blazka -> RE: Miksanje ali koščki hrane? (7.2.2006 21:42:05)
|
Jaz bi tukaj samo nekaj dodala: moja mama pazi otroke že nekaj časa. K nam pridejo stari okrog 1 leta, to je direktno s porodniške. Imajo že zobke (vsaj 4 zgoraj in 4 spodaj). Velika razlika je med otroki glede hrane. Nekateri že vse jejo, brez problemov, spet drugi se kar davijo, če dobijo kaj bolj gostega kot je juhica v usta. Moje mnenje je, da je treba dojenčka postopoma navajati na koščke hrane, mehko kuhane zelenjave, čisto tanke lističe jabolka,... Če mu pasiraš do npr. 11 mes. se tega navadi in sploh ne prenese koščkov v ustih ali kaj gostega. Naš mali je star 8 mesecev. Je že zelenjavo malo bolj skuhano po manjših koščkih, prej sem mu jo pa z vilicami zdrobila, jabolko gloda že od 6 mes....Meso je zrezano, ne pa zmiksano, itd. Meso sem mu samo prvič zmiksala, pa je tak čuden vonj ratal, da sem si rekla nikoli več. Hrana je veliko bolj okusna in privlačna na pogled, če ni vse skupaj zmiksano, da se vidijo koščki. ...Tisto zmiksano me spominja na eno foro iz TV že pred časom, ko so imeli very fast food, pa so jim spasirano hrano direkt v "abdomen" špricali...nagravžno. Jaz sem torej bolj proti miksanju, vendar pa vseeno naš mali včasih dobi kakšen frutek, predvsem marelico, pa breskvo, ker jih zdej ni frišnih. Zelenjavo pa nikoli. LP
|
|
|
|