Pritožba na banko – POMOČ?? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

tinkatonka -> Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 10:57:43)

Naj najprej opišem primer....

Dobili smo izvršbo za trganje sredstev iz računa, zaradi enega starega kredita, ki ni bil plačan. OK vse lepo in prav. Grehe je treba poravnat. Ampak namesto, da bi mi trgali znesek, ki je napisan na izvršbi sodišča, so trgali 6× znesek le-tega. Tako da lahko verjamete, da me je skoraj kap, ko sem zagledala ogromen minus na TRR-ju. [sm=smiley15.gif] Če bi trgali pravilni znesek, pa bi bili se vedno v pozitivnem stanju. Ker smo to opazili v soboto, do danes nismo uspeli nič rešiti. Danes pa po klicu banke, doživi mož hladen tuš. Da je to čist normalno in da naj se ne sekira, da češ a nas je davčna dobila al kaj? Da naj pride on lepo v svojo enoto in da lahko samo v lastni enoti dvignemo denar, na bankomatu ali kje drugje po SLO pač ne. Zaradi nesramnega odnosa bančne uslužbenke, kljub temu, da je prišlo do ogromne napake iz njihove strani, ki bodo mojemu možu povzročili stroške (ker dela na terenu, se mora zaradi tega vrniti v Ljubljano – bencin, cestnina, čas).

Moje vprašanje – kam naj se pritožim na delo bančne uslužbenke in kje oz. ali lahko zahtevam povrnitev stroškov, ki so nam jih povzročili, zaradi njihove napake?? Bi zahtevala samo opravičilo, ampak glede nato kako se je bančna uslužbenka nesramno obnašala, ne bomo tiho!!! Tudi ustnega opravičila, kljub temu, da je rekla da gre za njihovo napako, mož ni dobil. Konec koncev njo nima kaj zanimati zakaj je prišlo do izvršbe, njena dolžnost je samo trgati pravilni znesek iz računa, ne pa da se ti potem še prek telefona posmehuje, češ a vas je davčna dobila. A se je že kdo kdaj pritoževal/a na delo banke in kakšni so bili odzivi od tam? So bile pritožbe rešene?

Prosim za pomoč!!!

Anonimen -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 11:01:36)

Pokliči na pravno službo v Lj za izvršbe te banke in zaprosi za njihov mail in naslov. Pritoži se še danes in vse zapiši. Lahko pa jih tudi po telefonu pojasniš kaj se dogaja. Seveda potem še pisno.

Anonimen -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 11:03:09)

Pomagat ti žal ne morem, lahko ti samo povem, da maš čist prav in da je prav da ukrepaš! Upam, da ti rata, ker so res nesramni!

tinkatonka -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 11:04:45)

anonimen mi lahko bolj natančno poveš kam natančneje naj kličem, da najdem v imeniku njihovo tel. številko ali pa še bolje, jo imaš mogoče ti?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.2.2006 11:12:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tinkatonka -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 11:21:49)

Upam da se to res nikomur ne ponovi. Jutri ko pride mož samo zaradi tega v Ljubljano, bom šla kljub temu da nisem imetnik tega računa ampak on, zraven v banko in znorela.

Trgati bi morali cca 100 tisoč sit, a oni si dovolijo trgati cca 700 tisoč SIT[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Mal je manjkal, da nisem pred bankomatom rodila. Brez pretiravanja!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.2.2006 11:26:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mala maja -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 11:59:54)

tinatonka prav tak tuš sem doživela. Ko so mi pobral moj kredit za očetov neplačan kredit(pa je bil mrtev že 2 leti pa tud nisem po sodišču dolžna plačat)

A si pogledaqla če niso še kakšne grozne obresti, ker te obresti so nore. JAz plačujem 25 tisoč za glavničo 800 tisoč na mesec. To so obresti, Moja mami je vzela leta 97 kredit za kerga nismo vedel za 300 jurjev pa je prilezlo na 2.3 miljona. Samo obresti. žal je ni več da bi jo vprašal kaj je rabla ta dnar pa zakaj ni plačala niti enega samega obroka. Pa še na banki ga je vzela katere sploh ni bla komitent pa takrat je bla na zavodu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sumimo da je šla za poroka pa un ni plačeval sam dokazov pa nimamo banka pa jih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] skriva.

Sicer pa najboilje da gre v banko pa se tam zmeni kaj pa kako je to s tem trganjem. pa kaj so mu sploh trgal. Pol nej šele išče pravnmo pomoč. Aja pa tud na izvržbi piše samo glavnica+ obresti ki niso seštete in jih ne veš + sodni sdtroški. Moje menje je da je to to obresti+ sodni stroški + glavnica.

