katis -> RE: Dilema - poročiti ali ne? (20.4.2006 15:00:20)
|
Kaj poroka pomeni, je čisto odvisno od posameznika. S fantom sva se že zelo kmalu pogovarjala o tem in prišla do zaključka, da nama veliko več pomeni sreča in ljubezen, katere krona je poroka, kot pa nekaj tolarjev mesečno več. Definitvno bi se s takim izigravanjem počutila umazano (pa ne mislit, da imam visoko plačo, sem le romantik). In a veš kako se bo počutil otrok, ko bo zvedel, da se starša nista poročila, da bi na tak način (in z njim) zaslužila? A veš, da mu to lahko podre cel svet in občutek biti ljubljen? Otrok se namreč lahko upravičeno sprašuje, če je bil zgolj produkt preračunljivosti? Saj ni nujno, da se bo, a kot vemo, se mnogi pubertetnike še marsikaj bolj čudnega sprašujejo. Zame poroka šteje. Mi je dejanje ljubezni. Mi je dokaz pripravljenosti in zrelosti duha za skupno pot. Mi je obljuba. Mi je vrednota. A vem, da ne sprašuješ tega, zato ena praktična slabost neporočenosti in prijavljenega prebivališča na različnih naslovih: v zdravstvenih domovih (vsaj v tistih, kjer sem bila sama) piše, da je do bolniškega staleža zaradi BOLEZNI OTROKA v takih primerih upravičen le tisti starš, ki je prijavljen na istem naslovu kot otrok. TOREJ, če je otrok prijavljen na istem naslovu kot npr. mati in otrok zboli, mati pa recimo ne more dobiti bolniške (ali pa je bolna tudi sama), oče ne dobi bolniške. PIKA. Pač zakon. Klub vsemu pa, če vama je do poroke zgolj iz finančnih ali birokratskih koristi, se ne poročita. Nima smisla. Ni romatike. Ni predanosti. A ŠE VEDNO UPAM, DA VAJU BO PREVZEL TISTI POSEBEN OBČUTEK. UPAM, DA SE BOSTA POROČILA ZARADI VAJU IN VAJINE LJUBEZNI. In vse drugo naj bo nepomebno... Srečno!
|
|
|
|