|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Načrpano mleko
3.2.2006 21:55:34   
ac
Danes sem si kupila črpalko za mleko, da bom lahko tudi dalj časa zdoma in bo lahko kdo drug nahranil mojo malo. Pa me zanima, kako je sedaj s tem mlekom. A ko se ga da iz hladilnika, je treba stekleničko z mlekom pogreti? Na kakšno temperaturo? A to pomeni, da npr. ne morem s tem mlekom nahraniti male, ko sva zunaj ali v shoppingu? Ker mi je nerodno dojiti na javnih mestih sem upala, da bom pač stekleničko vzela s sabo in malo tam nahranila. Koliko pa sploh 2mesečniki približno pojedo? Prejle sem si uspela namreč izčrpat 40 ml.

Hvala za odgovore in lep vikend!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Načrpano mleko
3.2.2006 22:23:49   
mamči
Če skrbš za temeljito čistočo (dojke + stekleničke) lahko nabrizgano mleko hraniš pri sobni temp. cca. 8-10 ur, ker imam materino mleko sposobnost zaviranja rasti bakterij. Sama bi v tvojem primeru, če greš z malčkom ven sicer rajši dojila. Poskušaj pred ogledalom vaditi "diskretno" dojenje in videla boš, da opazovalci prav malo vidijo.
Lahko mleko hraniš v hladilni torbi - do 15 stopinj do 24 ur, v hladilniku do 8 dni.
V zamrzovalniku ki ima temp. - 19 stopinj, lahko hraniš do max. 6 mes. V hladilniku z notranjim zamrzovalnim predalom 3-4 mes.

Našteta so max. časovna obdobja, veljajo za zdravega otroka, odmrznjenega mleka nikoli vnovič ne pogrevaš /hraniš!

Mleko vedno ogreješ, nikoli na hitro z vročo vodo in nikoli v mikrovalovni - se uničijo zaščitne sestavine. Primerni so grelci za mleko ali pa v piskerčku zagreješ vodo in počasi stkleničko ogrevaš. Temp.mleka preveriš na notranji strani zapestja.
Za hranjenje v zamrzovalniku se dobijo posebne posode, kjer napišeš datum.

Sama osebno sem, če že imala mleko v hladilniku za čas moje odsotnosti in nikoli dlje od 24 ur.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Načrpano mleko
3.2.2006 22:45:41   
lelaval
Če ga želiš vzet s seboj v shopping, si kupi še stekleničko termovko. Jaz sem jo imela pri 1. hčeri in mi je prišla prav.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?