PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:03:36)

Pozdravljene.
Ker sem trenutno brezposelna in iščem zaposlitev sem dobila možnost začasne zaposlitve za en mesec z podjemno pogodbo.Zanima me kakšna pogodba je to?Delodajalec mi je na kratko opisal da je to kao poskusna pogodba in da mi ta mesec delovna doba ne teče saj niti delovne knjižice naj nebi rabla.
Še neki,omenu mi je še da pri njih je zaposlenih veliko žensk ki so na zavodu in prejemajo denarno pomoč in delojo preko te podjemne pogodbe.A je možno?
Zahvaljujem se vam za kakršnokoli informacijo.
LP

ona -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:06:32)

To je res tako kot si napisala saj po domače povedano delodajalec vzame tebe "V najem" za en določen čas kadar te rabi!Je pa ta pogodba zelo slaba za delodajalca,saj mora plačat dosti davka!

Katrin -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:08:22)

Preko podjemne pogodbe lahko dela tudi vsak, ki je zaposlen in dela še kaj zraven. To je pogodba o delu, dohodek pa ravno tako prijaviš v dohodnino. Kaj več pa žal ne vem,

lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

manca79 -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:11:13)

http://www.artservis.org/prirocnik/podjemna.htm

poglej si tule.
Pri nas v firmi zaposlujemo delavce na podjemno pogodbo samo za kake projekte, ki so občasni.

lin -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:16:00)

Punce hvala.
Pol bom kr sprejela delo za en mesec.
Zanimalo pa me je zato ker sem na zavodu in sicer nedobivam nobene denarne podpore in niti zdravstvenega zavarovanja mi ne plačujejo(me je mogu mož preko sebe v firmi zavarovat)dobim pa potrdilo od zavoda da sem brezposelna in da neprejemam nobene pomoči,tako da pol s tem potrdilom  uveljavljam znižano plačilo vrtca in plačujem za ta čas ko sem brezposelna tarifo prvega razreda.
Bala sem se samo da bi zaradi tega meseca ki bi tam delala zgubila to pravico za znižano plačilo vrtca.
Še enkrat hvala

lin -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:18:54)

Manca 79 hvala za link

manca79 -> RE: PODJEMNA POGODBA-kaj je to? (2.2.2006 21:49:04)

[sm=smiley2.gif] ni za kaj.. z veseljem!

Stran: [1]