Pa sory za nastzalo situacijo in upam da jo bosta rešila

Aja Radha nebi te rada strašila ampak te bodo najdl pa bodo svoje hotl čeprav gre za napako. MEne so tud po 1 letu . Sv.... vzel so mi limit in hotl za 100 jurjev limita 50 jurjev obresti. Jaz sem pa seveda zamenjala banko. Pa so me najdl.

Anonimen -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 12:15:51)

Ne vem katera banka je tole, vendar če kličeš v Lj na centralo, tam prosi za številko ali pisarno pravne službe.
Dobro jih skregaj.

kalbo -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 12:19:57)

Ja, to je pa ljubljanska banka.

Men so ukinl vse trajnike, še dons ne vem zakaj, pa nič povedal. če nebi neprečrtana položnica za magno prišla sploh nebi vedel. Kličem na banko, pa mi una kura zabrusi....ja gospod, če nimate sredstev na računu, vam mi ne moramo plačevati obveznosti....kaj ni sredstev, saj je dva dni nazaj plača gor pršla...ja..ja.. pridte v poslovalnico..dum dol telefon.
Si morte mislt, da sem mal manj k podrl vrata ko sem prišel v poslovalnico. Pa je bla na srečo uslužbenka na šalterju prijazna, pa je vse zrihtala takoj pa še ene tisočkrat se je opravičla. Še dons pa ne ve, kaj jim je blo, pa nobena ne ve, kero sem na telefon dobil. Groza.

mala maja -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 12:25:42)

ma na banki morš bit zadnej čase kar tečen.

Jaz sem prišla do dejstva da je še vedno met najbolj denar v nogavici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

aja kalbo pa ni sam NLB taka so vse jaz mam SKB pa sem na istem. Se ne da nič zmenit. Glej men so zablokiral bratu ne ker ga nimajo v bazi ker ma on NLB jaz pa prav tako kot je mel oči SKB. In kaj zdaj??? Nič pod nosom sem se lahk obrisala sem bla celo pri odvetniku pa mi je še on dnar pobral pa nič naredu.

Vseeno na dobro rešitev pa poročak kako sta rešila.

KIRA -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 12:36:51)

midva sva  zaradi nesramnega odnosa uslužbencev na NLB manjala bank o na SKB, kjer je bilo pa podobno - le da ne v takem obsegu. sva šla na NKBM, tukaj pa nikoli nobenih problemov.
men takšen odnos do strank gre najbolj na živce, pa če je banka ali pa samo trgovec.

pritožiš se pa lahko njenemu (uslužbenkinemu) nadrejenemu, vodji oddelka, ali pa kar na matično banko - ne na podružnico oz. poslovalnico. pa vse poslane papirje si kopiraj ker banke rade "zgubujo" poslane dopise. vem po lastnih izkušnjah. ampak sem dovolj brihtna, da imam vse kopije in pošiljam priporočeno - da mam dokaz.

pety78 -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 12:50:13)

Ko sem bila na faksu, mi je foter nakazoval cca 20k preživnine. Nekega dne pa pogledam na bankomat, pa minus. Fora je v tem, da niti limita nisem imela, tako da sama v minus nikakor ne bi mogla it. Jaz skor v jok. Krvavo sem potrebovala denar, ker sem se čist sama preživljala, denarnica prazna, na računu pa minus. Samo molila sem do banke, da to ni res, čeprav sem vedela, da negativnega stanja nisem naredila. Pa vseeno strah, a sem mogoče kdaj kje kaj pozabila plačat, bla, bla, bla, .... No, ker so bili prijazni, sem tisto jezo v trenutku pogasila, samo da se je uredilo.
Mislim, idioti so napačno knjižili in ne upam si pomisliti, kolikokrat se to zgodi, pa sploh opazimo ne.

LP, Petra 

zoya_ -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 13:06:20)

2 leti sem delala na oddelku za izvržbe v eni zavarovalnici in ljudem je potem banka oz. DURS trgal seveda večje zneske, kot pa piše na izvršbi. Zakaj, ker ni zakonitih zamudnih obresti. Te pa je potrebno izračunat oz. poklicat v pravno službo tistega podjetja, ker ste dolžni in vam tam izračunajo celoten znesek.

Na tvojem mestu bi prvo preverila, koliko je obresti in koliko dejansko potem pride celotni znesek. Sodišče ne prakticira računanja zamudnih obresti oz. jih ne pišejo na izvršbo.

