 2-3 krat na dan!

tulip -> RE: vneta ritka (9.2.2006 20:37:18)

Zelo pomaga raztopina hipermangana.
Hipermangan kupiš v lekarni v prahu in narediš svetlovijola-roza raztopino, z njo z vatko umivaš otrokovo ritko ob previjanju. Gre za blag antiseptik, ki posuši in pozdravi vneto kožo, po mojih izkušnjah je zelo pomagal, ko so vse kremice odpovedale ( mislim razne kremice za vneto ritko kot Niveina, Bubchen in odobne, ne pa zdravila)

renan -> RE: vneta ritka (9.2.2006 22:43:10)

canesten ni čisto nič pomagal. pomagalo je ( in to takoj) izmenično mazanje nistatin in bubchen wundschutz / spezial wundschutz bubchen in bubchen wundschutz. to je predlagal nekdo tu na ringaraji..hvala mu še enkrat za koristen nasvet! 

ninocka -> RE: vneta ritka (10.2.2006 16:30:57)

Nas je mel tud 2 tedna nazaj ful vneto ritko, ker je mel drisko (rotavirus na pohodu). Pa sem mu jo mazala z riboderminom in je blo v 1 dnevu ze vidno izboljsanje, 3 dan je mel pa ze cist OK. 

Stran: [1]