nezadovoljen dojenček-razvoj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


doris26 -> nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 19:59:25)

Pozdravljene.

Sem razmišljala, ali bi se vključila z vprašanjem pri temi zahteven otrok, pa bom tu vprašala, ker me še nekaj drugega zanima.

Torej moj dobre 4 mesece star sin zelo veliko (preveč) joka. Najprej smo mislili, da zaradi krčev, zdaj pa spoznavamo, da je predvsem non-stop nezadovoljen, tečne volje. Velikokrat se ne pomiri niti ko ga vzamem v naročje. Sem praktično celi čas v njegovi bližini, v vidnem polju (samo na wc grem in perilo prati), pa on glasno protestira. Z možem sploh ne veva, kaj naj mu še dava, saj se kar naprej nekaj igramo, hodimo okoli. Še v vozičku ni več miren.

Ne upava ga pustiti dlje časa jokati, sva poskusila, pa vrešči, kot bi ga "iz kože dajali", da ostaja brez sape. On se ne da.

Zanima me, ali se bo po vašem mnenju normalno telesno razvijal-vsedel, shodil, saj mu namreč ni za trudit se kotaliti z boka na bok, na trebuhu pa itak noče biti, s težavo se opira na rokice-večinoma joka. Bi bilo dobro iti na kako telovadbo, da se bova oba naučila?





tipka -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 20:15:48)

Kaj pravi pediater, jaz bi mu to povedala?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Da joče, mislim. Če bi imel krče, bi ti najbrž vedela, nujno pa ni. Sit je?

Naša dvojčka sta imela take močne krče, da sem patronažni sestri rekla, ko sta se začela smejati, da ne morem verjeti, da se tako veselo smejita, če sta imela do tedaj take močne bolečine, veliko sta prejokala, resnično sem mislila, da bosta imela zaradi tega hude posledice in bosta med bolj žalostnimi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa nimata, en je pravi veseljak in zabavljač in to ravno tisti, ki je bil največ temnordeč v obraz ob krčih.







nana 27 -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 21:03:51)

Sem napisala zelo dolg odgovor, pa mi ga je zbrisalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Nam je pomagalo, da smo se naučili masaže. Otrok je v enem tednu umiril in že pri dveh mesecih pasel kravice. Z masažo otročka pomiriš in krepiš njegove gibalne sposobnosti in koncentracijo. Jaz sem bila ravno tako obupana kot ti in sem pisala gospe Kurent, ki nas je obiskala na domu in obema z možem pokazala masažne prijeme. Ne moreš verjeti, kako masaža otročka pomiri. Ko je prišla, se je kar zgrozila in poudarila, da se mora najprej umiriti, da ga bo sploh lahko masirala. Res hud primerek, ampak pod njenimi rokami se je spremenil v angelčka. Zdaj kar cepeta z nogivcami, ko ga začnem masirati in se smeje. Poskusi ji pisati. Če te še kaj zanima, pa mi pošlji mejl. Aja star je tri mesece in pol.  http://www.masazadojencka.si/




Grascakinja -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 21:13:46)

IZVIRNO SPOROČILO: doris26
Zanima me, ali se bo po vašem mnenju normalno telesno razvijal-vsedel, shodil, saj mu namreč ni za trudit se kotaliti z boka na bok, na trebuhu pa itak noče biti, s težavo se opira na rokice-večinoma joka. Bi bilo dobro iti na kako telovadbo, da se bova oba naučila?


Moja se je z boka na bok in okoli začela kobalit pri 5-6m, prej je tudi nisem dajala na trebuh, pa je sama skapirala in od takrat je stalno na trebuhu. Pomoje še nimaš razloga za skrb, lahko pa vprašaš pediatra.




Naja31 -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 21:16:37)

Evo, mamica še enega izredno nezadovoljnega dojenčka.

Pii nas je bilo do 5. , 6. meseca isto. Mislim, da je te prve mesece samo prejokal. Pa niso bili krči.
Razen če ni bil v naročju. Tako smo se prve mesece samo nosili. Tudi po cele dneve. Bilo je res grozno.
Če sem ga odložila, je bil v sekundi tak jok, kot da se mu nekaj zelo hudega dogaja.

