čas med obroki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


wawa -> čas med obroki (7.2.2006 17:25:52)

Saj vem da me boste nekatere nadrle, ampak pač reskiram zato da bi dobila kak uporaben predlog.....


Kako naj podaljšam čas med obroki pri dojenem otroku?? Problem je v tem, da jeva na dve ure in ne pojeva vseskupaj nič...............potem pa spet čez dve ure. Kadar nama uspe jest na tri ure takrat pošteno je in vleče. Ampak večinoma nama ne uspe počakat tri ure.

Ni mi problem dajat mu na dve ure, ampak zdi se mi brezveze, če fulll malo poje, na tri ure pa res lepo je. Zelo bom vesela kakršnega koli predloga. Aja še to Andraž je star dva meseca in pol.




Naja31 -> RE: čas med obroki (7.2.2006 17:32:06)

Jaz mislim, da je še premali, da bi podaljševala čas med obroki. Pri nama je zelo, zelo redko uspelo, da je med obroki minilo tri ure.  
Sicer pa se pri tej starosti itak še dojijo ko želijo in ne na uro.
No, vsaj jaz sem tako prakticirala.




Anonimen -> RE: čas med obroki (7.2.2006 17:39:14)

jaz nikoli ne pogledam na uro kdaj je nazadnje jedel. Takrat, ko me prosi, mu dam. Pa če je to za pol ure ali  4. Tako, da ti ne znam pomagati




lumpy -> RE: čas med obroki (7.2.2006 17:57:33)

Jaz pa mislim da je sedaj že toliko star da je prav da si uredita svoj red, tako vsaj pravijo po enem mesecu. Izkušenj nimam lahko ti povem samo po nasvetih ostalih.

Ko se joče in če je še prehitro je babica svetovala da ga kar z dudko zamoti, pa se z njim pogovarjaj in ga malo nosiš - pa čas mine.  




tina104 -> RE: čas med obroki (7.2.2006 18:04:56)

Jaz mu zdaj pri 5 mesecih in pol poskušam uvesti obroke malo redkeje - na 3 do 4 ure, pa tudi ne gre vedno. Najlažje je, če ga zamotim z nošenjem, kar pa ni preveč fajn za mojo hrbtenico, ker ima skoraj 10 kg. V glavnem nošenje ful pomaga, včasih pa petje, pa razgibavanje - malo migava z nogicami, rokicami. Dude nima, tako da to pri nas ne pride v poštev. Ker naš ful veliko je ga zadnje čase malo motim tudi s čajem, samo to pri tebi ne pride v poštev, glede na to, da že tako malo je.
Teh metod se poslužujem jaz, me pa zanimajo tudi druge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ker te ne delujejo vedno.




Anonimen -> RE: čas med obroki (7.2.2006 19:25:55)

Hm. Bom bolj slaba tolažba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] midva sva se pri 2m dojila tudi na 1 uro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] sem ga pristavljala kadar se mi je pač zdelo, da bi rad jedel. Se pa strinjam z že napisanim, da je pri 2m še malo prezgodaj, da bi naštimala točen čas med podoji. Pa še zdaj 1x bo poskok v rasti, pa tko...
No, mi smo stari 7m pa sedaj malo raztegnem tako, da pač nisva doma, ko "naj bi" jedel. Greva na sprehod, na obisk, v trgovino ali pa sam mal okol z avtom. In nama je uspel, da že zjutraj zdrži 5,5 ur, pa potem zopet 4,5 ure [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] no, in imava 4-5 obrokov na dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




petarda -> RE: čas med obroki (7.2.2006 19:41:38)

Meni večinoma uspeva držati med obroki 3 ure ali pa vsaj 2.5. Ko mineta dve uri od obroka in če postane tečen, ga malo nosim in zaigram, potem pa ga nesem na previjalno in ga počasi previjam, zraven mu pojem, se igrava in luftava rito. Največkrat se tako zamoti pol ure ali še malce več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Grascakinja -> RE: čas med obroki (7.2.2006 21:17:28)

Midve sva se do uvajanja goste hrane dojili na 2,5h. Pa da se na zobe mečeš, ni šlo drugače. Jok do stropa. Ne čaji, dude, igranje, nič ni zamotilo lakote. Edina sreča je ta, da je potem kasneje znala bolje jest in se je hitreje najedla, ni vlekla po 15 minut ampak kakih 5. Držim pesti, da bo šlo tebi bolje!




Katrin -> RE: čas med obroki (7.2.2006 21:26:22)

Jaz prvih 6 mesecev nisem nikoli gledala na uro. Če je bilo treba, sva jedli vsako uro. So pač še premajhni in prav tako imajo majhen želodček. Nimajo še občutka sitosti poleg tega se radi crkljajo.

Ne obupaj, saj bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še prehitro zrasel in bo minilo to obdobje.

Lp




tincci -> RE: čas med obroki (9.2.2006 17:03:33)

Tud jaz ti ne znam pomagat. Naša je na 2.5 ure, ponoči na 3. Ampak je min 20 max 55 minut. Skratka, stalno jo imam na joškah, tako da komaj čakam, da bo to enkrat mimo...




SLAMlCA -> RE: čas med obroki (9.2.2006 17:37:35)

V taki starosti je tud naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kar naprej zizal, ampak vse lepo in prav priklopljen je bil potem 1 uro ali 45 minut po tamalen, jst sem bla čist fertik, tak da sem se oddahnila da nimam dvojčkov, ker tako bi cel dan samo dojila, tako da če je hitro fertik si lahka srečna




rozi81 -> RE: čas med obroki (9.2.2006 17:40:50)

Moje mnenje:
daj mu takrat, ko želi jesti saj je še majhen, pa ne glej kaj piše v knjigah. to je tvoj otrok, je edinstven in ni narejen po knjigi ali pa po povprečju. Jst sm tut mojo kar naprej pristavljala, pa hvala bogu da je bilo tako kaj pa če ne bi mogla. Drugače pa slej ko prej mine. boš vidla še dvakrat se boš okoli obrnila in že bo star 8,9 mesecev. Tako da ne sekiraj se. moja je zdaj stara 7m pa jo skoraj morm spomnt da je čas za jest. Prej mi je pa vlekla tut na 1,5 uro.
Vse ob svojem času.


LP S




NRMM -> RE: čas med obroki (9.2.2006 18:06:16)

Ker je še tako majhen mu daješ jesti, ko zahteva. Midve sva večinoma na flaši (stara je 7 tednov)in mi je vsake 3 ure, ponoči na 5-6. Ko je bila še moja mlekarna aktualna je bla tudi vsako uro na njej. Ker je na adaptiranem mleku in ker poje veliko glede na svojo starost mi je pediater rekel, da naj ne je prej kot na 3 ure. Zamotim jo pa z dudico, čajem, igranjem, nošenjem......




Stran: [1]