Anonimen -> Krapova musaka (3.2.2006 9:45:25)
|
Očiščenega krapa filiramo in narežemo na rezine,jih posoliš popopraš in maščobi opečeš.Kočke krapa vzameš iz ponve ven in na maščobi, ki je ostala od pečenja,popražiš na kocke narezano slanino,pol dodaš na kolobarje narezano rdečo papriko,priliješ malo vode in dušiš enih 10 minut.Medtem pekač namažeš z maščobo,vanj položiš na olupljen in na kolobarje narezan krompir,po njem potreseš še na kolobarje narezano papriko,gor naložiš prej popečenaga krapa,spet eno plast narezanega krompirja in paprike,ki si jo prej dušila v omakci.Prek vsega potresemo strte začimbe:rožmarin,brinje, petršilj,pokapamo z kostno juho,prelijemo z kislo smetano in v pečici popečemo.
|
|
|
|