Pravljice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rozi81 -> Pravljice (7.2.2006 23:27:54)

Zanima me kdaj ste svojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začele brati pravljice oz. če sploh berete? Kdaj otroci začnejo poslušati, kdaj jim to postane zanimivo?
Jaz imam občutek da če bi moji začela brati bi mi hotela knjigico strgati iz rok ter jo strgat na prafaktorje. Tako kot reklame, ki jih dobimo po pošti. Stara je pa 7m.
Vem da je še premajhna za to da bi me poslušala ko ji berem in dojemala zato pa sprašujem kdaj otroci začnejo poslušati.

Hvala za odgovore.


LP S




Anonimen -> RE: Pravljice (7.2.2006 23:35:54)

OJ! Sicer ne vem kdaj začnejo poslušat... sam lahk ti pa dam "strokoven nasvet"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Najprej je fajn otroku dat tiste kartonaste zloženke brez besedila (al pa no zdej so že plastične, pa svašta) da se otrok počasi nauči spremljat.

Potem mu daš kartonasto (plastično, etc...) knjigico, ki je že knjigica (se jo da listat ). tako otrok spozna kje je začetek pa konec. Tud to je še brez besedila.

No šele potem pride knjigica z besedilom (ena beseda na stran)
Pol pa sam stopnjuješ.

Ok to je teorija... prakso ti bojo pa druge povedale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KODA -> RE: Pravljice (8.2.2006 0:09:39)

Našedva sta stara 3 in 5 let,pa dostikrat,ko jima berem na koncu ugotovim,da berem sama sebi.




Lunca1 -> RE: Pravljice (8.2.2006 6:10:58)

Moja pri skoraj 14 mesecih ni sposobna dosti spremljanja. ji je bolj zanimivo listat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Izgleda potem takole "Nekoč pred davnimi časi je ... obrne stran potem pa začnemo tole je žaba, čarovnica ... Pa smo že na koncu, pa na sredi pa spet na začetku, pa ene 3 strani vmes preskoči.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] v glavnem ni šans. Vsaj meni ne ratuje, mojemu še mogoče včasih. Tamala se že potrudi, da obrne list, pa če ga še tako močno pritiskaš dol. Poznam pa eno, ki ji bere že ves čas in je mlajša od moje, pa hodita v knjižnico skoz po nove knjige.




lelaval -> RE: Pravljice (8.2.2006 7:24:03)

Moja je stara 8 mesecev in posluša, ko starejšima zraven berem. Kartonasto vlači po ustih, (zato ji je že odpadla) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], se bolje obnese PVC knjiga - v Mladinski knjigi jo imajo za 1.500 - ima par strani, a jo lahko ima tudi v vodi.
Starejšima sva nekje pri enem letu začela brat pravljice - pa ne predolgo, ker se naveličajo. Prej smo bolj slikice gledali in sva razlagala, kaj počnejo nprm. živali,...




muha1 -> RE: Pravljice (8.2.2006 7:53:50)

Mi sedaj pri 6.5 mes. bolj kot beremo gledamo slikanice (kartonke). Vmes si izmislim kako besedilo ali zapojem pesmico,... in to je to. Drugače pa ima knjigice zelo rada in že vriska, ko vidi, da jo bove prelistale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ronja5 -> RE: Pravljice (8.2.2006 9:36:22)

Mi smo stari 14 mesecev in sedaj "beremo" tiste knjige, ki opisujejo dojenčke, npr. Leon je umazan, pa barve, pa nasprotja, knjigice o Pikiju, pa kakšne pesmice od Bitenca, te so itak zakon. Začeli pa smo s kartonkami o živalih in smo v začetku tudi v glavnem peli ob slikicah, o vsaki živali eno pesmico. Naš ima knjigice zelo rad in se ful zamoti z njimi. Za branje pravljic pa je še čas.




Stran: [1]