|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: do kdaj ste prekuhavale vodo?
5.2.2006 17:24:06   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: m_m

Saj se strinjam s tistim od nevemkoga, da dokler je voda tovarniško zaprta ne more biti načeloma nič, če je res voda notri že v redu. Kako pa vemo, da je res v redu? Zaupamo?

Ja, kaj naj ti rečem? Ja, zaupamo. Kaj nam pa drugega preostane? Ali zaupamo Frutkom, Hippovim kašicam, adaptiranim mlekom, jogurtom...da niso v tovarni dali notri strupa, bakterij ali pljuvali not? Moramo zaupat.

Ali zaupamo izdelovalcem plenic in vlažnih robčkov, da niso v gel zamešali rakotvorne snovi? Moramo zaupat.

Ali zaupamo farmacevtskih firmam, da v sirupu in svečkah za dojenčke ni kakšnih nevarnih kemikalij? Moramo zaupat.

Ker drugače ne vem kako bi preživeli na tem svetu, razen če se res damo v skafander in živimo od zraka in sončne svetlobe.user posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.2.2006 19:42:10   
m_m
Zaupanje glede hrane ni enako kot kozmetični izdelki. Kozmetiko uporabljamo ali pa ne, ni nujna, hrana pa je nujna za preživetje. Pa če delaš doma ali kupiš, tudi tisto kar delaš doma moraš sestavine nekje kupiti. Glede hrane sem pač aklih. Za kake druge izdelke se pa marsikaj pokaže šele po desetletjih uporabe, da so dali notri kaj zdravju škodljivega, tudi rakotvornega. To so stvari ki se pokažejo na dolgi rok.

Zaupanje? NIkomur, razen izbrani osebi, malo manj nekaj izbranim osebam. Kar pa še ne pomeni, da zgoraj naštetih stvari ne uporabljam. Čim manj in samo določene izdelke, za katere se mi zdi da so še najbolj vredni zaupanja. Ker pač v skafandru samo zrak in sončna svetloba ne zadostujejo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 27
5.2.2006 22:10:23   
spacey
Mi jo pa še vedno prekuhavamo oz. samo zavremo...to pa zato, ker jo potem nalijem v termosko in jo imam za čez cel dan lepo toplo. Drugače pa pri umivanju ust, rok in na sploh pri kopanju popije tudi vodo iz pipe...

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.2.2006 8:07:47   
muha1
Mi smo stari 6.5 mes. in kupujemo kupljeno vodo. Imamo namreč onesnaženo vodo in je za dojenčke in doječe matere prepovedanauser posted image

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.8.2007 23:22:56   
Branko BURJA
Pozdravljene mamice

Na našem spletišču www.bblight.com sem skozi analizo opazil, da nas s teh strani obiskujete. Po pregledu sem ugotovil, da so vaše debate dokaj zanimive in bi bilo mogoče prav, da se vam pridružim in vam poizkušam na temo voda podati kakšno informacijo.

Precej ste že seznanjene, mediji dosti govorijo in opozarjajo in kot vidim nekatere že delate korake in v družine vpeljujete določene filtre in filtrirne sisteme.

Seveda je naša voda v SLO dokaj v mejah, če primerjamo ostale države, vendar ne gre mimo dejstva, da so določene lokacije že bolj ali manj onesnažene in da se sistemi v podtalnicah hitro spreminjajo. le tako se zavemo ali izvemo prepozno, da je nek vdor bakterij, da se je izlil rezervoar strupenih snovi itd.

Voda putuje od zajetja(katerega pač najboljšega na neki lokaciji najdejo) do naše pipe. Na tej poti se marsikaj dogaja. Stare cevi poškodovane, neprimerni materiali, zastajanja vode zaradi prevelikih cevi-primorska itd.

Kakšna pa je ustekleničena voda??? Vprašajte se kje jo črpajo, berite etikete na embalaži. V reviji misteriji je bil javno objavljen članek genotoksične raziskave ustekleničenih in vodovodnih voda. Človeka kar strese ko to prebere, vendar če že kupujete vodo, potem v informacijo trenutno je najboljša na lestvici Dana. Članek vam lahko skeniran tudi pošljem, ga je zanimivo pogledati in da človeku misliti.

