XXYY -> RE: Materino mleko (6.2.2006 17:20:21)
|
Živjo! Tudi mi smo stari 6 tednov in 6 dni. Problemi so pa bili isti. Tudi naša ni znala zagrabiti oz. ni hotela zagrabiti bradavice, ker so bile zelo ploščate. Potem sem začela črpati mleko in sem ji začela dajati po flaški. Res, da imam mleka še sedaj full veliko. Pa smo bili zadnjič pri prvi svetovalnici in mi je njena zdravnica (od [sm=duda.gif] ) rekla, da jo naj kar prisatavim na prsa, da bo začela vlečti. In kot da bi tamala vedela, da mora vlečti takrat iz prsi, je začela res vlečti in piti mleko. Pa je zdravnica rekla, da jo naj čim več pristavljam k prsi, ker bo bolje zame in bolje zanjo. Zame bolje zato, ker s črpanjem ti vzame full časa in energije (vsaj pri meni), pa še veliko mleka bo, za njo pa tudi bolje da se malo pocrklja in dobi veliko mleka. Tako, da če jo boš sedaj prestavila na prsi, verjamem da ti bo sedaj začela lepo vleči. Ker je verjetno že dobila tisti občutek za sesalni refleks. In čim več ko jo boš imela na prsih, bolj veliko mleka boš imela. In pa veliko vztrajnosti mora biti. Pa veliko, res veliko pij. To tudi full pomaga. Pa čim manj prave kave. Jaz sem bila že preveč kregana, ker malo preveč kave popijem na dan. To baje zmanjšuje nastajanje mleka. Ampak, pri meni ni bil še tak velik problem zaradi kave, ker imam mleka še veliko (3 Aventove flaške - 260 ml in ena nukova - 300ml, so v zmrzovalniku). Res, veliko jo pristavljaj k prsi, boš videla razliko potem. Pa srečno dojenje ti želim in ne obupat.
|
|
|
|