Anonimen
|
Špageti s pinjolami Pošlji prijatelju Avtor: vs, november 2004 Testenine se znajdejo na naših krožnikih vsaj nekajkrat na teden. Predvsem zato, ker jih lahko hitro pripravimo ... ... vendar pa nekateri okusi hitro postanejo dolgočasni. Testenine lahko popestrimo zelo hitro, le da zamenjamo nekaj sestavin naše klasične omake. Danes vam ponujamo špagete s pinjolami. Za štiri osebe potrebujemo: 1/2 skodelice olivnega olja, 2 drobno sesekljana stroka česna, 2,5 skodelice grobo mletih drobtin, Sol, grobo mlet črni poper, 1/2 skodelice praženih pinjol, 1/4 skodelice rozin,, 1/4 žličke zdrobljenih čilijevih kosmičev, 20 razpolovljenih češnjevih paradižnikov, 4 žlice sesekljanega peteršilja. Za 4 osebe, ki imajo zelo prazne želodčke, potrebujemo 40 dag testenin. Kako do omake? V ponvi na 2 žlicah olja pražimo česen, da začne dišati, ne sme pa porjaveti. Vročino zmanjšamo, dodamo drobtine, jih posolimo in popopramo in jih med mešanjem pražimo, dokler ne porjavijo. Damo jih v srednje veliko skledo in vmešamo pinjole. Medtem pristavimo velik lonec vode, ki mu dodamo malo olja in soli, da se testenine ne razkuhajo in da se ne sprijejo. Ko voda zavre, dodamo testenine in kuhamo toliko časa kot je napisano na embalaži. V ponev damo še 2 žlici olja in 30 sekund pražimo preostali česen, rozine in čilijeve kosmiče. Dodamo paradižnike, posolimo in popopramo in jih kuhamo 5 minut. Dodamo peteršilj, 2 žlici prihranimo. Testenine odcedimo, jih damo v veliko skledo, primešamo paradižnik, polovico krušnih drobtin in 2 žlici olivnega olja. Po okusu posolimo in popopramo. Razporedimo po krožnikih, poškropimo s preostalim oljem, potresemo z drobtinami in peteršiljem. Omaka je narejena hitro in enostavno, edino kuhinja lahko med pripravljanjem jedi postane podobna Jamiejevi. Pa dober tek!
|