Anonimen -> RE: BLOKADA RAČUNA ZA LETO 2000 (11.2.2006 23:02:45)
|
Tudi jaz sem v podobni situaciji, čeprav je dolg z drugega konca. In sem ravno v tem tednu urejala to sranje na svoji banki (NKBM). Če imaš TRR blokiran s strani DURS-a ali pravne osebe, ki je to zahtevala preko sodišča, potem lahko denar dviguješ samo na matični enoti svoje banke. Iz izvršbe (da ti morajo izplačati, ne glede na blokado) so izvzeti DSP, enkratne pomoči občine, štipendije (od RZZ) in otroški dodatki, pa še dodatek za nego in vsi ostali prejemki s CSD-ja in MDDSZ, ki so posledica nezaposlenosti ali materialne pomoči. Te prejemke ti morajo v celoti izplačati v gotovini. Vsa ostala nakazila pa lahko zarubijo, vendar tako, da ti kljub temu ostane na TRR minimalna plača. To naj bi bilo sedaj okrog 87.000 SIT, če sem jaz prav razumela. Če si pa dolžan banki direktno, mi je pa ženska rekla, da lahko do poplačila dolga njim vzamejo vse (če je zadeva že na pravni službi), vendar ti morajo pustiti zajamčeno plačo, ki je približno 50.000 SIT, če ne celo nekaj manj. Če pa zadeva še ni na pravni službi (npr. pravkar prekoračen limit ali podobno), pa lahko vzamejo vse. Do zadnjega tolarja.
|
|
|
|