Polivanje in Bruhanje mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 10:07:08)


Kakšna je sploh razlika med polivanjem in bruhanjem? A ni to isto?

Kaj priporočate, da ne bi več polival in ne bruhal? Kaj narediti? Pomoč rabim?




Anonimen -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 10:12:10)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Čakaj,da mi kapne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Polivanje je,ko po hranjenju,ker se je preveč najedel,pa še zraka zraven,
tisto kar je odveč,se vrne nazaj in izlije iz ust.
Bruhanje je pa,ko otroček,tako kot vsi mi,z krči iz želodca iztisnemo,
kar nam dela slabo.




tinkamiška -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 11:04:33)

Ja, pa kadar poliva, se pač vlije iz ust, kadar pa bruha, gre pa vsebina ven v loku...

Tinka




Špacka -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 11:32:22)

 
Če dojenčka hraniš z adaptiranim mlekom, mu kupi tistega, ki je proti polivanju, samo to v primeru, če res ogromno poliva, ne pridobiva na teži...drugače je pa to normalno in preneha do enega leta oz. ponavadi, ko otroku začneš uvajati gosto hrano.

Če ti pa bruha, bi pa jaz dojenčka peljala k pediatru.





petja -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 12:08:23)

Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ful poliva in se poskusila vse živo, ampak NIČ ne pomaga (drugo adaptirano mleko, dvignjen naklon ležišča ...). Določeni dojenčki pač polivajo, nehaj se obremenjevati s tem. To ni nič narobe, polije se zelo majhna količina. Jaz sem že v porodnišnici naredila paniko, da BRUHA, pa mi je ena sestra vse razložila in pokazala, kako malo POLIJE. Nikakor ne gre vse ven, ampak le delček hrane. Je v cucelj flaške dala vodo in potem to polila po plenički - tega je bilo absolutno več kot pa tistega, kar spravi ven moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Ne se sekirat!

Edina stvar, ki pomaga, je, da čim večkrat podirata kupček. Moja podira kupčke še 2 uri po hranjenju! Groza, ampak kaj hočem. Pač jo ful preoblačim pa mal smrdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa vedno sem govorila, da nočem imeti pobruhančka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Bolje bo pa baje, ko bomo prišli na gosto hrano. Tako je meni rekla patronažna.

Lp, petja




ANJA5 -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (9.2.2006 19:48:04)

men je moj polival dokler sem mu na silo hotla podirat kupčka- kar je baje nujno. No pri nas ni bilo tako. Večkrat sem mu podirala kupček, več je šlo ven.Absolutno sem mu nehala podirati kupčka preko rame, ampak sem ga samo malo Potrepljala po hrbtu..obrnila sem ga pa pred sebe.(hrbet na svoj trebuh - patronažna mi je rekla, da je normalno če mu pritiskaš na trebuh (kao podiranje kupčka) da bo polil....kar je kar smiselno...a ne?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.2.2006 20:54:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tinkamiška -> RE: Polivanje in Bruhanje mleka (10.2.2006 9:56:41)

ja, anja5 se strinjam s tabo. nam so na tečaju za naravni porod povedali, da tak način podiranja kupčkov ni primeren, ker mu naša rama pritiska na tebušček.

mi ga podiramo sede, kadar pa jo res fejst tišči si jo dam v položaj trebuh ob trebuh in dam eno roko pod njeno ritko, z drugo jo pa po hrbtu božam. ji vedno odleže in ponavadi tudi takoj zaspi...

lp,
tinka




Stran: [1]