nahod (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


*alja* -> nahod (9.2.2006 11:04:34)

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  je stara 5 mesecev in že 10 dni ima čist poln nos! Nima vročine, ne kašla razen tega nosa je vse OK. Nekje sem zasledila naj ji narežem čebulo in obesim pri postelji, to že delam par dni in nič ne pomaga. Imam tudi Otrisal baby Nasenspray in ni nič boljše. Mislim da bi po 10 dneh že to moralo se izboljšat, ker ful teško diha na usta in ko spi ter poskuša dihat na nos se ustraši in vedno začne jokat, pa 5 minut je nemorem pustit same ker ji vse v usta teče!
Kaj naj grem z njo k zdravniku? Bojim se da nebi česa drugega poleg dobla, ker ful neki virosi rashajajo in tam v čakalnicah mimogrede se česa nalezeš!
Hvala!





muha1 -> RE: nahod (9.2.2006 11:14:42)

Probaj ji nosek čistiti s fiziološko tekočino. V vsako nosnico iztisneš nekaj kapljic fiziološke in ščistiš z vatiranimi palčkami. V sobici obesi vlažno krpo za vlaženje zraka, da bo lažje dihala.
Glede čebule pa ne vem. A jo nič ne pečejo okice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




*alja* -> RE: nahod (9.2.2006 11:27:42)

Ne nič ne pečejo okice!
Imam dva ona kaj se voda nalije not obešena na redijatorju!
Pa tudi redno zračim celo stanovanje! Najpred gori, pa počakam da se segreje in grema gor, potem pa še doli! Tako da res nevem kaj še ji lahko ponudim!
Bom probala z to raztopino!
Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




žlička -> RE: nahod (9.2.2006 13:05:16)

jaz sem zasledila na internetu in v eni knjigi, da ji lahko kapneš v nosek svoje mleko - če seveda dojiš. Jaz sem včeraj to naredila. Imamo isti problem.

Pa v velikem loncu sem zavrela vodo, dodala kamilice in žajbel ter naredila inhalacijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem položila na previjalno mizo, zraven sem postavila lonec (na pralni stroj, tako da ni možnosti, da bi se poparil ali kaj drugega) ter se pokrila z veliko rijuho - skupaj sva bila pod njo, nekje 10 minut, da je to vdihaval.

Pa seveda fiziološka raztopina.

Zelim vam cimprejsne okrevanje - so ful bogi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ker ne morejo dihati skozi usteca.




Bubamaraa -> RE: nahod (9.2.2006 15:24:03)

Imam hčerko staro 18 mesecev...Veliko smo imele s prehladom probleme, potem  mi je pa ena prijateljica rekla naj kupim od Justa kopel in kremo Materino dušico in naj ji dam vsak večer v banjico kapljico in naj jo pol namažem še s kremo po pljučkih, zatilju in po podplatih in vam vsem povem, da je zdrava kot dren....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Resnično je vreden tega denarja...Ker je kar drago....Ampak imam že celo zimo in uporabljam vsak dan in nisem porabla še polovice....Pozanimajte se, ker vam ne bo žalll......[sm=smiley32.gif]   Lep pozdrav




Zarja2 -> RE: nahod (9.2.2006 15:50:20)

Zdravo, kadar tudi fiziološka ne pomaga in s pumpico ne moreš dobit smrkeljčke ven je še ena možnost. Sicer se sliši "cicifuj", ampak pomaga in sicer da ji z usti posrkaš iz noska ven smrklje - usta daš na obe nosnici in močno povlečeš. Seveda smrklje pljuneš ven in si hitro umiješ zobe ;) Otroček se ponavadi ob tem smeji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], če pa uporabljaš pumpico se pa ponavadi joka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Božček. Drugače pa potem ko ji/mu lepo sprazniš nos lepo kaneš fiziološko v eno, nato malce kasneje v drugo nosnico, da lepo pogoltne kar je še ostalo bolj zadaj v nosku. To tako ali tako delajo, ampak fiziološka lepo zmehča vso zadevo. Upam da bo kmalu bolje z vama,
pozdravček!




Urša -> RE: nahod (10.2.2006 9:57:56)

Tud jaz sem na forumu zvedela za to kremo materine dušice in si jo nabavla, pa je res fantastična![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sabini -> RE: nahod (11.2.2006 17:58:24)

Moj je tudi že 1o dni full prewhlajen je star 9.mesecev, sem v lekarni iskala materino dušico tega tam nimajo. Kje jo naj kupim .....?




žlička -> RE: nahod (11.2.2006 19:05:03)

sabini....to so izdelki firme JUST, ki jih je mogoče kupiti le preko zastopnikov ne pa v trgovini. Sicer so zelo dragi, vendar učinkoviti in vredni tega denatja. Tudi jaz se zanimam za te izdelke in iščem nekoga, ki se ukraja s tem. Imajo pa tudi svojo spletno stran, pobrskaj malo.

lp




nana 27 -> RE: nahod (11.2.2006 22:55:11)

http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=393997&t=393984#reply_393997 tudi mi imamo justovo kremo materine dušice. Res pomaga. Jaz jo malo zmešam z mazilom za ritko in jo vmasiram po prsih in podplatkih. Ko otroček trdno zaspi, pa naredim še nekaj..v tetra pleničko od Tosame z rdečo obrobo dam posušene kamilice. Pleničko sem zašila tako, da sem dobila majhno vrečko, ki jo vsak večer napolnim s kamilicami in pogrejem na štedilniku (lonec s toplo vodo, narobe obrnjena pokrovka, nato vrečka in še ena pokrovka) in jo otroku dam na body pod pižamico. To je recept moje tašče in zaenkrat tok tok zelo uspeva. Če se vmes zbudi, vrečko zamenjam z novo, ki jo ravno tako pogrejem. Na ta način se otroček lažje znebi sluzi.




nana 27 -> RE: nahod (11.2.2006 22:57:29)

dobra bi bila tudi majhan platnena vrečkica, če jo imate doma.




Jančika_ -> RE: nahod (11.2.2006 23:13:06)

Za ponoči zelo pomaga tudi, če dvigneš vzglavje. Pod jogi daj recimo kakšno zloženo dekico.




Buhteljček -> RE: nahod (12.2.2006 9:58:20)

Ciao!

Tudi jaz mojemu srčku nos čistim z fiziološko raztopino. Najprej mu našpricam v vsako nosnico in po desetih minutah, se mu bo usulo iz nosnice in potem sčistim s pumpico in s palčkami. To narediš lahko vsako uro ali pol ure. Odvisno koliko je prehlajen. Tudi pri nas se je to zelo dobro obrestovalo.

Aja naš Nik je full hropel in sem mu vedno ko sem ga previjala dala eno majhno krpico na radiator, da je bila topla in sem mu to potem zabasasala pod body, da je imel topla prsa.

To mu zadnje čase non stop delam in moram priznati, da mu je boljše in tudi prehlajen ni nič več. Prej pa mu je kar teklo iz nosa.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

lp




Stran: [1]