beti 1 -> RE: Starost varuške (8.2.2006 11:05:46)
|
Mojega Žigo je od enega leta starosti dalje pazila 22 let stara varuška. Nikoli še ni pazila nobenega otroka, od začetka je bla štorasta pri previjanju, pa glede kuhanja sem ji vse razložila. Sem jo sicer nekaj malega poznala od prej (je iz moje vasi, od svaka prijateljica). Najbolj pomembno mi je bilo, ko sta se prvič videla, ko bi skoraj lahko rekla, da je šlo za ljubezen na prvi pogled z obeh strani. Pazila ga je devet mesecev in ta čas je bil vedno on prioriteta, ga je skoraj malo preveč razvadla, je potem rabil štiri mesece, da je pozabil, kako lepo mu je bilo z njo in začel čisto zares uživati v vrtcu. Še v vrtec ga je ona uvajala, je bil zanj lažje. Meni je blo zelo žal, da je morala nadaljevati s študijem, sta se res enkratno ujela. So mi še vzgojiteljice v vrtcu rekle, da se prav neverjetno dobro ujameta. Previjat, kuhat,... se lahko vsak zadovoljivo nauči, bolj bistveno se mi zdi, da ima varuška res rada otroka, ki ga čuva. Pri tem leta niso pomembna. Nekatere bi ble tud pri 16 lahko že čisto dobre varuške, drugim pa verjetno tud pri 35-ih nebi zaupala svojega sončka. Zdi se mi tud pomembno, da daš varuški vedet, da te lahko kadarkoli pokliče, če ima kakšno vprašanje in vpraša karkoli v zvezi z otrokom.
|
|
|
|