Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Dejča -> Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 10:18:01)

Pravkar me je poklicala prijateljica, ki je še v porodnišnici - pred dnevi je rodila - da je njeno cimro včeraj prišla obiskat sorodnica s hčero, pri kateri so se danes pojavile vodene koze. Seveda sta obe zdaj čisto zaskbljeni, kako lahko to vpliva na njuna nekaj dni stara dojenčka. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?




beba76 -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 10:35:14)

Jaz sem nedolgo nazaj nekje prebrala, da za dojenčka, dokler je dojen koze niso nevarne oz. se ne more okužiti z njimi. Kolko je na tem resnice, pa ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




lelaval -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 10:46:19)

Od kolegice mali jih je imel pri 4 mesecih. Še zdravnica je rekla, da jih prvič vidi pri tako malem. Je pa dobro, če doji - lahko, da se mu niti pojavile ne bodo, če pa že, jih bo laže prebolel.




KODA -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 10:56:31)

Naš tamali jih je imel pri3 mesecih in to tako hude,da je pristal na infekcijski na infuziji.Dobil jih je pa od starejšega bratca.
Tudi jaz sem že slišala,da so dojeni otroci zaščiteni proti tem boleznim vsaj še nekaj časa po porodu.Nekaj sem pa prebrala na Pušenjakovi strani,(med.over.net-gin.in porod.)ko so spraševale.Odgovor iz 14.1.2006.




katarina j. -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 11:05:45)

Ko jih je dobil moj- malo pred 6 m.- je bil še polno dojen. Dobil jih je od bratca, ki je res bil zelo v tesnem stiku z njim-ga je lupčkal in stiskal. Pediatrinjo sem klicala kaj naredit, že ko sem pri starejšem opazila en mehurček, pa mi je rekla, da je že prepozno, da ne ujidejo še tamalmu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. No in res mu niso- jih je imel v hudi obliki! Upam, da jih tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne bo dobil- konec koncev punčka ni bila niti blizu tvojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], a ne? Morda pa res ne uidejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] od tvoje sosede.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 
Jaz vama želim, da bi vajinim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ušle, če pa ne, pa vsaj, da ne bi bilo tako hudo.




ameli -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 11:21:29)

Moj Mark je bil izpostavljen kozam na enak način pri 6. tednih. Potem sem bila zelo zaskrbljena in sem čakala tiste 2-3 tedne ko bi naj izbruhnila bolezen. Ampak na srečo ni bilo nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sem pa dojila in dodajala. 




nejcko -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 17:58:27)

Prijateljica naj nujno omeni to pediatru v porodnišnici. So pa mene pred tridesetimi leti in še mal +, ko sem bila stara 6 mesecev cepili, ko jih je imel moj dve leti starejši brat. Naredil se mi je samo en mehurček in  sem jih v bistvu prebolela. Naj se malo pozanima.




*maja -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 18:50:07)

Naša pupa (stara je 7 mesecev) jih je ravnokar prebolela in ni bilo popolnoma nič hudega. Imela je le par pikic pa še te niso bile tako grozne. Je pa starejši bil zelooo bogi jih je imel še celo v učkih in na ustnicah. Je pa naša mala tudi dojena pa jigh je ravno tako dobila, tako da po mojem ni to noben pogoj če je dojen da pa jih ne bo dobil.




tina104 -> RE: Novorojenček izpostavljen vodenim kozam (9.2.2006 19:36:08)

Tudi naš bi naj bil izpostavljen le-tem v porodnišnici, sicer je bilo zelo malo možnosti, pač na obisk bi naj bil prišel k eni od mam v sobi njen mož, ki je kasneje dobil koze.
V glavnem pediatrinja je odredila pregled krvi - če ima protitelesa in jih je imel. Rekla je, da če je polno dojen, je verjetno odporen proti temu, če je mama to prebolela. No, naš jih ni dobil, je pa res, da četudi je bil tisti moški takrat v sobi, vsekakor ni bil v bližini našega malega.




Stran: [1]