Olajšava za vzdrž. druž. člane (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

PBJ -> Olajšava za vzdrž. druž. člane (3.2.2006 10:29:15)

Danes so mi iz službe poslali obrazec za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane pri izračunu akont. dohodnine iz delovnega razmerja.

Zdaj pa ne vem, ali naj to uveljavljam ali ne? Kaj je boljše??

lp

Mateja* -> RE: Olajšava za vzdrž. druž. člane (3.2.2006 10:40:19)

Seveda, da uveljavljaj olajšavo za vzdrževane družinske člane, boš več nazaj dobila. Če jaz nebi svojih otrok dala v olajšavo, bi nazaj dobila komaj kakih 20-30 tisoč, tako jih bom pa dobila 110.000,00. To se vsekakor splača.

Anonimen -> RE: Olajšava za vzdrž. druž. člane (3.2.2006 11:19:55)

Glede olajšave je tako, da če imaš otroke prijavljene med letom imap takrat nekoliko višjo plačo, če pa jih daš samo v napovedi v olajšavo ti pa takrat izplačajo celotni znesek. Jer pa tako, da se bolj izplača otroke prijavljati tistemu od partnerjev, ki ima večji dohodek, saj tako tudi več dobi.

soncek&luna -> RE: Olajšava za vzdrž. druž. člane (3.2.2006 11:42:34)

na tej spletni strani si lahko izracunas kaksna je razlika, ce uveljavljas druzinske clane ali ne... http://www.dohodnina.com/izracun.asp

Ines. -> RE: Olajšava za vzdrž. druž. člane (3.2.2006 14:16:55)

Med letom se ti menda bolj splača. Tako se ti olajšava upošteva pri vsaki plači, drugače pa samo enkrat do konca oktobra za preteklo leto (do takrat mora davčna izdat odločbe), razen, če so na davčni pridni, in jim to uspe urediti že prej. To pomeni, da čakaš na olajšavo več kot pol leta, ta čas pa denar izgublja na vrednosti. Moj nasvet: jest bi obrazec izpolnila in ga oddala v službo.

Stran: [1]