Najboljš, da pokličeš tistega, v imenu katerega je banka trgala.

Vem pa, da se obresti nabere full. Enkrat sem eni iz 100 jurjev naračunala čez 1mio in me je bilo kar strah gospo nazaj poklicat, da je ne bi kap. Obresti so skoraj 20% na leto, tko da kar računajte...

pety78 -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 13:58:41)

Zoya. banka je menda že priznala svojo napako.

matahari -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 14:09:08)

Ej kolegice, v uradnem listu pišejo zakonsko določene zamudne obresti in višje od teh v Sloveniji neihče ne sme zaračunavat..mislim, da so 14% letne ampak nisem prepričana..Zato je šel tudi Orion vragu žvižgat, ker so obračunavali previsoke obresti, tako, da v najslabšem primeru ti zaračunajo zakonsko določene zamudne obresti..potem so tu še stroški opominov, kakšnih izterjevalcev (če gre za občino se izterjevalcev ne smejo posluževati tako, da se moraš pritožiti..)..vse skupaj pa sigurno ogromno nanese..V primeru,da se vam zgodi, da česar koli ne morete plačevati se je najbolje dogoviti za obročno odplačevanje ali moratorij, za katerega pa zopet plačujete obresti, ki so pa pogodbeno določene v naprej tako, da lahko vsak ve kolikšne so...

zoya_ -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 15:10:19)

ja pol pa če so se res na banki zafrknili, pa pritožbo, povračilo denarja, pa še odškodnino, ker nisi mogla do svojega denarja oz. si toliko in toliko časa bila finančno nezmožna....

Ashajt -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 15:27:19)

Pritožbo naslovi na glavnega v LB, saj boš tako v najhitrejšem času dobila odgovor. Če želiš ti lahko dam njegov email naslov. Ne pošiljaj pritožb na tvojo poslovalnico ampak kar na matično banko tukaj v Lj na Trgu republike. Obvezno imej kopije ker bodo itak vse izgubili in se nato zgovarjali.

Moja pritožba je bila hitro in meni ugodno rešena.
Poleti sem vložila vlogo za spletno storitev Klik. Bančni uslužbenec mi je zatrdil, da bo vloga odobrena v roku treh delovnih dni. Po vrnitvi z 14 dnevnega dopusta sem presenečna ugotovila, da mi Klik še ni na voljo oz. nisem prejela nobenega obvestila. Pozanimala sem se na Teledomu, kjer pa so mi zatrdili, da moje vloge sploh ni. Po telefonu sem poklicala poslovalnico NLB v mojem kraju kjer mi je "prijazna" bančna uslužbenka naročila, naj se oglasim osebno, saj nimajo časa iskati moje vloge oz. ne vedo, kaj se je z njo zgodilo. Pojasnila pa mi je, da, v kolikor se vloga ne bo našla, bom pač morala vložiti novo.  Ko sem se oglasila tam, so me šetali od enega do drugega in se zgovarjali da oni niso prejeli nobene vloge (seveda sem jo osebno oddala na šalterju). Končno mi je dopizdilo in sem poslal pritožbo po mailu. V roku enega tedna se mi je vodja poslovalnice opravičila za nastalo situacijo in dobila sem polovično zmanjšan znesek plačila za Klik. Vsekakor se je izplačalo, če ne zaradi drugega že zato, da sem opozorila vodsvo banke kaj se dogaja na tej poslovalnici.

Mateja* -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 15:48:20)

Jest sem naprej bila na Gorenjski banki, pa potem na NLB, pa sem obeh imela dovolj in sedaj sem na Sparkasse in sem super zadovolja, pa še precej cenejši so od naših bank. Moje mišljenje je, da so tuje banke bolj fleksibilne, prijaznejše in cenejše od naših. Naše so vse sama banda lopovska.

zoya_ -> RE: Pritožba na banko – POMOČ?? (6.2.2006 19:51:47)

Mateja, tudi jaz sem sedaj iz NLBja, preko SKBja prišla do Sparkasse in sem zelo zadovoljna...
Tuje banke so res bolj na roko pisane uporabnikom, pa vedno skoraj vse uredim preko Net.Stika in pa če že pridem v poslovalnico, ni nobenen gužve in vedno prijazni in ustrežljivi ljudje...

Očitno se na še banke ne zavedajo, kako hitro se da izgubiti klienta... sploh je pa zanimivo sedaj, ko je NLB uvedla 80SIT za dvig gotovine na bankomatih, ki niso v njihovi lasti. To bo še zanimivo...

Stran: [1]