Iz tega razloga sem sam že pred 7 leti doma vgradil filtrirni sistem, ki pa ni kar tako en filter. Filtri se zapolnijo, potrebno jih je menjavati, poznati lokacijo oz. obremenjenost. V kolikor tega ne storimo pravi čas se pri vložkih slabše kvalitete npr. aktivno oglje dejansko razvijejo bakterije. Seveda niso vse škodljive. Če imamo srečo to opazimo ko prejmemo drisko. Še bolje pa je če neko podjetje prevzame skrb in za filtrirni sistem skrbi.

Vsak filter mora biti vzdrževan(OBVEZNO!!!). Pravočasno menjan. Berite drobne tiske kjer piše jasno da ob normalnem onesnaženju zdrži.... Kaj pa je za proizvajalca normalno onesnaženje???

Moj predlog je. Če se odločite za filter za vodo. Kupite nekaj od katerega ne bo imel korist le dojenček, ampak celotna družina. In ko kupujete, kupite kvalitetno in ne nekih prehodnih produktov in kratkoročnih rešitev. Pozor vprašati se je potrebno kaj pa sploh čisti ta filter??? NPR. Točno koliko procentualno odstrani nitratov, pesticidov, težkih kovin, antibiotikov, kemijskih substanc? Koliko bo stalo vzdrževanje???

Seveda tudi dojenček se mora navaditi na slabo okolje, se stinjam v celoti. Dejstvo pa je da smo sestavljeni iz vode, dnevno pa je izgubimo ca 3 litre najmanj. Ali jo tudi nato tudi dodamo v telo, in kakšno vodo dodajamo???

Večina na to preprosto pozablja. Prav tako je od medcelične tekočine(VODE) odvisen prenos in izkoristek naše vitaminsko mineralne prehrane. Voda je tudi čistilec strupov, ki jih v telo vnašamo skozi dihanje prehrano. Klor je v vodi dokoraj nujen zaradi pomora bakterij, vendar pod tušem in na pipi ni zaželjen. Zakaj??? Ogromno je dejavnikov, največji je, da poškoduje kožo, jo izsuši in na tej točki smo občutljivi, ker smo poškodovali naš največji zaščitni ovoj. Koliko substanc pa dejansko kontroliramo v vodi? Vrednost je pod 30, le informativno pa vam povem, da jih poznamo že preko 600, torej tistih škodljivih.

Dokler nimamo težav s kožo, zdravjem ipd. žal o tem ne razmišljamo, a to ni prav. Potrebno je razmišljati o tem, ko smo zdravi in ko so naši otroci vpleteni v naše življenje moramo že zaradi njih resneje pomisliti, saj mi odločamo o njihovem zdravju-počutju.

Ker sem dosti odsoten zaradi dela v podjetju, mi ne zamerite, če ne bom sproti odgovarjal. Bom pa poizkušal vsaj kak mesec se večkrat oglasiti na foromu. Sicer pa me lahko kontaktirate preko privatnega maila.

Predlagam da si pogledate temo voda na straneh www.bblight.com, kjer boste na kar nekaj vaših vprašanj našle odgovore. Za vse ostale pa sem vam na voljo in z veseljem vam bom odgovoril.

PS.: Niti slučajno nimam komercialnega namena, tudi jaz sem nekoč bil zelo slabo osveščen in k sreči so bili ljudje, ki so me poučili. Leta prakse pa so utrdila moje znanje in izkušnje.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.8.2007 10:44:22   
dalia
Mi smo jo prekuhavali 11 mesecev.

(odgovor članu Branko BURJA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.8.2007 11:05:00   
Nogavica
Do šestega meseca, zdaj pa uporabljamo Dano.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu dalia)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.8.2007 20:59:34   
Naja30
Do 5,5m zdaj pa kar iz pipe.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
31.8.2007 9:14:34   
martinuška
Mi tudi nismo nikoli prekuhavali. Do nekje 6. meseca smo uporabljali ustekleničeno vodo (navadna Radenska), sedaj pa imamo vodo iz pipe. Je pa res, da je tu, kjer smo, zelo dobra voda iz pipe, morda celo boljša kot ustekleničena.

Jaz sem sicer glede prekuhavanja vode istega mnenja kot Seven. Če prekuhaš, voda izpari in ostane večja koncentracija ostalih stvari z manj vode. Poleg tega pa tudi jaz ne nameravam imeti sterilnega otroka. Taki otroci so namreč dosti bolj bolani kot pa tisti, katere se počasi navaja na bakterije.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.8.2007 9:15:53   
Udb
3 mesece.

(odgovor članu martinuška)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?