Pa je postalo bolje, ko je začel sam sedeti in se igrati na tleh. Ko se je začel plaziti po vseh 4ih je bil sploh zadovoljen in zdaj je carsko v primerjavi s tistim kar je bilo prej. Jaz sem cel čas imela občutek, da bo sinko bolj zadovoljen, ko se bo lahko kam premaknil in je bilo res.

Razvija se popolnoma normalno kot zadovoljni dojenčki. Pri nekaterih stvareh tudi prehiteva, tako da to njegovo "nezadovoljstvo" ni imelo nobenega vpliva na razvoj. Kvečjem nasprotno .Se mi zdi, da je zaradi nezadovoljstva prej postal bolj mobilen. Ok, vem da čudno zveni.
Moja prijateljica ima isto starega sinka, ki je zgleden dojenček od rojstva. Zelo redko je jokal, zadovoljen z čisto vsem. Ko smo šli na sprehod je njen sinko lepo sedel v vozičku, moj je do prvega vogala začel kričati.
Njen je doma lepo sedel v stolčku, moj se je drl če ni bil v naročju. No, njen se sploh ni začel plaziti, moj pa že 2 meseca veselo taca po vseh štirih.  

Naš recept "konstantno po rokah" je hudo, hudo naporen in ti ga ne priporočam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Poskusi z Nanino idejo o masaži.




Talija -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (7.2.2006 23:48:08)

Nezadovoljen otroček? Kako znano mi to zveni!
Včasih se kar malo pomiriš, ko spoznaš, da nimaš samo ti podobnih težav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ja, draga sotrpinka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Tudi meni je bilo zelo hudo, saj smo prejokali ure in ure- ponoči in podnevi. Na začetku sem to opravičevala s tem, ker je veliko polival(bruhal), ko je to minilo sem si rekla, da ga morda le pestijo krči, potem so bili krivi zobki, ki so tudi ostali do danes še vedno dežurni krivci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] za malo tečnobico.

Praktično je odraščal  v mojem naročju- in non stop smo se dojili... še do nedavnega tudi po 10 krat na noč. Včasih je bilo resnično tako naporno,da sem mislila, da se bom od napora kar sesedla.
Poskusila sem vse, kar se mi je zdelo pametno, poslušala različne nasvete, prebrala (PREŠTUDIRALA) Pantleyevo knjigo o otoškem spanju ter še nekaj drugih, poskusila tudi z masažo in nekaterimi drugimi fintami, a pravega recepta nismo našli nikjer....Ostalo mi je samo še upanje, da bo nekoč že bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In res je bilo...počasi z vsako razvojno stopnjo je bilo nezadovoljnega stanja manj. Danes je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]star 13 mesecev. Najbolj srečen je na tleh, ko dobesedno teče po štirih po celem stanovanju ter raziskuje okolico in je pravi mali navihanček. Živahen je kot živo srebro, vedno v akciji (še previjal bi se kar med kobacanjem po postelji) in zna uveljavljati svojo voljo. Če ne dobi tistega, kar si je zmislil, glasno komentira. Tudi sicer ga moraš imeti non stop na očeh, a se vsaj joka ne več, saj se počuti neznansko srečnega, ker zna in zmore nekaj storiti popolnoma sam. In tega je iz dneva v dan več.

Torej, brez panike- pogumno naprej z veeeeliko mero potrpljenja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 




tehnofil -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (8.2.2006 18:31:51)

Čisto NORMALNO. Kot naš. Le tako naprej. Brez skrbi. Starejši ko je, manj bo dela. Obljubim.




Anonimen -> RE: nezadovoljen dojenček-razvoj (9.2.2006 16:04:24)

Živjo,
masaža je res dobra ideja in resnično pomaga, vsaj pri nas je. Poskusi ga imeti čim več v lupinici z dvignjenimi nogami ali pa si ga daj na kolena, obrnjenega na hrbet z nogami na tvojem trebuščku. Svoje noge dvigni s pručko ali kovčkom ali brisačami, v glavnem podloži jih. Glavno je da je ritka prislonjena na trebuh in da so nogice višje od glave. Otrokom ponavadi ta položaj paše in jih pomiri, saj lahko gledajo pri tem svojo mamico. Kok sm čudn tole napisala.




Stran: [1]