Kdaj v toplice? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ajdaN -> Kdaj v toplice? (2.2.2006 16:56:05)

Ojla!

Mene pa zanima kdaj grejo dojenčki lahko v bazen? Pri treh mesecih imamo rezerviran teden dni počitnic v Čatežu, pa me zanima če se takrat že lahko kaj namakajo v vodi?

Če se ne smejo se bova z očijem pač menjala pri varstvu.




KODA -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 17:01:48)

Naš tastarejši je bil star 5 mesecev,ko je bil prvič v toplicah.Jaz nisem nič komplicirala.Če ga malo namočiš v toplo vodo,mu pomoje ne bi smelo škoditi.




Ninica -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 17:39:55)

Tudi mi smo šli z našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v toplice pri 5. mesecih. Normalno se je kopala z nama, tudi do pol ure je bila v vodi. Imela sva jo v tistem plavalnem obroču. Zelo je uživala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tascha -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 18:57:40)

Mi smo bili v Čateških, ko je imel dobre 4 mesece. IN smo ga dali v vodo, kjer je ful užival.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ampak nismo ga dali v vodo na Termalni rivieri, ampak v hotelskem bazenu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Je bil bolj čist in manjša gužva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




pikica123 -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 19:00:35)

Mislm,da če je topla voda ni nobene panike. Mi smo bli v bazenu z našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]prvič pri 6 mesecih,pa če bi prej vedla,da bo tako uživala,bi šli že prej. Najprej me je mal skrbelo,kakobo,sam na koncu je blo super.

Lp




Anonimen -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 20:10:43)

Zaradi tople vode in zraka že, kaj pa razne okužbe, glivice in vsemogoči bacili, ki kar skačejo tam. Ne vem no jaz sigurno pri tej starosti otroka nebi namočila v bazen. Tudi same kemikalije, katere dodajajo za vzdrževanje vode, za takega otroka vsekakor niso primerne. Kakšno kapljico bo sigurno otrok popil, ker mu še ne moreš dopovedati, da se to pač ne sme.
Otrok je bolj dovzeten za razne okužbe in pamet v roke. Sicer pa naredi kot se tebi zdi prav.
lp




Anonimen -> RE: Kdaj v toplice? (2.2.2006 20:39:38)

V KATEREM MESECU  LAHKO DOJENČEK PRIČNE S PLAVANJEM?
 
Po 4. mesecu starosti. Ko že sam dviga glavo, ker je njegova odpornost organizma  večja in zato, ker štirimesečni otrok že zmore bivanje v vodi, ki ima nižjo temperaturo od telesne.
 
KOLIKO ČASA JE LAHKO DOJENČEK V VODI?
 
Proces ohlajevanja je zelo hiter, saj je razmerje med površino njegovega telesa in težo velika. Zato je zgornja meja zadrževanja v vodi odvisna od starosti  otroka. V prvih urah plavanja naj ne bo dojenček dalj v vodi kot 15 do 20 minut, pozneje lahko tudi do 30 minut. Dolžino vadbe prilagajamo individualno. Pozorni moramo biti na otrokovo počutje. Na noben način  naj se starši ali vaditelji ne vedejo po svojih občutkih, kajti otroci se hitreje ohlajajo kot odrasli. Zato priporočamo, da pri izstopu iz vode otroka takoj zavijete v toplo brisačo.
 
KAKŠNA MORA BITI TEMPERATURA VODE, DA JE PRIMERNA ZA PLAVANJE DOJENČKOV?
 
Temperatura vode v bazenu naj bo 32-33 stopinj Celzija za majhne otroke do treh let in 31 stopinj od 3 let do 6 let starosti. Temperatura vode pod 28 stopinj Celzija je nevarna za dojenčke, ker lahko pride do obolenja ledvic. Voda kot velik prevodnik toplote odteguje otroku toploto.


ALI PRIPOROČATE PLAVANJE DOJENČKOV V TERMALNIH VODAH?
 
Plavanje dojenčkov v termalnih vodah ne priporočamo, zaradi vsebnosti različnih kemijskih elementov, ki lahko na otroški organizem vplivajo obremenjujoče, zlasti na srce in ožilje. Svetujemo pa, da se pozanimate pri fiziatrih zdravilišč, katere boste obiskali,  o vsebnosti vode in če je ta primerna. Kajti vsebnost vode, pri različnih termalnih vodah, je različna. Mi imamo podatke samo za termalne vode, v katerih izvajamo tečaje.
 
tole sem skopirala iz
 
http://www.plavanje-dojenckov.com/





ajdaN -> RE: Kdaj v toplice? (3.2.2006 11:31:41)

Hvala Tinka74. Se bova pa sama kopala in izmenjevala pri varstvu.




Stran: [1]